7. kolo
06.10.2013 17:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - West Ham United 0:3

West Ham dnes přepsal datum u svého posledního vítězství na White Hart Lane, učinil tak poprvé od roku 1999. Svému soupeři dnes uštědřil lekci z produktivity a manažer Allardyce musí být spokojen i s prací defenzivy.

Zatímco se Kladiváři marně snažili o úspěšné přímočaré akce do vápna, Tottenham ztroskotával se svou rozvážnou hrou plnou přílišného množství přihrávek před šestnáctkou. To se rozhodl změnit Sigurdsson po čtvrhodince hry, když ukradl míč spoluhráči Townsendovi a pohotovou ranou prověřil připravenost Jääskeläinena, který rozladil domácí diváky o pár chvil později kuriózním zdržením hry na několik desítek vteřin s potřebou výměny kopačky.

Postupem času si Kohouti tvořili výraznější převahu nad držením balónu, kterou mohl ve 24. minutě využít Townsend, nicméně prudký pokus z pětadvaceti metrů vyletěl pár decimetrů nad břevno. Ve 32. minutě se pro změnu ukázal líbivým průnikem do pozice pro centr, který se i přes znatelnou teč snesl k nohám Paulinha, jenž po zpracování pálil nepřesně.

Agilní křídlo se znovu předvedlo tři minuty poté, když vystihlo směr přihrávky soupeře na polovině hřiště a uniklo až k vápnu, kde se za hlavu chytal o půl kroku pomalejší Defoe. V závěru poločasu tak nechybělo mnoho a blíže k vítězství mohli mít hosté. Přímý kop z dvaadvaceti metrů řešil Noble lehoučkým lobem přes zeď na Nolana, který v pádu z voleje těsně minul vzdálenější tyč.

Diváci se ani nestačili usadit k druhému dějství a Paulinho už našel uličku do vápna, kde se proti Jääskeläinenovi ocitl osamocený Defoe, který neuspěl s touhou procedit balón mezi nohama brankáře. V 50. minutě mohl slavit Dawson, když k němu propadl Eriksenův centr z příméh kopu, před odkrytou brankou ale v akrobatické pozici usměrňoval nepovedeně.

Po necelých sto dvaceti vteřinách musel Jääskeläinen být znovu ve střehu, tentokrát bravurně zasáhl proti tvrdé ráně Defoea zpoza vápna. Deset minut po změně stran centroval Downing na zadní tyč, kde hodlal spustit ledovou sprchu pro favorita Tomkins, ale jeho hlavičku opřenou o zem vyrazil parádním reflexivním zákrokem Lloris.

Nakonec to však opravdu byli Kladiváři, kteří po více jak hodině hry otevřeli skóre. Při rohovém kopu se Reid hravě odpoutal od Vertonghena a hlavičkoval přesně k tyči bezmocného brankáře. V tu chvíli se ovšem houpalo štěstí ze strany na stranu. Nolan totiž nechtěně za Llorise na brankové čáře zaskočil, odražený balón si ale opět našel cestu k Reidovi, který bez okolků propálil vše před ním.

A štěstěna se rozhodla ještě chvíli zůstat na straně podceňovaného celku. Dembele podklouzl při rozehrávce, Noble pak kvapně posílal pas za obránce, kam si sbíhal Vaz Tê, který tváří v tvář brankáři neuspěl a následně spadl na zem. Ke smůle Llorisově však vyražený míč zamířil přímo do padajícího útočníka a od něj do nehlídané branky.

Dramatickému závěru pak dal svůj jednoznačný nesouhlas Morrison. Po odvráceném centru do vápna West Hamu přebral přihrávku ještě na vlastní polovině, utekl Vertonghenovi, lehce obehrál Dawsona a svůj výtečný průnik zakončil přehozením položeného Llorise.

Zbylé minuty už nabídly jen zoufalou snahu o čestný gól, ani ten dnes Tottenhamu přán nebyl. West Ham tak slaví své první ligové vítězství při výjezdu mimo svůj stadion od března letošního roku, favorit si stejný měsíc škrtá z kolonky "Poslední domácí prohra v lize".

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (15)

Přidat komentář
Gareth Bale 11

2:0,hlavně vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Eriksen)

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lamela, JD, Holtby základ !

Reagovat
smazaný uživatel

3 : 0 - Soldado 2x, Sigurdsoon

Reagovat
smazaný uživatel

ten článek je strašný

Reagovat
cerwi

nechápu

Reagovat
JimBob

Raveeeeel! Z toho ještě něco bude, skvěle letos hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Slepice klekly? Arsenal plichta, napinava tabulka odzacatku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele