19. kolo
29.12.2013 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Arsenal na Newcastlu vysloveně vyválčil důležité tři body

Ani zdaleka ne nejlepší Arsenal, jakému jsme letos přihlíželi, uhrál masivní výsledek. Na horké půdě šestého Newcastle se doslova probojoval ke třem bodům a poprvé od sezony 2007/08 vstoupí do nového kalendářního roku coby lídr tabulky.

Arsenalu těsně před výkopem na dvě až tři kola vypadl tvořivec Mesut Özil, pročež se Londýňané dnes museli obejít bez svých dvou nejproduktivnějších záložníků (chyběl i Ramsey). A zejména na jeho mezihře, plynulosti a cílevědomosti kombinační hry, se to podepsalo dosti očividně.

Výsledkem byl poněkud nudný první poločas, který jakž takž vytrhla až samotná koncovka, kdy se konečně osmělili domácí a nebezpečně pálil hlavně Sissoko.

Po pauze se Newcastle dál soustředil hlavně na bránění, rozestavil pevný blok, vynikaly i individuální výkony jako třeba ten Debuchyho na pravém beku. A Gunners se jen sotva k něčemu dostávali. Zoufalou střelou se uvedl až v 57. minutě Flamini.

A první gól utkání nakonec vyvěral ze zdroje, který by už vůbec nikdo netipl. Walcott parádním kolmým bochánkem ze standardní situace hledal Girouda a ten ačkoliv mičudu jenom jemně líznul, Krula dostatečně zmátl a mohl se radovat ze svého osmého ligového gólu.

A Arsenal byl rázem při chuti, tak jak ho známe z většiny podzimu. Walcott s Giroudem měli okamžitě přidat druhý zářez, ovšem něco takového odmítl hrdina Debuchy na brankové čáře (když vyhlavičkovával Walcottův lob), potažmo sám Giroud, jehož na dorážce pokolikáté už zradila slabší pravačka.

Strakám se následně koncovka utkání příliš nepovedla a nejblíže vyrovnání byly paradoxně po kiksu Szczesného, jenž při výkopu napálil míč do břicha dotírajícího Rémyho a mohl se považovat za dítě štěstěny, že se míč neodrazil směrem k síti. Mimoto už akorát "smrděl" jeden centr z pravé strany, na který se povolaným domácím nezdařilo ideálně navázat; případně (s přivřením oka) ještě individuální, přespříliš individuální akce Ben Arfy.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1, Newcastle ma na to aby to doma ukopal

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Poldi je konečně zpět, Theo se rozehrává, místo Artety Flaminiho a Bendtnera taky od začátku, Olie je totálně z formy, možná že i Mesuta bych posadil, protože odehrál skoro všechno od přestupu. Aaron možná bude zraněnej, ale Jack opět k dispozici.

Wojta - Bac, Merte, Vermi, Gibbs - Flamini, Wishere - Theo, Santi, Rosa - Bendtner

N´castle má formu, ale minimálně remíza to bude...jinak můj tip 2:3 COYG

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:5

Reagovat
Pharrell

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.Vyhrát dva zápasy po sobě venku bývá poměrně těžké a zvlášť v PL.

Reagovat
HullCity

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

hlapci mam velki problem po prehre 10 000 euro som si bol nuteny vziat pozicku a dal som velmi vela na tento zapas over 2,5.. ak toto nebudu goly tka ja uz neviem

Reagovat
vanGomm

Přál bych,aby Ti ten tiket vyšel,ale pozor na Murphyho zákony!Jeden z nich mj.říká-Když si člověk něco moc přeje.kouká z toho leda tak zasloužené zklamání.Vyprávěl mě kamarád,že mu asi před 15 lety vycházel tiket,kde byla výhra cca 49 000,-V momentě,kdy už mu všechny zápasy vyšly začal druhý poločas posledního zápasu.Jednalo se o zápas PL měl tam na tom 1 tedy výhru domácích kurz 1,50.Ještě v 78.minutě vedli domácí 4:0,ale přesto byl konečný výsledek 4:4 !!!Když si na to i po těch letech vzpomene je nasraný ještě teď.Je přesvědčen,že pokud by na tiketu měl místo 1 tu remízu,tak to nikdy tou remízou neskončí.

Reagovat
pavel.fotbal

To když už je řeč o prosraných tiketech, tak jeden známý někdy v roce 2004 nebo 5 vsadil naší Gambrinus ligu, výhra byla asi okolo 35 000, a už zbýval jen jeden zápas Hradec-Teplice a kámoš měl nulu a vycházela, jenže v 90. minutě se rozpřáhl ke střele Krmaš a dal gól a kámoš ostrouhal.

Reagovat
Ferguson6

to bol Arsenal - Newcastle, ne?

Reagovat
vanGomm

Zápas Arsenal-Newcastle to nebyl určitě.Stalo se to,jak pisu pred 15 a možná,že už 20 lety.A.Einstein říkal,že čas je pouze iluze.Tuším,že tam figurovala Aston Villa,ale s kým to už nevím.Mohl bych se ho samozřejmě zeptat to si on bude určitě pamatovat až do smrti,ale pak bych mu na nějaký čas zkazil náladu a to nechci.

Reagovat
smazaný uživatel

na takový prosraný matche musíš vzpomínat s úsměvem

Reagovat
smazaný uživatel

Jdi se léčit

Reagovat
Posledni Kovboj

prodej byt vedle stadionu

Reagovat
miezto

Reagovat
RickNash

nemůžeš říct kámošům z Realu ať to cálnou?

Reagovat
smazaný uživatel

Sczesny - Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Monreal - Flamini, Wilshere - Walcott, Rosický, Cazorla - Bendtner .Ťažký zápas tip 1:2

Reagovat
hradec

Newcastle Utd 1:1 Arsenal FC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele