5. kolo
20.09.2014 16:00 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Uragán jménem Arsenal během pár vteřin smetl Aston Villu

To byla smršť, jakou svět neviděl! Pouhé tři minuty a 17 sekund stačily Arsenalu na rozhodnutí tohoto jinak poměrně vyrovnaného duelu, v němž Mesut Özil v průběhu 79 vteřin skrze gól a asistenci konečně dal zapomenout na svou kocovinu po německém triumfu na mistrovství světa...

Hned dvě změny na poslední chvíli registrovali fanoušci a novináři v sestavách obou týmů - nejprve vyšlo najevo, že Alexis Sánchez byl do základní sestavy dosazen omylem, a tak jeho místo dodatečně zaujal Oxlade-Chamberlain; posléze bylo pro změnu ze zápasového archu kompletně vyškrtnuto jméno Ashleyho Westwooda, poslední oběti záhadné infekce, která v těchto dnech terorizuje kabinu Aston Villy (kvůli ní se utkání neúčastnili ani Bent či Baker).

Právě Westwoodova absence ve finále byla dosti znát, neboť Carlos Sánchez doopravdy dával tušit, že si na anglické tempo ještě musí nějakou dobu zvykat. Přesto Aston Villa vypadala po celých 32 minut o něco lépe než nadále tápající soupeř. Birminghamští nadšeně presovali a vrchem divže netěžili z Cleverleyho standardek. Po jedné z nich si Clark měl počínat dozajista lépe, a ne pouze hlavičkovat do dobře postaveného Szczesného.

Tohle všechno bylo nicméně zanedlouho nekompromisně smazáno. Ve 32. minutě se Gunners vytáhli s jednou z mála přímočarých akcí a po Welbeckově luxusní kolmici si sám před Guzanem věděl rady Mesut Özil.

O pár chvil později si oba borci role vyměnili, když to byl tentokrát Ramsey, kdo schovaným pasem exkluzivně otevřel bránu od protivníkovy defenzívy, a Özilovu parádní dodávku následně Welbeck hravě proměnil ve svou premiérovou branku v novém dresu.

No, a střelecký účet prvního poločasu i celého zápasu byl vcukuletu uzavřen - tak trochu příhodně - Cissokhovým vlastencem. Levý bek Aston Villy si na zadní tyči sám srazil do sítě Gibbsův přízemní centr; kdyby to však neudělal on, velmi pravděpodobně by za jeho zády úřadoval Ramsey.

Ještě do přestávky stihli Kanonýři rozdávat radost a například Ramseyho delikátní oblouček našel Özila v dobré, leč poněkud ztížené pozici, odkud Němec z voleje netrefil míč ani omylem uspokojivě. To po změně stran už na nějaké větší dobrodružství nebyla nálada. Domácí se na trávník (logicky) vrátili hlavně s tím udržet stávající skóre a neprohrát i druhý poločas, což zároveň vyhovovalo také Arsenalu.

Ve snaze alespoň snížit možná birminghamské mohlo povzbudit případné vyloučení Chamberse po druhé žluté kartě, na tu však po bezmála hodině hry nedošlo, a tak fakticky z druhopoločasového dění nelze vybrat byť jen jediný zajímavý okamžik.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (17)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
Infernoqt

možná x

Reagovat
smazaný uživatel

možná 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

ve Villa Parku to bude těžký, ale už musíme zase po 3 remízách vyhrát, jakkoliv

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2(sanchéz,welbeck)

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 Chamberlain

Reagovat
vanGomm

Arsenal má za 4 kola 3 remízy a to je na takový tým poměrně dost.Navíc Aston Villa furt vyhrávat také nebude.Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fojcek

Arsenal, Chelsea, City, Everton ... sem zvedavej, kolik bodu Villa z tech nasledujicich 4 zapasu vytezi

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

je cas poslat Arsenal k zemi jasna 1 tip 3-1

Reagovat
smazaný uživatel

to fakt vidim, ze ten tvuj tip byl opravdu dobrej... tak nevim kdo nakonec koho poslal k zemi

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal hraje tuzku

Reagovat
smazaný uživatel

ano a proto vyhral nad tymem ktery jeste neprohral 3:0 na venkovní půdě že???

Reagovat
Mikesh

Nevím proč, ale nevěřím nám 1:0

Reagovat
justcall

"...kdyby to však neudělal on, velmi pravděpodobně by za jeho zády úřadoval Ramsey."

byl to Ox

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele