5. kolo
22.09.2012 16:00 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

Southampton rozprášil Aston Villu a má první body

Konečně! Nováček soutěže ve druhé půli zbombardoval Aston Villu a po výhře 4:1 si připisuje první tři body do tabulky. Krom toho se minimálně do zítřka dostal ze zóny sestupu. Southampton sice po brance Benta prohrával, ale v souboji hrozných obran nakonec soupeře z Birminghamu přestřílel. Lambert se prosadil dvakrát, Puncheon a Clyne přidali po jedné trefě.

První poločas nenabídl příliš mnoho šancí, natož pak gólových. Po deseti minutách zkoušel štěstí Lambert, ale pálil hodně nad, stejně špatně střílel i za čtyři minuty Davis. Southampton měl v úvodu utkání více ze hry, ale ani Ramirezova střela nebyla přesná.

O to větším překvapením pak byl první gól. Po chybě v rozehrávce se k centru z levé strany ofenzivní vozby Villans dostal Barry Bannan, který odcentroval do vápna, Darren Bent vyhrál hlavičku a měl dostatek času vyhlídnout si vhodný prostor pro zakončení po nepříliš povedené střele Irelanda. Anglický forvard měl při nedůsledném bránění domácích pozici snadnou - 0:1.

Druhé dějství začalo velkou dvojšancí Aston Villy. Už dvě minuty po obrátce se díky Bentekeho přihrávce do velké šance dostal Bent, avšak jeho pokus z úhlu vychytal Gazzaniga. Z následného roku se k hlavičce nachomýtl naopak Benteke a jen těsně minul branku. A o deset minut později toho mohl hořce litovat.

Ještě než odbyla hodina hry, Lallana se uvolnil na pravé straně hřiště a nacentroval před vápno na Lamberta. Nejlepší střelec Championship loňské sezony si poradil s obležením dvou obránců a tvrdou ranou propálil Guzana v brance Aston Villy - 1:1.

Ještě radostněji bylo v Southamptonu o pět minut později. Do role hrdiny se vtělil Nathaniel Clyne, který neprve předal míč na lajně Lambertovi, načež se dal do běhu. Vyhlídl si skulinku v obraně Villans, vběhl do ní přesně v ten okamžik, kdy Ramirez přijal příhru od střelce první branky a posunul míč Clynovi. Obránce si pak ve stoprocentní šanci poradil na výbornou - 2:1.

Definitivní rozhodnutí přinesl zhruba 20 minut před koncem Jason Puncheon. Rychlý brejk vedl Ricky Lambert, ve vápně našel Puncheona, jenž si pohrál se zoufale bránícím obráncem a vzápětí přesně zakončil - 3:1. Saint to však bylo málo a v nastavení přidali čtvrtý zářez. Guzan fauloval ve vápně Mayuku a hvězda utkání Ricky Lambert pokutový kop nekompromisně proměnil - 4:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Devil

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

over?

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1 ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele