38. kolo
19.05.2013 17:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Norwich se nezalekl ani Man City, které na jeho hřišti přestřílel 3:2

Norwich zakončil sezonu na nejvyšším možném vrcholu. Po zničení WBA a zajištění prvoligového statusu i pro příští sezonu přišel na řadu výjezd na Etihad Stadium, čili ještě větší výzva. Kanárci se s ní ovšem popasovali perfektně - Citizens přichystali teprve druhou domácí porážku ve 48 utkáních a pomohli jim symbolicky zakončit tragický ročník.

Co bylo už tak dostatečně symbolické, byl prováhaný start bleděmodrých. Když Hoolahan nápaditě vysunul hladce skórujícího Pilkingtona, mohl už klidně Ryan Bennett mít na štítě jednu svou ojedinělou branku. To by jej ale na čáře nesměl odmítnout jeden z protihráčů. Norwich nicméně přesto - a i přes okamžité srovnání Rodwellem - musel úvodní část hodnotit jedině pozitivně. Ještě do přestávky si koneckonců zajímavé příležitosti vytvořil kompletní trojlístek Snodgrass-Martin-Johnson.

Tím byly položeny základy navazujícího heroického výkonu ve druhé půli. Nejprve v 54. minutě dostal na pravé straně příliš prostoru Snodgrass a rovněž nestrážený Holt jedním z mála svých letošních zásahů poslal City znovu do kolen. I když opět jen nakrátko; u zrodu druhé branky Jacka Rodwella v dresu City stála příhodně déle trvající neschopnost domácích vyvézt balon za půlku. Nakonec se to povedlo Yayovi Tourému a Rodwellova rychlost už pak bohatě stačila k vyrovnání.

Jenže finální slovo měl zcela zaslouženě hostující celek. Zejména střelcovo jméno potom nemohlo nikoho z přihlížejících jakkoliv šokovat. Jonny Howson totiž celý podvečer podnikal dravé výpady na hradby Citizens, až mu to konečně vyšlo v 65. minutě. Norwich pak už závěrečnou 20minutovku dosti hekticky ubránil a finišuje tedy na 11. příčce, čili nejvýše v rámci elitní soutěže za posledních 20 let.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

k novému trenérovi asi tolik: jak sem psal minule, tak si myslím,že moc velkej průvan v kádru nebude, i když každý trenér má své oblíbence, takže není vyloučeno, že si "své" hráče stáhne k sobě. nový trenér bude vyznávat jiné herní pojetí a ostatní s tím související, uvidíme jak to vše dopadne. RM bude určitě někde trénovat (Monako?) a taky si může někoho vzít sebou... každopádně letní pauza u nás nebude nudit...

norwich porazíme, měl by to být pohodový zápas, ale s trpkou příchutí...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dobre ze vas porazili nic jinyho si City spoceny nezaslouzili... Wy are United haha..

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/2dcb84b8aaf2060856d045fcad8d6026/

Howson rozhodl nádherným solíčkem z půlky hřiště

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele