37. kolo
03.05.2014 13:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

West Ham United - Tottenham Hotspur 2:0

Tottenham daroval Manchesteru United další munici ve snaze vystřílet si ještě účast v evropských pohárech. Po prohře 0:2 v malém londýnském derby s West Hamem se totiž ještě stále musí třást o strategickou šestou příčku - United mají dva zápasy k dobru a v případě dvou výher budou na stejné bodové úrovni s Kohouty...

Naproti tomu Hammers si mohou pískat. Ti nejenže ukončili čtyřzápasovou sérii bez bodu, oni rovnou vyhráli a zajistili si tak definitivně svou záchranu. Přesto vše na Upton Parku od samého počátku až tak růžově nevypadalo. Na Allardyce se opět pokřikovalo v nespokojenosti s jeho neatraktivním stylem a také hráči WHU neodstartovali nejlépe. První šanci si totiž připravil Tottenham, když Adebayor bez přípravy zakončoval rychlý protiútok vedený Sigurdssonem a Eriksenem.

Ani West Ham nicméně samozřejmě nezůstával bez šancí. Domácí se například dožadovali penalty po Dawsonově ruce a za hlavu se drželi i při solidní příležitosti, kterou spálil bek Demel. Když jim rozhodčí Dowd přeci jen vyšel vstříc, to se pak psala 24. minuta - tehdy ovšem o Kaboulově červené stopce rozjetému Downingovi nebylo příliš sporu.

A Kladiváři se příliš nerozpakovali. S Carrollovou bombou z následného přímého kopu si ještě poradil brilantní Lloris, po příštím rohu už ale hosté smutnili. Carroll se na zadní tyči prodral k hlavičce, ta narazila do hlavy Kanea a francouzský brankář se mohl jen bezradně ohlédnout.

Sám Kane byl posléze nahrazen stoperem Chirichesem, ani tenhle tah však Spurs neuchránil od druhé branky a nevyhnutelné porážky. Ještě před koncem poločasu se Adebayor s Paulinhem ve zdi nepochopitelně odtáhli od sebe a nechali do sítě hladce proplout Downingův slabý projektil ze standardní situace.

Ve druhé půli to pak už bylo převážně o tom, jestli Tottenham prohraje dvougólovým nebo vyšším rozdílem. Lloris se tedy ještě musel vyznamenat proti nůžkám Diamého a Nolanově koncovce z velké blízkosti. To Adrián byl na druhé straně pořádně prověřen až v nastavení, když se parádní bombou uvedl Rose.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-1, zaplaťpánbůh za EL, když teda bude...Stejně - ten kádr má na víc, ale jakoby to neuměj prodat. Myslím Spurs.

Reagovat
skorpikk

příští rok to bude lepší,už se to docela sehrává po těch velkejch nákupech

Reagovat
Murtago

Simulant Downing rozhodl.

Reagovat
hawk

simulant? To že padal ochotně nic nemění na tom, že to byl jasný faul na červenou v tomto případě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele