31. kolo
31.03.2013 14:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Rodgers zapomněl na minulé zkušenosti a přechytračil Lamberta

Brendan Rodgers překonal svůj komplex z Paula Lamberta. S ním se v Premier League potkává od společného postupu již druhým rokem a všechny tři předešlé souboje s ním prohrál. Tentokrát už Rodgers v čele Liverpoolu konečně svého soka, respektive kamaráda, pokořil; ačkoliv o triumf z řady stoprocentních a zcela zasloužených taky nejde.

Villans od samého počátku chtěli na první pohled více, při postupném útoku dovedli i rozdávat klid, zahrát si s věhlasným sokem na bago; problém nastával teprve ve chvílích, když se měli vracet do defenzivních bloků (citelně chyběl Ciaran Clark). Tam jim Coutinho, Suárez a spol. zatápěli vlastně při každé možné příležitosti, ačkoliv při lenosti celého dnešního liverpoolského souboru nešlo o bůhvíjakou frekvenci. Nicméně párkrát přišel v pravou chvíli blok, jednou se Guzan vytasil se zákrokem proti prudké Suárezově ráně, podruhé hasil Syllův špek v kombinaci s Bannanovými zmatky opět proti Uruguayci...a tak se Villa před pauzou ubránila.

Ba co víc, o poločasové přestávce dokonce vedla! O vitální zásah, který načas birminghamské nasměroval za třetí po sobě jdoucí výhrou, se nepostaral nikdo jiný než Christian Benteke, jenž pohotovým volejem fantasticky navázal na práci kolegy Agbonlahora. Mimoto se ale musel činit hlavně Guzan, to platilo nadále. Z dálky jej kupříkladu prověřoval Gerrard.

Navíc hned po přestávce přišlo nevyhnutelné - radovali se také Reds. Coutinho od levé postranní čáry neomylně spatřil kráter v defenzivním uskupení Villy a bylo to - čisté konto ani na podvacáté birminghamští neměli udržet a ani neudrželi. Henderson si v koncovce počínal jako zkušený mazák. A Liverpool se tím nehodlal zastavit. Coutinho sice ještě nevyužil Lowtonovu nerozhodnost při strojení ofsajdové pasti a milimetrově minul pravou tyčku, kterou záhy se zdánlivě naváděnou ranou rovnou nastřelil Johnson; ovšem pořád tu byl přece Gerrard.

Liverpoolská legenda proti Ville pálí ostrými vůbec nejraději a nejčastěji ze všech prvoligových účastníků a dnes to jedině dokázala. Situaci přitom měla ulehčenou: Baker totiž ve vápně neskutečně hloupě zajel do Suáreze a Gerrard se tak prosadil ze značky pokutového kopu.

Villa vzápětí dvakrát mohla vyrovnat, s přehledem - Weimann si ale vybral další spálenou tutovku, jakožto svůj evergreen, a Bentekeho gólový projektil zase z čáry vyhlavičkovával Gerrard.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 ( Benteke - Suarez)

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
M1ck0

Villans se musí zachránit...s pohárama pro LFC už jsem se rozloučil.... 2:1

DOufám, že se trefí aspon Suaréz at je nejlepší střelec, když už ne ty poháry :-)

Reagovat
Ranoth

5 bodu na pate misto neni az tak nerealny treba stale verit a ja porat verim aspon vtu EL jen je treba vyhravat taketo zapasy, skusim 1:3 YNWA

Reagovat
M1ck0

spíš 8 bodů :-) ale jestli se vyhraje tak budu samozřejmě rád :-)

Reagovat
Flamex

2:4 , steve 2 a pak je to jedno :)

Reagovat
Honda

1:2

Reagovat
Honda

Reagovat
HullCity

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-3 musíme!

Reagovat
EL Gringo

1:3 Suárez hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

Riadne čajový kurz.. sme za favorita ale aspoň 2.00 to malo teda byť!

Reagovat
smazaný uživatel

proč mám pocit, že je tam liverpool schopnej 4:0 vyhrát, stejně tak jako 0:2 prohrát??

Reagovat
smazaný uživatel

Tip EuroFotbal.cz: 10

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

padnu 4 goly

Reagovat
smazaný uživatel

http://kiwi.kz/watch/bqjwta5x5o03

Tak se opět ukázala důležitost Stevieho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele