17. kolo
15.12.2012 13:45 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

ManCity si po derby spravil chuť na ztrápeném Pardewově souboru

Manchester City registruje teprve druhé přesvědčivé venkovní vítězství v sezoně - na St. James Parku neponechal nic náhodě a po výhře 3:1 opět tlačí na lídra ze stejného města. Stejně jako jeden z loňských triumfů nad Strakami (dva góly při výhře 2:0), také tento režíroval Yaya Touré; tentokrát první gólovou akci fantasticky načal a tu poslední sám zakončil.

Předehrávané sobotní utkání bylo rozhodnuto relativně rychle. Už v deváté minutě se zapomněl Coloccini, Nasri se na hraně ofsajdu včas urval, přebral neuvěřitelnou dálkovou kolmici Yayi Tourého a pak už to bylo ohromně snadné - francouzský záložník jen předložil mičudu Agüerovi před prázdnou klec. Do té doby přitom Newcastle letmo odkazoval na své lepší výkony z loňské sezony, ovšem záhy po inkasovaném gólu? Ihned si stračí obranu "vyťukali" Agüero se Silvou a Tévez měl po přihrávce druhého jmenovaného rozhodně mířit lépe.

Dnešní Magpies jednoduše nebyli stavění na odpověď, maximálně na ubránění remízy 0:0. Ostatně se zálohou Perch-Anita-Tioté toho moc nevymyslíte a Jonás na křídle rovněž působí spíše jako z nouze ctnost. Proto také Newcastle nevytrhlo ani zranění dnes vlivného Samira Nasriho, který v 37. minutě musel opustit hrací plochu vinou tažení v tříslech. Ba naopak - City jenom dvě minuty po příchodu Kolarova zvýšilo; a zrovna ze standardky, parádní to disciplíny srbského leváka. Tentokrát však roh kopal jiný levonohý fotbalista, Španěl David Silva, a ve vzduchu se nemýlil Javi García.

Jen nakrátko se Straky probraly po přestávce, a to hlavně prostřednictvím gólové hlavičky koho jiného než Demby Ba. Tu přinesla 51. minuta a s ní na scénu přikvačila i nárazová naděje na nějaké body. Například Papiss Cissé mohl vyrovnávat z takřka identické situace, jíž se správně chopil jeho jmenovec - po sklepnutí od spoluhráče (v tomto případě Anity) ale zaváhal. Mimo pár pěkně rozjetých, avšak nedokončených akcí potom ještě z přetěžkého úhlu pokoušel štěstí Jonás.

V tu chvíli vyrovnanou hru nicméně rozsekla spolupráce Silvy a Zabalety na levé straně, po které druhý jmenovaný parádním centrem vyzval k napsání tečky Yayu Tourého. Krom toho už Citizens jenom kazili, nejraději protiútoky tři na jednoho či dva a podobně...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Keď sa pozrem na naše posledne zápasy, a vidím tam to more prehratych zapasov, velmi nerad ale nedá sa predpokladat, že by sme nieco proti citizens zahrali, navyše máme tento mesiac ešte aj reddevils a arsenal, no snad budem prijemne prekvapeny aspoň z jedného zo zapasov

Reagovat
Devil

Straky aspon bod!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme vyhrát i proto,aby nebyl náskok našeho nej. rivala větší než šest bodů... "černé mačky" předvedli včera slušný výkon něco by si mohli od sousedů odvézt! hlavně néé příděl...

Reagovat
NuFc23

tazko, tazko, velmi rad by som napisal, ze 3body by mali ostat doma, ale ked vidim ako new. posledne kola hra tak sa to neda s istotou tvrdit, velmi chcem, aby sme vyhrali, ale ked to mam zobrat realne budem rad aj za bod.

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se ukažte straky

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci zaberem protu MU jsme si určitě nezasloužili prohrát , tak zaberte 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Stane se následující: Citizens s Newcastlem pouze remízují 1:1 a protože United si doma poradí se Sunderlandem, jejich náskok na první příčce se zvýší už na 8 bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

bylo by to krásné

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Někde jsem četl , že když Mancini příští tři ligové zápasy nevyhraje tak že se pakuje z postu trenera

no rekl bych ze proti newcastle to citizens budou mit hodne tezke ale nakonec vydrou hubenou vyhru

tip:1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip:2

Reagovat
smazaný uživatel

JJ dobrý! tak mačky snažte se!

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.metacafe.com/watch/9563716/cit/

Tak gól na 0:2 byl neregulérní, páč roh to být neměl, ale jinak by to asi City stejně vyhráli....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele