22. kolo
21.01.2012 16:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Wolverhampton Wanderers - Aston Villa 2:3

Dva poločasy - dvě tváře zápasu. Zatímco se před přestávkou zdálo, že si Wolves v malém derby dojde pro klidné a dost možná vysoké vítězství, druhé dějství měla v režii Villa a především jejich nová útočná akvizice. Dojem ze hry Vlků naopak ještě o několik pater sesunul zkrat záložníka Henryho.

Už po deseti minutách hrubě selhala obrana domácích, která si nedokázala poradit s přetaženým pasem. Ve vápně si pak příliš pozdě všiml Berra dobíhajícího Benta, jenž si zkušeně řekl o penaltu, z níž poslal brankáře k druhé tyči.

Jen pár momentů poté požadovala stejnou příležitost většina diváků na Molineux po střetu Collinse s Edwardsem, sudí ovšem usoudil, že stoper stihl dříve odehrát balón. Vlci však nemuseli smutnit dlouho. V jednadvacáté minutě dostal přesnou přihrávku k vápnu naprosto volný Kightly, míč si zasekl a na přízemní střelu ke vzdálenější tyči brankář Villans nedosáhl.

Ve 26. minutě se nejprve blýskl Given, který vyrazil Fletcherovu hlavičku z malého vápna a dorážku Henryho zázračně vytáhl z brankové čáry hlavou Albrighton. Do uplynutí první půlhodinky zahodili domácí obrovskou příležitost ještě jednou. Rychlý výpad do šestnáctky využil Jarvis k přihrávce na penaltu pro Edwardse, který z první pálil přímo do připraveného Givena.

Nepolevující úsilí nakonec ovoce přineslo v minutě jednatřicáté, když hlavičku Johnsona po rohovém kopu přizvedl v malém vápně Edwards a zvrátil tak skóre ve prospěch Vlků. I nadále vládli na trávníku svěřenci trenéra McCarthyho, šest minut před přestávkou se ale přeci jen ozval Gardner, když z přímého kopu jen těsně přestřelil.

Jak jednoduchý může být nebezpečný útok, následně předvedl Jarvis, který se bez ohrožení bránícím protihráčem vřítil do vápna a ze čtrnácti metrů poslal svou dělovku nad břevno. Do šaten tak mohli jít hráči obou týmů se svěšenou hlavou - hosté po svém výkonu, domácí za zbytečně útlý náskok.

Po změně stran se ofenzivní aktivita Villans povážlivě zvedla a po nepovedeném odkopu také slavila brzký úspěch. Clark hlavičkoval na vápno, kde se otočil Robbie Keane a jedovatou ranou k protější tyči vyrovnal.

Podstatně horší chvíle pak přišly pro Frimponga, kterého nešťastnou náhodou trefil kopačkou do obličeje Petrov. Pokračovat se mohlo až za pět minut po vydatném potlesku pro bezvládného hráče odnášeného na nosítkách.

Zpět k fotbalu mohl ledovou sprchou přivést své fanoušky Ward, jenž na poslední chvíli likvidoval přihrávku přes malé vápno a Hennessey jen s vypětím všech sil dokázal vykopnout balón do relativního bezpečí.

Klidnější část zápasu se pokusil přetrhnout sebevědomou ranou z velké dálky Albrighton, k dokonalému provedení mu nicméně chyběl metr, o který míč přeletěl břevno. Právě tento slibný talent se pak stal cílem hloupého útoku Henryho, který se už při skluzu hostujícího záložníka rozmýšlel mezi dušením a škrcením, aby si nakonec vystačil s patičkou do břicha ležícího protihráče. Divící se Henry musel samozřejmě okamžitě do sprch.

Asi nikdo netuší, odkud přišel zmar domácích po vydařené první půli, právě ten zmar, díky kterému se v 85. minutě mohl uskutečnit druhý obrat v utkání. Centr odvrátila obrana Wolvesu před vápno, kde míč pohotově zpracoval Keane, aby svou dělovku k bližší tyči poslal do sítě stylově o břevno.

Zatímco host z USA nedokázal završit hattrick, o který se snažil střelou z pětadvaceti metrů, Vlkům zase nepomohlo ani osmiminutové nastavení, spílat mohou však pouze sobě a své hře ve druhé půli.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

Oba tímy dajú gól

Reagovat
smazaný uživatel

wolves hraje tuzku , tip 1-3

Reagovat
Devil

Keane

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele