2. kolo
21.08.2010 18:15 CET
0 : 6
(0:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Chelsea rozdrtila šesti góly i Wigan!

Chelsea to dokázala znovu, do nového ligové ročníku skutečně vstoupila ve velkém stylu. Po zostuzení WBA si šest gólů nachystala i na zápas s Wiganem, který byl sice první půli o chlup lepší, ale pak už soupeři absolutně nestíhal. Skóre Blues 12:0 po dvou zápasech hovoří za vše. Kdo je jako první zastaví?

Když Chelsea nastupovala na DW Stadium, čekala se podobná jízda jako v prvním kole proti WBA. Jenže co se nestalo, Latics byli první půli jasně aktivnějším a lepším týmem. Na druhou stranu, Chelsea opět vytěžila z naprostého minima maximum a do šaten šla s jednogólovým vedením.

Ale hezky popořadě. I když ono vlastně není v první půli moc co popisovat. Wigan byl sice směrem dopředu aktivnější a Chelsea se absolutně nemohla dostat do tempa, ale co to bylo domácím platné, když se ve 34. minutě Blues ujali s ohledem na průběh duelu nečekaného vedení. Ashley Cole pláchl po levé straně, prostrčil míč na Lamparda. Jeho střelu sice ještě Kirkland vyrazil, ale pouze k dobíhajícímu Maloudovi, jenž do odkryté klece lehce zakončil.

Wigan šel do kabin notně zklamán, o to hořčejší příchuť měl úvod druhé půle. Domácí borci se ještě nestihli ani rozkoukat a po třech minutách Kirkland opět lovil míč ze sítě. Vynikající pas poslal na Anelku přes půlku hřiště Mikel a francouzský útočník zkušeně obstřelil gólmana Latics. Na hodinách na DW Stadium uběhly jen čtyři minuty a Anelka se radoval podruhé. Malouda poslal míč na Drogbu, který ještě vrátil na Anelku a ten v jednoduché pozici zvýšil na 3:0. A bylo hotovo, o vítězi od té chvíle nebylo sporu.

V 62. minutě mohl vykřesat alespoň malou naději pro Wigan Boselli, ale jeho gól nebyl správně uznán pro ofsajdové postavení. Boselli měl další příležitost vzápětí, ale hlavičku poslal do Čechovy náruče. To byly ale ojedinělé šance domácích, protože hru kontrolovali hráči v černém.

To se potvrdilo i v 78. minutě, po ní už totiž na světelné tabuli svítilo pro Wigan hrozivé skóre 4:0, stejné jako naposledy s Blackpoolem. Didier Drogba překvapil většinu přihlížejících, když zcela nesobecky přihrál ještě lépe postavenému Kalouovi, který zakončoval prakticky do prázdné branky. A jak ze začátku vypadalo utkání pro Wigan celkem přijatelně, rychle se změnilo v další noční můru.

V závěrečných minutách už Chelsea snadno kontrolovala hru a to asi ještě netušila, co přijde v nastaveném čase. Nejprve se po výborném centru Drogby prosadil hlavičkou Salomon Kalou a upravil na 5:0. Wigan už doufal v závěrečný hvizd sudího Deana, ale to odmítl Yossi Benayoun, který se chtěl svést se střeleckou formou týmu a v poslední minutě si připsal první gól v "modrém" dresu.

Po dalším drtivém vítězství se tak Blues mohli radovat z dalšího zisku tří bodů a návratu do čela ligové tabulky. Po dnešku také můžeme konstatovat, že Wigan se stává jedním z vážných adeptů na sestup.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 suhlasim goly daju (lampard 1.drogba 1,malouda 1,benayoun 1)

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-4 nb 0-4

Reagovat
Devil

0:3

Reagovat
Tomtaf

6:1

Reagovat
Losinho

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 (Drogba 2x, Lampard 1x, Anelka 1x)

Reagovat
mithro

bud remiza, alebo debakel

Reagovat
smazaný uživatel

přesně... 0:3 (Drogba, Malouda, Lampard)

Reagovat
cresposuper

remíza

Reagovat
Legolas John

Drogba

Reagovat
smazaný uživatel

lampard

Reagovat
smazaný uživatel

chelsa buduci majster neni co riesit

Reagovat
smazaný uživatel

dobře škoda že drogba nedal ani jeden

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele