5. kolo
19.09.2010 14:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Berbatov hattrickem sestřelil Liverpool

Manchester United může děkovat Dimitaru Berbatovovi. Bulharský útočník předvedl skvostné představení a v ostře sledovaném duelu s Liverpoolem vystřílel svým hattrickem Rudým Ďáblům výhru. Přitom to s United po liverpoolském stáhnutí dvougólového manka znovu nevypadalo dobře. Napotřetí se už však svěřenci Sira Alexe Fergusona podobné ztrátě vyvarovali a zvítězili.

Zápas sice skončil 3:2, ale první poločas takovému skóre rozhodně nenasvědčoval. V základní sestavě se sice původně měl objevit Rio Ferdinand, jenže náhle onemocněl, a tak za něj zaskočil Johnny Evans. Naopak v sestavě Liverpoolu se po třízápasovém trestu objevil Joe Cole.

Od úvodních minut bylo jasné, jak asi bude zápas vypadat. Manchester United držel míč na svých kopačkách a potkával se s houževnatou obranou Liverpoolu. První příležitost měl Nani, když se po skvělé narážečce Rooneyho s Berbatovem ocitl ve střelecké pozici, ale branku minul. Liverpool dokázal odpovědět pouze dalekonosným pokusem Glena Johnsona, který však nemohl nikoho ohrozit. Když už to vypadalo, že Reds přežijí tlak soupeře až do poločasového hvizdu, udeřil poprvé Dimitar Berbatov. Bulhar využil špatného bránění soupeře a po rohu Giggse se hlavičkou přesně trefil a nedal Reinovi šanci.

Ve druhé půli nejprve hostům pohrozil Nani, když nastřelil břevno. Po necelé čtvrthodině to byl opět Nani, kdo zahajoval další útočnou akci, ale tentokrát se přeměnil do role asistenta. Přesným pasem našel v pokutovém území Berbatova a ten předvedl vskutku mistrné dílo. Berbatov měl ve vápně spoustu času, zády k brance si míč zpracoval, nadhodil a úžasnými nůžkami překonal bezmocného Reinu, jenž jen sledoval, jak se míč od břevno odráží za brankovou čáru.

S Liverpoolem to v tu chvíli nevypadalo dobře. Obzvlášť když byl v útoku prakticky bezzubí. Jenže se znovu ukázalo, jak je fotbal nevyzpytatelný. Během deseti minut totiž dokázali Reds senzačně vyrovnat. Vše načal Fernando Torres, který spadl po faulu Evanse a kopala se penalta. Gerrard jí bezpečně proměnil a vykřesal pro hosty od řeky Mersey naději. A o šest minut později přišel druhý úder liverpoolského kapitána. John O'Shea fauloval znovu Torrese, tentokrát těsně před pokutovým územím a mohl být rád, že viděl pouze žlutou kartu.

Nicméně stejně za to Manchester pykal. Gerrard totiž poslal svou střelu přímo do branky, když využil ve zdi uhýbajícího Fletchera a Van der Sar byl bezmocný. A historie se opakovala. Už dvakrát v řadě přišli United o nadějné vedení a dnes to mělo být znovu? Ne. Odmítl to totiž Dimitar Berbatov, jenž šest minut před koncem završil svůj parádní výkon. Po centru O'Sheae se Berbatov vyšplhal nad Carraghera a hlavičkou dokonal hattrick. A pak už nedali domácí Liverpoolu sebemenší šanci vyrovnat, takže se radují z velkého vítězství.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
Mircu5

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 pro lívrpůl

Reagovat
Devil

2:0

Go United Go!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 ale je to spíš přání než tip...

Reagovat
cresposuper

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 UNITED,UNITED,UNITED!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Liverpool je mužstvo na kterém si můžem zvednout sebevědomí,musíme vyhrát a ukončit tak krizi a zpackanej začátek sezóny

Tip - 3:1

Reagovat
mithro

Sir Alex also reflected on the team changes against Rangers: “We took a calculated risk and we still had enough big players to get a result. Now we look forward to Sunday. It’s a different game. I don’t think Liverpool play five at the back. Maybe six!”

..tento zapas je povinny mustwin, ale urcite to nebude jednoduche ale verim ze berba, scholes, nani a vidic s chladnou hlavou, pritiahnu vitazstvo na nasu stranu, united

Reagovat
smazaný uživatel

vidič už musí mít bobky aby zase nešel ven

Reagovat
MySch017

Ako od kapitána od neho dnes očakávam skvelý a najmä zodpovedný výkon ...

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (Torres, Cole)

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (Berbatov - Torres,Gerrard z pen.) + Vidič červená

Reagovat
MySch017

chcel by si, čo?...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele