18. kolo
26.12.2013 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Aston Villa - Crystal Palace 0:1

Aston Villa prožívá, ostatně jako již obvykle, nepříjemné vánoční období. Na tradiční den fotbalu si inkasovaným zásahem v posledních vteřinách připsala čtvrtou porážku v řadě a manažer Paul Lambert má co řešit v útočné fázi jeho celku. Crystal Palace se pod novým lodivodem zvedá ze dna a po měsíci si připisuje další vítězství ze hřiště soupeře.

O velkolepý nástup se pokoušeli hráči Villans a jejich převahu v úvodních deseti minutách prezentovalo dvaaosmdesát procent držení míče. To bylo ovšem tak to jediné, čím se mohli pochlubit. Postupem času vyrovnávající se hra však nabízela tu samou nemohoucnost na obou stranách.

Šlo především o finální část útočného snažení. Přestože se tak Crystal Palace co chvíli ocital v těsné blízkosti Guzanovy šestnáctky, brankář se nemusel přemáhat k ničemu, co by ho nutilo k pohybu. Až v poslední minutě nastavení se po rohovém kopu dostal k nebezpečné hlavičce Kozák, ani tehdy Speroni zasahovat nemusel, jeho práci zastal velmi dobře Mariappa.

Naopak v druhém dějství se o zábavu staral již po dvou minutách tým Tonyho Pulise, když se Bolasie hravě dostal do vápna, zpětnou přihrávkou našel Puncheona, ten měl trestuhodné množství času na zpracování a následnou ránu přes obránce musel parádním zákrokem likvidovat Guzan.

Trestat mohl Weimann po perfektním pasu Delpha, ale uspěchaným volejem mířil jen do připraveného brankáře. Vzápětí se zvedala hladina emocí na druhé straně, po střele Bannana vyrážel Guzan balón do tyče a ven.

Ten se musel činit i v 65. minutě, když přihrávka prošla vápnem až k osamocenému Puncheonovi, ten měl opět několik vteřin na uklidnění, přesto se dočkal pouze rohového kopu. Přitom se předtím strachovali především obránci hostů, tragicky nepřesná či nedůrazná zakončení však rychle věci uklidňovala.

Vše tak nakonec rozhodla až druhá ze tří nastavovaný minut. Silou vůle bránící se hosté dostali jedinečnou možnost v podobě úniku prvoligového nováčka Dwighta Gayla, proti kterému stál jediný obránce. Čtyřiadvacetiletý Angličan se s ničím nepáral z hranice vápna vypálil a trefil se dokonale k tyči.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HullCity

1:2 Villa je doma trapná...

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jes!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele