19. kolo
26.12.2012 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Citizens potvrdili statistiku a ze Sunderlandu odjíždí bez bodu

Manchester City znovu neuspěl na Stadium of Light a znovu tím navyšuje ztrátu na svého městského rivala, který má nyní na čele tabulky již sedmibodový náskok. Sunderlandu zajistil další těsnou výhru Adam Johnson, který se tak premiérově zapsal do střelecké listiny proti svému bývalému chlebodárci.

Úvodní minuty však něčemu podobnému nenasvědčovaly. Otevřít skóre mohl po rohovém kopu hlavičkující Kompany, jeho pokus ale mířil pouze do břevna domácí branky, načež dorážející Yaya Touré ztroskotal na skvěle reagujícím Mignoletovi! Další velkou možnost měl po Agüerově pasu Silva, ani jemu se však na belgického brankáře najít recept nepodařilo! Citizens však poté začalo doplácet na jednotvárnost...

...ta byla po půlhodině hry patrná takřka z každé ofenzivní akce, jíž měla na starost trojice Agüero - Silva - Tévez. Trestat mohl na opačné straně ostrostřelec Fletcher, ani jemu ale nebylo přáno a Hart se v souboji brankářů rozhodně nenechal zahanbit. Pohodu a obětavost domácího týmu pak asi nejlépe dokumentoval McClean, který se jakožto ofenzivní středopolař vrátil, aby zastavil šanci Téveze.

Nedostatek herní invence z pohledu svěřenců manažera Roberta Manciniho nadále pokračoval i ve druhých pětačtyřiceti minutách. Rozhodně tak nebylo překvapením, když z velké dálky a ještě navíc z úhlu napřáhl Adam Johnson a mičuda k překvapení všech skončil až v síti - 1:0. Hosté se možná oprávněně dožadovali odpískání nedovoleného zákroku Gardnera na Zabaletu, ovšem marně.

Srovnat krok mohl aktivní Agüero, ale nemířil přesně, zatímco střídající Džeko pálil pro změnu do nachystaného Mignoleta. Ukončit drama mohl v 80. minutě Sessegnon, kterého vybídl k navýšení náskoku čerstvě příchozí Fraizer Campbell, ale beninský šikula nepochopitelně nechal vyniknout Harta! Akcie City měl na hrotu podpořit Lescott, ani to však zoufalou ofenzivu k životu neprobudilo.

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

Man City nadale udrzi venkovni neporazitelnost.

Reagovat
smazaný uživatel

taky v to doufám, hlavně, aby to nebyla remízová neporazitelnost. někdy se mi zdá, že venku hrajem o něco lépe než doma...

Reagovat
t0mmy33MCFC

protoze venku proti City nehraje kazdej takovej beton jako na Etihad....

Reagovat
diastan

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3. Nadále budeme pronásledovat městského rivala United.

Reagovat
hradec

JIstě

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

loni sme tam rupli, gól sme dostali v nastavení...

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuji překvapení, Black Cats vyhrají na Štěpána 2:1 Citizens nebudou mít svůj den

Reagovat
Veselac

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

docela tezky zapas, Sunderland z tohoto zapasu urcite muze neco vytezit, nicmene zkusim verit hostum na tesnou vyhru... 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

pokud to takhle půjde dál, tak nevím. chlapci nám přestali střílet góly, hra je stereotypní, okoukaná, náš tým nedokáže měnit rytmus hry dle vývoje. měl sem na pc nás a v tv united, bohužel se chuť za vítězstvím vůbec nedá srovnat! přitom se to v manchesteru pro nás dobře vyvíjelo... myslíte si, že v sobotu norwich podruhé po sobě prohraje? otázka hlavně pro RM.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/sunderland-vs-manchester-city-1-0-motd-1

Tož dobře to tam Johnsonovi zapadlo...letos už to na titul pro Shity nevypadá

Reagovat
Devil

Adam Johnson

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
smazaný uživatel

Já to říkal na City to doma hold umíme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele