19. kolo
31.12.2011 16:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Strašný prosinec Chelsea zakončila prohrou doma s Villans

Když rok 2011 začal a Chelsea v jeho druhý den v nastaveném čase přišla o výhru nad Aston Villou, málokdo v londýnském klubu uvažoval, že může skončit hůře. Ale povedlo se! Chvílemi až trapný výkon Blues, především v defenzivě, pomohl Aston Ville oslavit Silvestr podle nejkrásnějších představ. Devastující pětiminutovka, v níž Chelsea dvakrát inkasovala, rozhodla o výhře Villans 3:1.

Chelsea ničí stále stejné problémy. Neschopnost cokoli vymyslet proti, byť jen lehce, zatažené obraně. To má Aston Villa pod McLeishem pod palce poměrně solidně, a pak problém číslo dvě. Absolutní neschopnost bránit. Oproti letem minulým je defenziva Blues dokonalý průchoďák, obzvláště pravá strana obrany je až příliš nejistá. Dnes zde místo Bosingwy nastoupil i s ochrannou maskou na tváři Paulo Ferreira, ale o moc lepší to nebylo.

Utrápenou a kouskovanou hru z obou stran ukončil až neohrabaný zákrok Dunnea, který skluzem srazil ve vápně k zemi Drogbu a rozhodčí ukázal na puntík pokutového kopu. Chopil se jej sám faulovaný a i s trochou štěstí pod tělem Guzana otevřel skóre - 1:0. Byl to zároveň také jubilejní 150. gól Drogby v dresu Chelsea. Jenže jak už bývá zvykem, Chelsea otevření skóre nenakoplo, ale spíš naopak. Pět minut po proměněné penaltě obehrál snadno ve vápně Ferreiru N’Zogbia, předal Stephenu Irelandovi, který nadvakrát prostřelil blokujícího Terryho na brankové čáře - 1:1.

Druhý poločas nabídl o trošku lepší podívanou, po osmi minutách už měl každý tým po jedné šanci. Nejdřív Mata krásně prošel po levé straně a centroval na Sturridge, jemuž šel ale míč na paty. Po chvíli přišla stoprocentní gólovka na druhé straně. Rohový kop Chelsea nevyšel, a když Agbonlahor vykombinoval s Albrightonem na půlící čáře posledního bránícího hráče, postupoval první jmenovaný sám na brankáře. Rychlonohý Angličan nicméně zakončil prachbídně a Čech tak neměl těžkou práci.

Po hodině hry nahradil Sturridge Torres a po pár vteřinách na hřišti už se ukázal v tom nejlepším světle. Na pětníku přebral míč, otočil se s ním a dělovkou ze zhruba 23 metrů div nerozlomil břevno. Za deset minut znovu parádně Torres vyzval do šance Drogbu, který ve vápně střílel mimo. Čtvrt hodiny před koncem došlo k dalšímu střídání, kdy Bosingwa naskočil místo Ferreiry. A také on hned po příchodu zazlobil. Z dálky vypálil levačkou a jedovku pod břevno s námahou vytěsnil Guzan nad.

Zkáza modrých favoritů začala ve třiaosmdesáté minutě. Clark přihrál do neskutečně rozestoupené obrany Chelsea Stiliyanu Petrovovi a bulharský záložník otočil skóre - 1:2. Špunt oslavného šampaňského pak vděčným hostům pomyslně otevřel Frank Lampard, který namazal do samostatného úniku Irelandovi, jenž postupoval sám na bránu s Bentem. Střídající kanonýr nakonec i míč dostal, se štěstím prostřelil Čecha a stanovil konečné skóre zápasu - 1:3.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

ještě aby si toto nenapsal ,když tvé přání je dostat se před chelsea a dál..ale ten zápas proti wolwes hrůůza.... tím se před nás nedostanem a to chelsea hraje taky prd! Jedine man city a united...se poperou o titul..bohužel. Ještě možná zasáhnout Tottenham...jim bych ten titul přál

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu měl jsem si přát rovnou prohru CHelsea

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

jen dodám, že gól dá Drogba a David Luiz

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

dúfam že Torres sa už presadí...môj tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Mata,Torres

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Mata,Torres

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Podle informací francouzských médií se Carlo Ancelotti, jenž by měl být brzy jmenován do funkce hlavního trenéra Paris Saint-Germain, zaměří při hledání posil na hráče anglické Chelsea, kterou v minulosti vedl. Do Paříže by mohl přijít 29letý stoper Alex, o dva roky starší záložník Florent Malouda a 32letý kanonýr Didier Drogba.

Reagovat
jn38

chelseamoc na AV neumi prani 2 ale realne to muze bejt max 0

Reagovat
smazaný uživatel

aspon plichtu ale asi 1 tip 3:1

Reagovat
Majchel

ja už sa neodvážim tipovať. Fakt bieda posledné 3 zápasy

Reagovat
lampard11

2:1 Mata,Sturridge-Agbonlahor

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je vítr, chelsea mazec

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda prostě nádherný enjoy na konec roku!!!

Reagovat
t0mmy33MCFC

bidaci nic novyho... ale jak tam mohlo City prohrat

Reagovat
smazaný uživatel

Strasne ako Chelsea upada pod AVB.Predanie Anelku, alexa, predtym Zhirkova.Zbytocne posily ako meireles, romeu.Zbytocne vyhodene velke peniaze za AVB.Nenasadzovanie Maloudu, Lamparda, Kaloua,Mikela.Vyhodenie Ancelottiho bola velka chyba.Uz to nie je stara dobra Chelsea a to ma stve

Reagovat
Majchel

tak toto je hamba .,.. omg už nech začne boas čosi robiť z tým lebo ma šlaktrafí.

Reagovat
smazaný uživatel

hosi to chce cas carlo byl dobrej diky moc...ale zachvilku by ztoho udelal AC kterej pak hral UEFA boas je dobra volba buh vi jak dopadne tahle sezona ale aspon vidim naznaky tvoreni tymu do budoucna(zatim jenom naznaky )

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele