18. kolo
26.12.2013 16:00 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Cardiff City - Southampton FC 0:3

Southampton veze z Cardiffu první vítězství po osmačtyřiceti letech, pro svěřence Mauricia Pochettina je však podstatný konec šest zápasů dlouhé série bez vítězství, o kterém rozhodli třemi zásahy během třinácti minut prvního dějství. Cardiff se naopak pomalu potápí do sestupových vod.

Svatí vstoupili do utkání s výraznější chutí po gólech, přesto museli děkovat Peteru Wittinghamu, který po centru Noona střílel osamocen pár kroků od branky, ta pro něj byla ovšem příliš malá. Ve 14. minutě se tak mohlo sklízet zasloužené ovoce, když Cork našel kolmou přihrávkou Lallanu, ten zavezl balón do šestnáctky, kde následně hledal před odkrytou brankou Rodrigueze, a ten se nemýlil.

Hosté drželi balón jasně častěji na svých kopačkách, zuby ovšem tasily při rychlých kontrech. Ve 20. minutě poslal Lambert pas na Rodrigueze, ten se rychlým pohybem ocitl sám proti brankáři a i podruhé uspěl. A hned v další moment mohlo být s domácími ještě hůře, když právě přihrávající Lambert sám naběhl na přízemní centr a jen těsně nedosáhl ve vyložené pozici.

To ho však mrzelo pouhých pět minut, když centr po rohovém kopu prodloužil hlavou Rodriguez a zkušený Angličan neměl problémy zblízka navýšit rozdíl na tři góly. Domácí hráči se následně chovali jako jejich fanoušci - tiše a nezúčastněně.

Ticho však zřejmě nebylo v šatně a Cardiff přeci jen vyběhl do druhé půle aktivněji. Po pěti minutách byl blízko, ale po chaosu způsobeném špatným zásahem Gazzanigy proti rohovému kopu nebyli dostatečně důrazní.

I následující snahy, ať o přímý průnik či centr, končily pouze u dobrých myšlenek a Southampton tak až překvapivě klidně ochraňoval vyhaslé naděje soupeře a nedovolal žádné jiskře delší život. Samotní Svatí se nikam hnát nemuseli a po úžasné první půli tak nechali touhy gólů chtivých diváků nenaplněné.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com, eurosport.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
penepi

Tan OUT!

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Rodriguez, Lambert

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele