31. kolo
22.03.2014 13:45 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

Wengerovi oslavy výročí zhořkly, Chelsea rozprášila Arsenal 6:0

Všechno nejlepší, pane Wenger. Francouzský manažer Arsenalu si jistě mohl přát lepší oslavu tisícího utkání v klubu. Chelsea jeho tým roztrhala na kousíčky, potupila jej šesti góly a prakticky vyřadila z boje o titul. Blues k historicky nejvyšší výhře v tomto městském derby došla díky skvostné úvodní dvacetiminutovce, v níž pokořila soupeře třikrát a navíc získala výhodu přesilové hry.

Pro Chelsea byl dnešní fantastický výsledek také nejvyšší výhrou od Vánoc 2012, kdy nasázela Aston Ville dokonce osm gólů. To Arsenal podobně potupnou prohru zažil naposledy v srpnu 2011. Tehdy prohrál na Old Trafford s Manchesterem United 8:2.

První z klíčových momentů se udál už ve čtvrté minutě utkání. Rosický skvěle vyslal do gólové šance Girouda, ale perfektním zákrokem jej o radost připravil Petr Čech. Za pár desítek vteřin nicméně udeřilo na druhé straně. Oxlade-Chamberlain ztratil na půli míč na Schürrlem, ten předal míč u vápna Eto’ovi, jenž ladně ošálil právě mladého středopolaře Gunners a levačkou na zadní tyč otevřel skóre.

Stamford Bridge aplaudovalo podruhé už za dvě minuty. Tentokrát míč uprostřed hřiště vybojoval díky Cazorlově váhavosti Matić, na roh vápna přihrál Andrému Schürrlemu, který do stejného místa jako předtím Eto’o zakončil sám - a chirurgicky přesně - 2:0.

Dokonalý vstup do utkání trošku zhořkl střelci první branky, který se zranil a na jeho místo přišel Fernando Torres. Ten se však za důvěru odměnil už za pět minut. Po čtvrthodině hry ve vápně umě předal balón Hazardovi, jehož ránu rukou vychýlil z trajektorie nešťastník Oxlade-Chamberlain. Kromě pokutového kopu musel sudí Marriner udělit i červenou kartu, kterou nicméně nepochopitelně obdržel Kieran Gibbs.

Arsenal hrál každopádně o deseti, nařízenou penaltu s přehledem sobě vlastním proměnil Eden Hazard a zbylých třiasedmdesát minut prakticky nebylo o co hrát. Náboj se z hry logicky trošku vytratil a další vzrušivý moment zažili diváci na Stamford Bridge až po půlhodině hry, kdy Luizovu ránu tečoval Schürrle a Szczesny musel vytáhnout skvělý zákrok.

Katastrofální první dějství hodné világoše s Liverpoolem ale nakonec Arsenal dokázal vyrovnat. Napomohl mu k tomu výborně hrající Fernando Torres, po jehož zkušeně zahraném útoku a milimetrové přihrávce před poloprázdnou bránu upravil na 4:0 Oscar.

Hned zkraje druhé půle parádně pronikl do šestnáctky zase Torres, ale jeho střelu zblokoval skvěle Mertesacker. Dorážku Luize pak neméně dobře vyrazil Szczesny. Oproti prvnímu poločasu však hra klesla na úrovni, především Chelsea hru neovládala s takovou jistotou. Do šance se dokonce po hodině hry dostal Santi Cazorla, jehož střela z úhlu těsně minula zadní tyč.

Blues však nemlčeli, chvíli poté se Torres zbavil ve vápně Sagny a vrátil míč na Oscara, kterému chybělo pár čísel, aby nepřestřelil. V šestašedesáté minutě už byl přesnější - využil přihrávky Rosického i nejistého zákroku Szczesnyho a zaokrouhlil skóre na 5:0. Vzápětí byl Brazilec vystřídán za Mohameda Salaha.

A tomu stačily na trávníku čtyři minutky, aby si dal proti zoufalému Arsenalu taky gól. Geniální kolmý pas Nemanji Matiće poslal Egypťana do samostatného nájezdu a Szcesny vytahoval ze sítě míč pošesté. Sedmý štulec málem rivalovi zasadil André Schürrle, jehož ráně chybělo pár centimetrů.

Posmrtný záchvěv Arsenalu předvedl jeden z mála ofenzivně schopných hráčů hostí Tomáš Rosický, po jehož dělové ráně si Petr Čech musel připsat druhý těžký zákrok v utkání. I díky němu Chelsea doslova zničila rivala z hlavního města 6:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (47)

Přidat komentář
Tuxedo

3:0

Reagovat
diastan

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

poďme Chelsea!!!

musíme!

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to na 1 .Ted se ukáže, jestli i Chelsea hraje hru se sázkovými kancelářemi.-prohraje se slabým soupeřem ,aby v příštím kole udělala silného.Takových příkladu je spousta.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Doma se neprohrává ... 2:1

Reagovat
Pharrell

02 , neprohra Arsenalu

Reagovat
cepinzcegamy

chelsea dojede na LM a na ty dvě rudý v lize, takže 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

skoro jsi se trefila stáčí přičíst k jedničce pětku a odečíst tu trojku

asi jim zvlhl střelný prach ale jedno plus pro arsenál Chamberlain by mohl dělat golmana

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
cepinzcegamy

náhodou furt je to o dost lepší tip, než co jsem psal k liverpoolu

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Chamberlain

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k tomu, že Wenger na Moua neumí, že Mou doma ještě neprohrál a že máme zase marodku takovou jakou máme bych byl rád i za remízu, která by nás udržela v kontaktu s čelem...tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 a Chelsea je bez titulu

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím si, že keby sme remizovali tak by sme už nemali šancu na titul, pretože city ak aj vyhraje zápasy k dobru tak by mali 5 bodový náskok a to tiež by im nemuselo stačiť pretože hrajú ešte s arsenalom, Utd, Liverpool a myslím, že aj s Evertonom čiže je dosť veľká prevdepodobnosť, že tie body aj stratia

Reagovat
smazaný uživatel

Já si taky myslím, že City ještě nějaké body ztratí ( hlavně doufám, že je porazí Liverpool ), ale jestli Chelsea nevyhraje, tak City bude mít vše ve svých rukou a oni si to pohlídají. Samozřejmě si přeju, aby titul mel Liverpool a nejlepší by bylo kdyby se rozhodlo až v posledním kole.

Reagovat
smazaný uživatel

yop boj až dokonce by byl hodně fajn a když titul nezískáme my tak to přeju Liverpoolu

Reagovat
smazaný uživatel

Nic proti Arsenalu nemám, ale nějak jim nevěřím, začátky sezony mají dobré, ale ty konce jim nějak nevychází. Kdyby ale v posledním kole hráli o titul 4 týmy tak to by byla opravdu paráda

Reagovat
smazaný uživatel

ono se bude všechno odvíjet od tohohle zápasu a já věřím, že kdyby jsme získali alespoň bod tak to klukům dodá na sebevědomí a může se stát cokoliv

Reagovat
Adhol

samozřejmě bych byl nejradši za titul pro Liverpool, ale rozhodně ať radši vyhraje titul Chelsea, než City

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
hradec

Chelsea FC 2:0 Arsenal FC

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Krásny kurz na Chelsea

Reagovat
REPLIKATOR

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

nevi někdo o streamu prosim?

Reagovat
smazaný uživatel

boch vie ako by to vyzeralo keby čech nevychytal cazorlu potom hneď 2 goli Chelsea z 2 šancí a je vymalované už môžu pokojne betonovať a z brejkov pridať dalšie

Reagovat
STR

Dobrej zákrok :D

Reagovat
pan_Péťa

víc asi není třeba dodávat

Reagovat
smazaný uživatel

Ikdyž je mi Arsenal sympatickej a fandím jim nejvíc v PL, toto posrali a s titulem se můžete loučit

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim kdyz maj takovy vypadky nemuzou s nicim pocitat je to smutny no

Reagovat
kakinho

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Le Gunner

Zápas jsem neviděl, musím se podívat na sestřih, ale tohle je prostě síla no. Bude to teď vypadat hodně skepticky, ale už před sezonou jsem tomu týmu nedával šance na titul... Ten kádr prostě není tak kvalitní, jako má Chelsea a City, Liverpool je na tom vzhledem k ofenzivním esům možná ještě o trochu líp. Uvidíme, co ten FA Cup no...

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsem věrným fanouškům Arsenalu a prožil jsem s tímto klubem hodně, ale po tomhle ostudném výprasku nadobro opouštím tábor The Gunners. Po tom, jak S&S dnes v Cardiffu opět řádili jsem se definitivně rozhodl stát fanouškem FC Liverpool.

Proto zdravím všechny Červené kamarády, co navštěvují tenhle web a doufám, že mě rychle přijmete za svého!

Reagovat
smazaný uživatel

hh

Reagovat
LokoLFC

v první řadě Liverpool FC a ne FC Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

To víš, mám ještě jisté malé rezervy, co se historie, tradice a interních zvyklostí klubu týče, ale já se to rychle doučím a budu skutečně platným a oddanými fanouškem

Reagovat
Pharrell

Ty zrádce , prý kdysi věrný a oddaný příznivec Gunners. Beztak to bylo ještě v době Henryho a spol.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš idiot.

Reagovat
ian.rush

Kamaráde, kamaráde...

Není umění utíkat z potápějící bárky, když se nedaří.

Je to sice hezké, že chceš fandit Liverpoolu, klidně fandi, budem rádi, ale nenazývej se prosím fanouškem.

Reds nevyhráli 24 let ligový titul... a byl tu snad jediný moment, kdy bychom si řekli, že na to kašlem a jdem fandit třeba... Arsenalu, Manchesteru? Ne.

Pravý fanda neutíká, ale věří i když se nedaří. Věří v lepší zítřky.

To že to tam teď třeba padá S+S-kám, to už tady bylo za Rushe, Owena, Torrese.

Není to jen o brankách a monetálně složeném kádru, formě... ale o srdíčku a důvěře !

Situace Arsenalu je sice smutná, ale rozhodně ne tragická, proto nechápu tvůj postoj. (Gunners jsou mi rozhodně sympatičtější než MUtd nebo Chelsea, proto je mi vás také líto)

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

o 2 roky začni fandiť Evertonu

Reagovat
REPLIKATOR

na City 3:6, v Liverpoolu 1:5 a v Chelsea 0:6 Prý kandidát na titul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele