33. kolo
06.04.2014 14:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Everton FC - Arsenal FC 3:0

Poprvé po bezmála 12 letech v lize Everton slaví šesté po sobě jdoucí vítězství, a to hned ve veledůležitém utkání. Pokud nyní Toffees promění mečbol v podobě zápasu k dobru, dostanou se na čtvrtou příčku právě před svého dnešního soupeře. Arsene Wenger tak má opět o čem přemýšlet; jeho tým už potřetí za poslední čtyři výjezdy neskóroval a stejně jako minule na Chelsea si dnes docela dobře ušil z ostudy kabát...

Stejně jako včera Manchesteru United, také dnes Evertonu pomohla nutnost improvizovat po zranění jednoho ze členů základní sestavy. Leon Osman musel velmi brzy odstoupit pro otřes mozku a přenechal místo na place Rossu Barkleymu, jenž se hned nato zasloužil o klíčové přeskupení formace Toffees. Talentovaný Angličan si osvojil roli čísla 10, zatímco Lukaku hrál více zprava - a tahle změna byla vzápětí patrná na obou gólových akcích první půle.

Právě z pravé strany si totiž ve 14. minutě Lukaku výborně sbíhal na perfektní Bainesovu diagonálu, a ačkoliv ještě sám nepochodil, Naismith už měl z dorážky poměrně snadnou práci. A Szczesny byl tím zaměstnanějším gólmanem i nadále; Howard musel být ve střehu akorát při třech pokusech Podolského, další borci v červeném štěstí raději ani nepokoušeli.

To polský brankář brzy zabraňoval ve zvýšení náskoku Mirallasovi i Barkleymu, aby podruhé kapituloval při dalším výpadu Lukakua z pravé strany. Belgický ostrostřelec tentokrát již sám dosáhl svého 14. zásahu v sezoně, když do vzdálenější šibenice vyslal vpravdě nechytatelnou bombu.

Po přestávce se Gunners probírali jen hodně nesměle. Monreal maximálně zkoušel štěstí křižnou střelou, přičemž přesně po hodině hry už bylo rozhodnuto. Sagna ztratil míč na půlce a rychlý brejk EFC sice ještě načas utnul Szczesny svým skokem pod Naismithovy nohy, z dorážky se však prosadil Mirallas, respektive marně zachraňující Arteta. Už počtvrté v řadě se tak Everton v lize prosadil minimálně třikrát.

Následovaly poměrně dlouhé pasáže, kdy Everton nebyl ani zdaleka ochotný půjčit zoufalému sokovi balon, mezitímco na sebe akorát chabě upozornil Cazorla. Teprve v 86. minutě se Arsenal divže nedočkal čestného úspěchu, když Oxlade-Chamberlain napřáhl z 20 metrů a krásnou pumelicí otřásl břevnem Howardovy klece.

Právě a jedině střídající anglický záložník spolu s navrátilcem Aaronem Ramseym nakonec zřejmě mohou pro fanoušky Arsenalu představovat ojedinělé světlé body na (dalším) jinak neinspirativním výkonu, který Toffees přihrál vůbec první výhru nad londýnským velikánem od roku 2007.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

mohli bysme to zkusit ve středu Flamini Kallstrom, na křídlo Gnabry dopředu Sanogo, dal bych jim šanci ať se rvou o místa...věřím v pěkný fotbal a hodně gólů 2:3 COYG

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Takze. 4:2:3.1....a to. Fabinacky ..sagna. Gips..mert..kost...zaloha...arteta. Rosa.. Podosky..gnebry..flaminy....utok..oliver.....myslim ze zapas s evertonem je celkem dulezitej tak tam nebudem nasazovat 17lety kluky...potrebujem body ....v posledni dobe nam to moc neslo...a proti karamelkam to musime vyhrat....drzeni mice 30/70:...a vyhra hostu 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 3-1 Lukaku gol

Reagovat
Adhol

3:2

Reagovat
M1ck0

V přímém souboji o poháry budou úspěšnější domácí... 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal už se konečně zvedne - 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá se mi to nebo jde Arsenal bez Özila zase dolů?

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenál nemá istú ani kvalifikáciu na LM, to je hrozné.Myslím si, že trpezlivosti bolo dosť, Wenger by mal odísť, naozaj mi pripadá ako špecialista na fiaska, ako povedal Mou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele