20. kolo
02.01.2012 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Krize zažehnána: Blues si z Molineux Stadium odvážejí tři body

Chelsea cestovala na oblíbené Molineux s vědomím, že jen výhra ji udrží byť jen v teoretické naději na titul. Snaha Blues byla od úvodu zřejmá, ofenziva v čele s Fernandem Torresem se však dlouhou dobu nemohla prosadit. To se změnilo až po změně stran, kdy hosté dokázali přestát i vyrovnávací branku, kýžené tři body nakonec zajistil Lampard.

Vlci nezačali proti neoblíbenému soupeři vůbec špatně, Edwardsova rána se však stala pro Čecha až příliš snadnou kořistí. Poté už o sobě začali dávat vědět především hosté. Byla to zejména dvojice španělských reprezentantů Torres - Mata, kdo přiváděl obránce Wolves do úzkých. A právě trápící se kanonýr vymyslel pro svého spoluhráče parádní pas, Hennessey si však se střelou Maty, byť s notným přispěním Stearmana poradil. O chviličku později se Torres obtočil kolem Berry a podruhé vyzval své spoluhráče ke skórování, tentokráte jmenovitě Lamparda, tomu ale skočil do rány znovu obětavý Stearman, waleský brankář tak měl usnadněnou práci.

V dalších minutách se tempo hry vrátilo do normálu a vyjma tvrdého zajetí Lamparda do Hammilla, za což si hostující středopolař od sudího Waltona vysloužil jen žluté napomenutí, jsme mnoho zajímavých situací neviděli. To se změnilo až po půlhodině hry. Nejprve ještě standardku Lamparda odvrátil dobře postavený Frimpong, pak už ale začalo být horko ve vápně Blues.

A byl to právě aktér předchozího zákroku Hammill, kdo rozehrál standardku, na níž si na zadní tyči naskočil přes stínujícího Bosingwu Roger Johnson, z bezprostřední blízkosti však zamířil jen do tyče. Hostující defenziva se ovšem ani po tomto varování neprobudila. Za pár minut poslal Hammill do pokutového území další přesný centr, na který se tentokrát na malém vápně vyšrouboval nikým nehlídaný Ward, tomu se však pro změnu nepodařilo svůj pokus nasměrovat mezi tři tyče. Byla to ovšem Chelsea, kdo mohl ještě do přestávky otevřít skóre. S nepříjemnou střelou Bosingwy si však věděl rady Hennessey, hlavička Terryho pak skončila nad břevnem.

Domácí manažer Mick McCarthy neváhal a do druhého dějství připravil změnu, místo nevýrazného Forda se na trávníku ukázal Matt Jarvis. Anglický reprezentant o sobě dal vědět hned vzápětí, kdy přenesl balón do středu na Hammilla, jeho ráně ovšem vystavil stopku Terry. Pro Vlky však mělo být ještě hůře. To se psala 54. minuta: po rohovém kopu Maty se balón zamotal mezi nohami Wardovi, čehož využil Ramires a nechytatelnou střelou do šibenice otevřel skóre - 0:1.

Blues po kýžené brance tempo hry opět trochu zvolnili, ale i tak pevně drželi dirigentskou taktovku ve svých rukou a vytvářeli si jednu příležitost za druhou. Pojistku mohl nejprve přidat Torres, s přispěním Johnsona však z obtížné pozice branku netrefil. Hned nato Mata oslovil Ramirese, ten byl sice rychlejší než Berra, potom už ale nedokázal Hennesseyho z úhlu překonat. Další možnost měl sám na kontě sám Mata, z úhlu však domácí svatyni neohrozil.

A jak už to v takovýchto případech bývá, tak přišel trest. Celou akci rozehrál Jarvis, do hry se potom zapojil i další střídající hráč Fletcher, který ještě prodloužil na Warda, jenž už si z takovýchto pozic ví rady - 1:1. Hosté se ovšem nevzdali a minutu před koncem znovu přetočili kormidlo na svou stranu. Povedenou kombinační akci po ose Mata - Torres - Cole zakončil z bezprostřední blízkosti Lampard a poslal tím svůj tým znovu do vedení - 1:2. Ani v této chvíli však nemohla zůstávat Chelsea v klidu, ba naopak. Po autovém vhazování měl na hlavě srovnání Doyle, Čech ale ukázal skvělý reflex a podržel tak pro svůj celek důležité tři body.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Fletcher,Doyle,Zubar-Ramires. Chelsea hraje strašně!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Wolves zaberou, ale Chelsea už tu sérii jednou musí zlomit... 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
twl

Chelsea vyhraje Torres,Drogba,Matta

Reagovat
Filipow

Vidím to na 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Garbicz

1:1 a to bude chelsea rada

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Wolves jsou na tom vyrazne lip podle me, i na Boltonu hrali velice slusne, predevsim v obrane velice jiste

Reagovat
smazaný uživatel

zajimalo my mě kolik z vaás by si na ty svoje tipy vsadilo jasná chelsea bude chtit napravovat ale kdybych se mylil tak bech se nezlobil

Reagovat
smazaný uživatel

Torres v základu? Tak to bude 0:0, jestli si nedá vlastňák.

Reagovat
smazaný uživatel

trapnej jsi!!!

Reagovat
smazaný uživatel

(nekdo) 1:4 (Mata, Ramires, Sturridge a Torres)..Chelsea je po poradce v nasledujicim zapase jina - lepsi, tak doufam, ze bude i ted!

Reagovat
smazaný uživatel

Torres dnes 2 fíky...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

kde máte toho hvězdýho talenta Lukaka?

Reagovat
smazaný uživatel

keby dneska chelsea prehrala tak ruská mafia tam spraví poriadky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Craiga Bellamy. (Torresa). Hele Torres neni žadny B,že by si dal vlastnaka,. Kdyby trener ho stavel od začatku tak chelsea je jine mančaft! Veř tomu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele