7. kolo
03.10.2010 14:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Manchester City - Newcastle United 2:1

Manchester City dokázal výkonem z druhé půle urvat všechny body proti nováčkovi Premier league a má šanci se udržet na druhém místě ligy. Newcastle bude ztráta bodů mrzet možná méně než zranění hostujícího francouzského playmakera.

Straky se musely už během prvního poločasu obejít bez dvojice hráčů. Mnohem hůře, než s poraněným Coloccinim, to vypadá s Ben Arfou, který byl ještě během zápasu hospitalizován v nemocnici. Přesto se hosté předváděli v dobrém světle a po poločase hráli zaslouženě nerozhodně.

Druhý poločas nabídl jasnou převahu v podání domácích, kteří se ale dlouho nemohli dostat přes finální přihrávku. Newcastle hrál ze zabezpečené obrany, ale ani jejich hra do stran nepřinášela žádné šance. Spílat tak mohou především sudímu Atkinsonovi, který chvíli po inkasovaném gólu nepřiznal hostům zřetelnou penaltu.

Už po třech minutách se zděsili asi všichni diváci bez rozdílu, jakému týmu fandí. De Jong totiž zajel do Ben Arfy, kterého se zlomeným kotníkem a dáváním kyslíku odnesli ze hřiště na nosítkách. První fotbalový moment pak přišel v 16. minutě, když si parádní pas zpracoval do běhu Tévez a na hranici vápna se chytře nechal faulovat Williamsonem. Sám si postavil míč na značku pokutového kopu a tvrdou ránu doprostřed branky nedokázal kolenem dostatečně vytěsnit Krul.

Newcastle se ale nevzdával. Ve 23. minutě ještě perfektní křižnou střelu zpoza vápna od Colocciniho dokázal Hart úžasným skokem vyrazit jednou rukou, za minutu už ovšem srovnáno bylo. Jonás posílal míč do vápna na Ameobiho, Kompany v akrobatické pozici sice zastavil let balónu, k němu se ale opět dostal argentinský reprezentant a zblízka poslal na bezbranného Harta nechytatelnou dělovku.

Deset minut před koncem první půle dostal skvělou pobídku Barry, který po přihrávce za obránce měl před sebou pouze Krula. Ten jeho přízemní pokus vyrazil levou nohou.

A obdobně dobře si vedl i proti Tévezovi deset minut po změně stran. Tentokrát Barry našel ve vápně zcela volného Téveze, který překvapen časem i prostorem nedokázal Krula prostřelit. To bylo na dlouhou dobu také to poslední, co zavánělo gólem.

Až v 74. minutě předvedli oku lahodící akci na jeden dotek Tévez s Adebayorem, který po proniknutí do vápna protlačil míč přes brankáře, nicméně jeden z obránců stačil míč vykopnout před brankovou čarou.

Po pouhých čtyřech minutách na hřišti se však přes Sancheze a Bartona dostal do vápna Adam Johnson, který se přesnou přízemní trefou ke vzdálenější tyči stal mužem zápasu. Hned minutu poté mohli všichni domácí fanoušci děkovat rozhodčímu, který neodpískal evidentní penaltový zákrok Lescotta na Ameobiho.

Sedm minut před koncem mohl svůj faul z úvodu utkání odčinit Williamson, ale po rohu Bartona hlavičkoval na přední tyči těsně nad břevno. V 85. minutě se ke střele zblízka dostal Silva, ale z úhlu rozvlnil síť pouze z vnější strany. To už nic nezměnilo na faktu, že si Citizens body uhlídali.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
diastan

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 prekvapko

Reagovat
Mircu5

3:0, bez inkasovaneho golu, nemeli jsme inkasovat ani jeden z tech dvou. Jeden padl z penalty, ale jeste predtim mel byt odpiskany ofsajd a druhy jsme darovali neskutecnym zpusobem... Mame momentalne nejlepsi obranu v PL.

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, nic jiného než výhra se mi nenabízí. sice budeme mít v nohách čtvrteční náročné utkání s juve (TV), ale vzhledem k velikosti kádru by si s tím vedení, potažmo hráči měli poradit. akorát mě štve pořád někam chodit kde je digi-tv, jestli teda opět budem v tv. každopádně se těším na čtvrtek, po necidovi je na čtyřce právě náš zápas s juve (šlágr euro ligy!). čus

Reagovat
smazaný uživatel

jen letecky ke čtvrtku:kdyby juventus nedal gól, hráli bychom stejně jako v druhé půli. takhle jsme dostali branku, hoši museli jezdit, vyrovnali, ale chtělo to ještě druhým gólem potvrdit. šance a herní převaha nato byly. po přestávce "iks" přihrávek do šířky, nazpátek, atd. to jsme čekali, že se italové rozestoupí a řeknou: "teď nám dejte góla"??italové se zformovali v 8- lidech vzadu a bylo hotovo. první půle byla o dost lepší té druhé, ale asi to bylo o tom jejich gólu. přitom se přímo nabízí RM, ital, trener, který zná fotbal ve své rodné zemi jako vlastní boty... a nic. celkově jsem byl sem zklamaný, nato, že jsem je před 14-dny viděl naživo... své hodnocení píšu raději sem, protože dizkuze k zápasu mc-juve, tak tam to je samý ital!

v neděli za 1 s newcastlem?

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

neví někdo kde to sledovat na netu? dk

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
vanGomm

Manch.City 3x po sobě doma (Chelsea,Juventus,Newcastle) dalo se čekat,že 3x sotva vyhrají a alespoň jednou tam na tu remízu spadnou.To se už stalo,takže teď by to mohlo být za 1.

Reagovat
cresposuper

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

Zitra Citizens musí jít před Devils!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nufc forever 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

je to tam.... vydreté ale dolezite su body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele