10. kolo
01.11.2014 16:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal FC - Burnley FC 3:0

Alexis Sánchez si dál podmaňuje Britské ostrovy a jenom tak mimoděk táhne celý Arsenal. Právě jemu se dnes podařilo konečně prolomit defenzivní val Burnley, aby se to pak už jen valilo. Po dlouhých devíti měsících marodění si v rámci pohodové výhry 3:0 odbyl očekávaný návrat na trávníky Theo Walcott...

Arsenal si dnes připsal na konto nejvíc střeleckých pokusů od dubna 2007 a na kupení 32 projektilů začal pracovat hned od začátku. V nejlepších pozicích Cazorla zakončoval o chlup mimo po hezké akci dua Oxlade-Chamberlain-Sánchez a rozhozený Welbeck po narážečce s Alexisem cílil pro změnu do protivníkových zad, namísto odkryté přední tyče.

Jinak se Gunners proti zalezlému Burnley soustředili převážně na rány z větší vzdálenosti; a opět přitom hrál prim nezastavitelný Alexis Sánchez. Chilský šikula se blýskl hned dvěma solidními střelami dále od Heatonovy svatyně, aby si pak ještě závěrem poločasu vylámal zuby na hostujícím brankáři při náběhu mírně z boku.

Ne však všechny zuby - Alexis totiž ve své show pokračoval i po změně stran; konkrétně zhruba po příchodu Aarona Ramseyho v 63. minutě, který ukončil nejhlušší pasáž utkání. Ihned poté měl otevírat skóre Cazorla, jeho laxní finiš ale zvládl včas zablokovat skluzující Duff.

Celou situaci přitom založil Alexisův parádní bochánek do pokutového území, ledy však mohly být prolomeny teprve ve chvíli, kdy se Sánchez sám dosadil do role zakončovatele. V 71. minutě si takto coby nejmenší hráč na hřišti našel místo mezi dvěma obry z Burnley a hlavou překonal bezmocného Heatona.

Na něj se pak už valila jedna nebezpečná akce za druhou. Okamžitě v 73. minutě Chambers využil šťastného odrazu a prosadil se poprvé v novém dresu, aby další salvu zajímavých střeleckých pozic přineslo dvojí střídání Podolskiho s Walcottem.

Německý forvard byl jednou odmítnut Heatonem, podruhé zase bližší tyčí při nádherné dodávce Walcotta. Ten sám na hostujícího gólmana nevyzrál záludnou ranou z těžšího úhlu, a když se neujala ani Ramseyho střela vnějším nártem, musel se stvrzenky znovu ujmout spolehlivý Alexis.

Neúnavný Chilan si v poslední minutě počkal na Gibbsův přízemní centr, ještě si míč trochu potáhl a pak ho bez problémů prostrčil pod padajícím Heatonem. Trefil se tak už posedmé v posledních sedmi ligových vystoupeních.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (9)

Přidat komentář
Infernoqt

měla by být jednoznačná záležitost, otázka je, kdy Arsenal prolomí ten beton, možná 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Tady musí mít Arsenal lepší 3:0

Reagovat
justcall

Reagovat
arsavin

2:0- Alexis, Welbeck

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele