26. kolo
12.02.2014 20:45 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Newcastle United - Tottenham Hotspur 0:4

Nejlepší představení Tottenhamu pod vedením Tima Sherwooda? Dost možná, alespoň po individuální stránce. Emmanuel Adebayor, jenž se zpříma podílel na třech čtvrtinách dnešní gólové nadílky Newcastlu, totiž v konkurenci výborně hrajících Paulinha, Dembélého či Llorise určitě nevyčníval natolik, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Což je jistě pozitivním zjištěním pro mladého manažera Spurs, ne už tak ale pro jeho protějšek, jehož tým na domácí půdě i kvůli dalšímu čistému kontu Llorise nedokázal skórovat již více než šest hodin. Alan Pardew nyní třikrát v řadě přihlížel ostudným ligovým porážkám a přes pohodlné místečko na 9. příčce by se mohl bát o svou pozici. Ve skutečnosti to však byl majitel Mike Ashley, kdo se krátce po výkopu stal předmětem fanouškovských výzev k odchodu.

Alan Pardew v týdnu překřtil Davidea Santona na "nového Phila Nevillea" a jistě to myslel jako kompliment; dnes však italský univerzál působil spíše jako manchesterský odchovanec na sklonku kariéry. V jednu chvíli jej zesměšnil Dembélé, aby Adebayor za přispění vydatné teče těsně minul; posléze zase ze Santonova pochybení málem těžil Paulinho.

Spurs skutečně odstartovali velmi dobře. Newcastle se musel v úvodních pasážích omezit akorát na jednu spálenou příležitost navrátilce Papisse Cissého, jinak stěží udržel míč na kopačkách a s rozestavením 4-4-2 vůbec nezvládal čelit tříčlennému středu soupeře. Krátce poté, co Vertonghen po znamenité Walkerově dodávce z přímého kopu těsně minul, tudíž šli Kohouti do vedení. Bentaleb se šikovně vyhnul Sissokově ataku, svou ukrytou střelou notně zaskočil Krula a Adebayor měl z dorážky snadnou práci.

Inkasovaná branka Tottenham na sklonku první dvacetiminutovky lehce nabudila, ovšem Tottenham byl z brejků stále nebezpečnější. Po jednom z nich Lennon dokonce nastřelil tyč. Naopak na druhé straně se trojlístku Cissé-Ameobi-de Jong až trestuhodně nedařilo využívat minel z dílny Younese Kaboula.

Do druhé půle na místo mizerného Santona naskočil Dummett, pevnosti domácí defenzivního valu to však pranic nepomohlo. Již v 53. minutě to byl pro změnu Paulinho, kdo promptně reagoval na Krulem vyražený balon; gólové střele přitom předcházela nádherná patička Brazilce do cesty střílejícího Adebayora. Ten se dále sám prosadil až v 82. minutě, když za sebou Magpies měli zdaleka nejlepší pasáž utkání.

V jejím průběhu Lloris kolem tyče vyrážel Dummettovu ránu, pohlídal si i pár dalekonosných pokusů Gouffrana a nakonec se zblízka vyznamenal také proti Débuchyho koncovce po Ben Arfově centru. Teprve záhy se Spurs jali pojistit své vedení. Nejprve Adebayor precizním halfvolejem navázal na neúspěšnou snahu konečně zotaveného Townsenda; posléze si Chadli skrze nádhernou trefu do šibenice připsal svou první ligovou trefu v (relativně) novém působišti.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle je z formy a hlavne im chýba polovica kádra kôli zraneniam

tip: 0:3

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
cerwi

sakra ten Adebayor se rozstřílel, to je dobře. Jdeme na Ligu Mistrů. COYS!

Reagovat
Y.Cabaye

Takhle to bude jen a jen pokračovat. S Villou budem rádi za remízu doma a z venkovních zápasů něco lepšího jak bod čekat fakt nejde, ne v příštích zápasech a s tímhle...

Reagovat
Gareth Bale 11

" svou ukrytou střelou notně zaskočil Llorise a Adebayor měl z dorážky snadnou práci. "

Llorise tam být nemá.

Jinak skvělý výkon dneska.

Reagovat
Murtago

Krul je díra.

Reagovat
smazaný uživatel

Krul není díra ten pochyta co může , spíš už by to chtělo novyho coache pardew už nemá co dát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele