33. kolo
10.05.2011 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester City může slavit, příští rok si zahraje Ligu mistrů

Manchester City se v příštím roce může těšit na Ligu mistrů! Citizens totiž dnešním vítězstvím nad Tottenhamem stvrdili čtvrté místo, které již jim do konce sezony nikdo nevezme. Utkání rozhodl vlastním gólem Peter Crouch.

Byl to právě Crouch, kdo loni stejný vzájemný zápas rozhodl a poslal Tottenham právě na úkor City do Ligy mistrů. Letos se historie opakovala a ačkoliv je střelec gólu stejný, radují se ti druzí. Vlastní gól znamenal těsnou výhru domácích. Vítězství Citizens rovněž těší Stoke, který si nehledě na to, jak skončí finále FA Cupu, zahraje Evropskou ligu.

Na lavičce domácích se poprvé od zápasu s Liverpoolem, kdy si zranil stehenní sval, objevil Carlos Tévez. V brance Tottenhamu zase nastoupil Carlo Cudicini. Oficiální důvod, proč nechytal Gomes, je sice ten, že měla brazilská jednička problémy se zády, ale spekuluje se, že Redknapp nechal Gomese sedět kvůli posledním špatným výkonům, které Spurs stály body.

Cudicini ukázal, že stále ještě chytat umí, hned v deváté minutě, kdy se vytáhl proti zakončení Edina Džeka. Tomu míč skvěle naservíroval Silva. Zatímco na jedné straně řádil Silva, na té druhé Modrič. Chorvatský záložník nebyl daleko od překonání Harta, ale jeho střela nakonec mezi třemi tyčemi neskončila. O to bolestivější to bylo, když vzápětí udeřil soupeř.

Milner rozehrál nakrátko rohový kop s Johnsonem, ten mu ještě před vápnem míč vrátil a Milner ho pak napálil před bránu, kde si ho do brány nešťastně srazil Peter Crouch. Cudicini byl bezmocný. Vzápětí ze hřiště se zraněním odešel Wilson Palacios a nahradil ho Steven Pienaar.

A byla to právě zimní posila z Evertonu, která po změně stran málem vyrovnala. Pienaar si naskočil na Lennonův centr a hlavou skvěle zakončil, jenže ještě lepší zákrok předvedl Hart a udržel domácí ve vedení. Manchester byl ve druhém dějství hodně pasivní a Tottenham hře zcela dominoval.

Navíc Citizens přišli o Zabaletu, který si v souboji s Crouchem poranil nos, a nakonec musel být vyměněn za Kolarova. U postranní čáry se už sice rozcvičoval také Carlos Tévez, ale po více než hodiny hry se nakonec Roberto Mancini rozhodl na hřiště raději poslat defenzivnější Vieiru, aby hru trochu vyrovnal.

Argentinská hvězda se do akce dostala až na závěrečných sedm minut, to už měl Manchester zápas o něco více pod kontrolou. Tévez se okamžitě ukázal přihrávkou na Vieiru, kterého ovšem v šanci vychytal Cudicini. Toho pak v posledních vteřinách donutil ke kvalitnímu zákroku také sám Tévez. Jiná než Crouchova vlastní branka už ale nepadla, a tak poté, co uběhla pátá minuta nastavení, mohli v Manchesteru slavit.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (47)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip-2 2

Prani-0 2

Reagovat
t0mmy33MCFC

1,0 ale doufam ze slipky pudou do evropske ligy na ukor livrpoolu..

Reagovat
diastan

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

city prohraji 2:0 aleprani je 3 boty pro nas

Reagovat
diastan

Jak jinak:D

Reagovat
smazaný uživatel

to citizens utratili za posily už tolik že nemají ani na boty?

Reagovat
t0mmy33MCFC

no kdyby kdyby... kdyby sme to na evertonu tak nepodelali, tak byl pro nas tohle zapas o 3.ti misto :/

Reagovat
smazaný uživatel

jn :((( jenze budem radi za 4 a to jeste si myslim ze neudrzime .(

Reagovat
Mircu5

proboha tahni uz nekam

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
Mircu5

to je fakt nejaky dement asi, nemuzu si pomoct....

Reagovat
diastan

Ale tu EL by jsme už mohli udžet ne?

Reagovat
smazaný uživatel

teď hrajem celkem dobře, jen být efektivnější v koncovce! názor sem napsal na zápas s evertonem. taky nechápu "32" co to píše za bláboly! možnou omluvou je věk, ale tady fakt nevím...

Reagovat
smazaný uživatel

2 a čtvrtý flek nakonec spadne do klina liverpoolu

Reagovat
smazaný uživatel

ja myslim ze to tak ostry nebude :)

Reagovat
smazaný uživatel

já jenom sním

Reagovat
smazaný uživatel

tomu nerozumite vubec ale zitra to bude super zapas doufam ze aspon nejakej bodik bude

Reagovat
t0mmy33MCFC

proc nas napadas , ze tomu nerozumime??? to ti tady nikdo nerika, jen tady kazdemu prijde velice stupidni, ze uz tak mesic pises pod kazdej zapas nasi prohru...ja vim ze je dobry bejt objektivni ale zas musis trosku prat svymu tymu vysledek ne?

Reagovat
diastan

To už není objektivnost...

Reagovat
smazaný uživatel

No fakt nevim, komu zítra fandit

Reagovat
smazaný uživatel

já vím, věřím že tottenham porazíme takže chci 2 a ještě věřit v LM

Reagovat
smazaný uživatel

rád bych věřil ve výhru spurs a naději na LM, ale 4 body jsou strašně moc vzledem k posledním dvoum soupeřům MC takže bude bohužel dneska asi nejlepší 1 a pojištění EL

Reagovat
smazaný uživatel

musíme vyhrát a už ve středu si zajistit 4místo a potom se dobře připravit

na sobotu a získat pohár

nic jinýho manciniho nezachrání jenom 4flek a pohár

takže glory,glory,glory City

Reagovat
t0mmy33MCFC

ano ano... ted otazka co je lepsi, jestli setrvani Manciniho a nebo ty uspechy :D tak samozrejme ze ....... ale .....

Reagovat
t0mmy33MCFC

pardon sem to spatne formuloval, spis "vyhozeni Manciniho"

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že první verze byla správná, je lepší vyhrát pohár a dostat se do LM i za cenu že zůstane mancini? nebo je lepší být bez toho ale i bez manciniho?

Reagovat
Mircu5

Klidně bych pro dnešek nasadil hráče, kteří spíš vysedávají na lavičce. Stoke bude mít o 2 dny odpočinku víc než my, tak ať jdeme do finále v plné síle.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl to být zápas s parádním nábojem, takhle je to už jen boj na dálku s litpůlem Ale výhra a Hattrick defoa by potěšil. COYS!

Reagovat
Veselac

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

prohrajem 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
diastan

Aspoň netvrď, že jsi fanoušek City

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak co vole? jak muzes davat takovy nerealny tipy to fakt nechapu.. abysme doma dostali takovej klepec.. to leda kdyz sme hrali 85min proti arsenalu v 10ti..

Reagovat
smazaný uživatel

po poločase 1-0 není špatný,ale je potřeba to udržet

jedem City!!!!a 4.místo je naše

Reagovat
diastan

Tak to byl bravůrní zákrok Harta !

Reagovat
t0mmy33MCFC

No zatim hrajem hrozne, asi jak Everton v sobotu.. takze doufam ze taky jak Everton vyhrajem..

Reagovat
t0mmy33MCFC

do haje tak at uz tam posle tu nasi argentinskou opicku.. copak nevidi jak tam chce?!!

Reagovat
t0mmy33MCFC

no porad sem se Edina zastaval.. ale dneska hral hrozne.. Carlos konecne zpatky, za 10min toho predvedl vic jak Edin za celej zapas... jinak nepromeneny sance v kazdym zapase fakt hruza...ale obrana briliant! ale hlavne ze JSME TAM!

Reagovat
smazaný uživatel

edin hral hafoo dobre behal bojoval o 80% lepsi nez balotelli a myslim ze dzeko hral fakt dobre tebez ale taky

Reagovat
diastan

Tak a ještě zkusit zaútočit na 3 místo

Reagovat
smazaný uživatel

ve druhém poločase hrůza co se týče výkonu,ale důležitý jsou 3body a 4.místo

DNESKA JSME SI nezasloužili Vyhrát!!!!!byly to pěkný nervy!!!!

doufám,že v sobotu podáme lepší výkon

druhý poločas byl k zamyšlení ! ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

je to domaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ale chvíli sem se bál že se toho nedožiju :D tedka dat FA cup a v sobotu to můžem zapít

Reagovat
smazaný uživatel

jeto tam toto sem prsne cekal sice sem psal tyhle komenty,to bylo proto kdybysme prohrali abych nebyl zklamanej ,ale tusil sem ze vyhrajem ted jeste fa cup

Reagovat
smazaný uživatel

tevez prisel na plac na poslednich 8 min a stihl bud sam nebo nachystat 2 super sance proste borec

zaslouzili sme si vyhrat meli sme vic sanci

jo a tommy to neni pravda ,protoze edih hral hodne dobre bojoval jako blazen vcera se me libil hral dobre skoda ze nedal hned zkraje ten gol jak mu nahral silva

Reagovat
smazaný uživatel

ZASE to bylo o jednom gólu... první půle z našeho pohledu víc než skvělá, mě se osobně po dlouhé době herně líbil milner, koneckonců byl taky u vlastence, no a po přestávce jste to viděli. kohouti nás měli pernamentně v tlaku, naštěstí pro nás včera stříleli pánubohu do oken, no a když se dostali do naší šestnáctky byl tam hart, nebo třeba vincent, či micah... jistě dal se čekat tlak spurs, ale až takový? ono i když jsme byli hodně zalezlí na naší půlce, nakonec jsme měli víc gólovek! střídání teveze bylo docela komické, carlos si šel sednout na lávku, pak zas se šel rozběhat, když pak šel na hřiště dostal nějaké pokyny, což asi hráči dle jeho výkladu nepochopili, pak záběr na manciniho, vše asi plyne z toho, že carlos není zdatný angličtinář! nakonec mohl vítězství pojistit.

k sobotě asi tolik: manager "potters" nás sleduje snad po páté, takže nás má dokonale přečtěné. jen doufám, že mu to nic nebude platné a já si v šest hodin našeho času bouchnu doma šampaňské! teda věřím, že se nebude prodlužovat... myslím si, že tým teď šlape, jen to gólové zakončení poněkuď vázne. dle mého soudu až moc kombinujeme a v momentě, kdy bychom měli zakončit ještě přihráváme.

on saturday wembley stadium 3:00 p.m., našeho 16:00hod., jak říkaj moraváci."škoda že tam nejsú"!

jo a manciniho teď nechte na pokoji... čus

Reagovat
niflheim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele