4. kolo
11.09.2010 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

ManCity opět nepochodili, zuby si tentokrát vylámali na Blackburnu

Manchester City zase jednou zklamal, respektive nenaplnil očekávání. Také proti Blackburnu si totiž vytvořil jasnou převahu, místy až drtivý tlak, přesto jej ale nakonec nedokázal porazit. Přestože po vyrovnávacím gólu na několik minut Rovers doslova přišpendlil k jejich pokutovému území.

Citizens každopádně nastoupili plni odhodlání, jakkoliv tento stav mohl v závěru utkání ostře kontrastovat s všudypřítomnou frustrací. Hned zkraje testovali z úhlu Robinsonovu pozornost Tevéz s Johnsonem. Právě druhý jmenovaný byl pak ústřední postavou ofenzivní činnosti City v prvním dějství. Vzápětí si například narazil s Milnerem, uvolnil se do středu hřiště a jen o kousek minul vzdálenější tyč. Ale nebyl to jen on, třeba i Kompany mohl hlavou otevřít skóre. Jenže City to dnes skutečně nemělo jednoduché. Vepředu se nedokázalo prosazovat dle svých představ a navíc to ve 25. minutě ošklivě zaskřípalo i v jeho obraně. Touré přenechal dlouhý míč Hartovi, jenž však třicet metrů od své branky taky nedokázal zasáhnout, a tak měl Kalinič snadnou úlohu. Levačkou nasměroval míč prakticky do prázdné klece.

Tahle událost Citizens pochopitelně vykolejila a Kalinič mohl hned trestat třeba zmatenou zpětnou přihrávku Yayi Tourého. Naštěstí pro bleděmodré tehdy včas zasáhli záložníkovi spoluhráči. Navíc na tuhle slušnou obranou práci brzy gólem navázal Vieira a Citizens se okamžitě dostali opět do relativní pohody. Vděčit za to tedy mohou francouzskému středopolaři a jeho zavzpomínání na staré dobré časy - Vieira totiž jako zamlada proběhl středem hřiště, předl míč Tevézovi a pak si neomylně naběhl na spoluhráčův centr, aby ho uklidil za brankovou čáru. Od té doby se hrálo de facto jen na jednu branku, v níž ovšem bohužel pro City kraloval Paul Robinson.

Tevéz pálí, Samba jeho ránu tečuje a ta pak líže vnější stranu brankové konstrukce. Barry s Jo si pro změnu brzy vylámou zuby na bystrém Robinsonovi. A do třetice všeho nedobrého ještě Johnson marně usiluje o odpískání penalty. K tomu pár dalších pokusů, které zablokovala těla obětavých a houževnatých Rovers. Zkrátka ryzí frustrace, kterou si klidně Citizens mohou přenášet ze zápasu do zápasu.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (17)

Přidat komentář
Mircu5

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Devil

2:1 s odrenyma usima....

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tipy, nám strašně přejícího devila mě nepřekvapují, takže konečně na nás od něj 1 ! to je super ! díky, vyhtrajem bez těch uší a pokud tě to zúročí tiket, si to uží !

Reagovat
smazaný uživatel

tak bez odřených uší plichta, gratuluju

Reagovat
smazaný uživatel

blackburn bych tak nepodcenoval ale rozhodně věřim že to dame 2:0 je celkem reálný :) hlavně at se ten stroj už pořádně rozjede :]

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak:) ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Směju se... Směju se "hvězdnýmu" City a taky všem jeho rádoby fanouškům co by o něm ani bez všech těch hvězd nevěděli...

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

ty seš tak ošašek poblbaný ... nechápu proč si každý osel myslí .. že když někdo fandím man city tak je to kvůli tomu že maj peníze? ....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě sou fanoušci, co fandí City už třeba 5-10 let. Ale neberu fandovství, kdy lidi fandí týmu rok nebo dva a jen kvůli tomu, že kupuje hvězdy a de na vrchol. Fandit týmu kvůli tomu, že maj prachy je nesmysl a to sem taky nepsal...

Reagovat
smazaný uživatel

tak tenhle komentář už je lepší... ale myslím si že do city až takový hvězdy nepřišly.. ano přišly hodně dobří hráči .. ale žádnej ronaldo, messi atd ..

Reagovat
vanGomm

Znám jednoho co fandí stále Manch City a to už od roku 1977,kdy tam přišel K.Deyna (1947-1989).Bohužel zahynul při autonehodě.Ten tedy určitě nemá nic společného s rádoby fanouškama z poslední doby.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, výsledek nic moc, pravda salzburg taky jen remizoval... apropó ve čtvrtek jedem do rakouska, lístky jsme sehnali přes net, prodávali se od soboty. tak snad výlet pod alpy se vydaří ! máme to od domova asi tak 4 hodiny cesty. konečně city naživo!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele