12. kolo
19.11.2011 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Everton to nakonec dokázal, Wolves porazil 2:1

Trápení Evertonu je u konce. Karamelky dokázaly po delší době znovu naplno bodovat a výhrou nad Wolverhamptonem se posunují do klidnějších vod. Důležité tři body pro Toffees vybojovaly jako se již stává tradicí obránci, konkrétně Jagielka s Bainesem.

Toffees začali hodně aktivně, již v páté minutě centroval do pokutového území Hibbert, odražený míč se poté vrátil na hranici vápna k Drenthemu, ten z velkého úhlu vypálil, na pozorného Hennesseyho si ovšem nepřišel. To však bylo z obou stran na dlouhou dobu všechno. I nadále sice pokračoval tlak domácího celku, tomu se ale dařilo prorazit obranný val Wolves spíše jen výjimečně. A když se k tomu přidala téměř neškodná ofenziva Vlků, tak utkání upadlo do šedého průměru.

To se začalo měnit až po půlhodině hry. Otevřít skóre mohl Osman, jeho dělovku si ale Hennessey pohlídal, stejně dopadl na opačné straně pokus Milijaše. Jedinečnou možnost pak hosté dostali ve 36. minutě. Fellaini ve vápně srazil k zemi Edwardse a sudí Moos nařídil pokutový kop. K němu se postavil Hunt a parádní dělovkou pod břevno poslal svůj tým do vedení - 0:1. Radost Wolves ovšem neměla dlouhého trvání. Těsně před odchodem do šaten rozehrál zdánlivě nevinnou standardku Baines, na centr si naběhl jeho obranný kolega Jagielka a přesnou hlavičkou srovnal krok - 1:1.

Kdo si myslel, že zajímavý fotbal z konce prvního dějství bude pokračovat i po přestávce, tak se hluboce mýlil. K vidění byl opět spíše boj než fotbal, a tak není divu, že nejzajímavější situací byl pro diváky na dlouhou dobu střet Cahilla se Stearmanem, po kterém byl hostující bek nejprve ošetřován, aby pak o chvíli později své místo přepustil Elokobimu. A byl to právě kamerunský obránce, kdo se nechal v 69. minutě obelstít Colemanem, ten následně našel Sahu, jenž balón ještě posunul lépe postavenému Cahillovi, australskému šikulovi se ovšem vrhli do rány Hennessey s Berrou, a tak z celé akce nic nebylo.

A hned vzápětí téměř totožná situace. Do pokutového území pronikl Drenthe, z úhlu okamžitě pálil, Hennessey jeho pokus vyrazil pouze k Osmanovi, ten ale napálil pouze jednoho z obránců. A když už to vypadalo, že se oba celky rozejdou bezbrankovou remízou, tak Velliose ve vápně fauloval Ward a sudí Moss bez váhání nařídil penaltu i na druhé straně. Odpovědnost na sebe vzal Baines a střelou do protipohybu překonal Hennesseyho - 2:1. V nastaveném čase mohl připravit Karamelky o cenné tři body O'Hara, jeho střele z volného přímého kopu ale přece jen něco scházelo, a tak se již na výhře EFC nic nezměnilo.

Autor: Jiří Vojík / eurosport.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
ryzskej

Everton měl těžký los, vidím to na 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Everton vyhraje o 3 goly...

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
paver

Wolverhampton bude kousat ale nakonec prohraje. tip: 2:1

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vlci musí zabrat 1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele