20. kolo
28.12.2010 16:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Manchester City - Aston Villa 4:0

Manažer Houllier neprožívá šťastné fotbalové období, když za posledních sedm ligových zápasů roku 2010 prohrál šestkrát. Manchester City se po zaslouženém vítězství a hattricku Balotelliho ujme minimálně do pozdních večerních hodin role lídra ligy.

Chaotický úvod rozjásal domácí fanoušky už po osmi minutách. Balotelli padl k zemi po kontaktu s rukou Lichaje a sám postižený se postavil k exekuci pokutového kopu. Svou pomalou chůzí nakonec Friedela zmátl a poslal ho na opačnou stranu.

Solidní příležitost na zvýšení měl v 11. minutě Yaya Touré, kterému přiťukl do vápna Silva. Záložník Citizens ale v časové tísni nestihl lépe zamířit. Jenže smolný začátek Villy měl pokračovat. Cuéllar totiž pokus tečoval a rozehrával se tak roh, na nějž nejvýše vyskočil Lescott. Brankář hostů mohl jen smutně pozorovat, jak se míč blíží za čáru u vzdálenější tyče. Tam ještě zasahoval Bannan, zda to stihl před čarou, bude předmětem diskusí po celém Birminghamu.

Chvíli před čtvrthodinou hry rozehrával přímý kop zpoza šestnáctky Downing, prudká rána břevno přeletěla. A tak se zase slavilo v modrých dresech. Silva uvnitř vápna vypálil po zemi a Friedel dokázal vyrazit pouze k Balotellimu, který z hraničního ofsajdu snadno posunul míč do sítě.

A s Villans mohlo být ještě hůře. Spoustu času měli domácí ve vápně soupeře, nakonec se tak ke střele z jedenácti metrů dostal Silva a Lichaj tečoval balón nešťastně do protipohybu brankáře. Pořádně si tak oddychl, když vše skončilo pouze rohem.

Citizens povolili až pět minut před koncem a líbivou, rychlou akcí se blýskl Albrighton. Jeho přízemní pokus k bližší tyči ze sedmnácti metrů Hart vyrazil a před Reo-Cokerem na poslední chvíli odkopával Lescott.

Ze šaten vyběhla aktivněji hostující Villa a za úvodní čtyři minuty si vytvořila několik náznaků příležitostí. Tu největší poslal Downing z třiadvaceti metrů z přímého kopu nad břevno. Dnes ovšem celé Aston očividně vstalo z postele levou nohou.

Vieira po rohovém kopu svou prudkou ranou ztroskotal na Friedelovi, chvíli poté se už však pískala další penalta. Albrighton se mohl pouze omluvit svým spoluhráčům, když se nachytal na kličku Johnsona a evidentně ho podrazil. Balotelli se tentokrát před posledním krokem skoro zastavil a přesto, že mířil skoro doprostřed, nedokázal Friedel správně zareagovat - 4:0.

Pověstného "bůra" mohl zakončit Kompany, po rohovém kopu se u zadní tyče objevil sám, ale balón měl na dlouhou levačku a přestřelil. Deset minut před koncem povinně dohrávaného duelu střílel z dálky po zemi Delph, projektil mířící k tyči Hart vyškrábl na roh. A neprosadil se ani Downing z přímého kopu, když z devatenácti metrů poslal míč metr od spojnice.

Uspokojení domácí nechali za sebou i Lichaje, který si pas do vápna v klidu zpracoval, ale přemíra času mu stačila k pouze zásahu nohy bezbranného Harta. Villa tak proti pasivnímu soupeři nakonec prohrála "jen" o čtyři branky.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (13)

Přidat komentář
t0mmy33MCFC

Ta domácí forma je hrozná... ale snad vyhrajem - o gól

Reagovat
smazaný uživatel

2 2

Reagovat
Mircu5

3:0

Reagovat
Tomtaf

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

keby sme hrali vo Villa Parku tak sa o vysledok ani nebojim...ale ten CoMS je prekliaty a tak aj na prvy pohlad jednoznacny zapas moze skoncit všelijako .... ale verim vo vyhru 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslim že domácí o jeden gól vyhrajou

můj Tip 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

snad nedostanem gól tak dávám 3 ku nule. a alespon na chvíli bejt první v neúplné tabulce...

Reagovat
smazaný uživatel

tak AV byla hodně neškodná a odevzdaná a jak se říká vyhráli jsme v suchým triku. včera se mi líbil adam, je to fotbalista par excellance. v sobotu doma porazit blackpool, naši konkurenti maj o nějaké ty zápasy méně, tak musíme jet naplno!

Reagovat
smazaný uživatel

No on by měl někdo Houllierovi říct že pokud postaví do zálohy při systému 4-4-2 tři mladíky do zálohy věkem do 2 ti let tak asi na záchranu myslet nemůže. Otázka je jestli vůbec chce. Je mi z té francouzské postavičky na blití

A když k tomu postaví Pirese na pár minut a on to odchodí-doufám, že mu v létě nabídne prodloužení smlouvy...

A Carew? Mám tě rád a jestli odejdeš do konkurenčního West Bromu nebo Birminghamu tak se určitě zlobit nebudu. Udělal jsi toho pro náš klub hodně a pokud tě ten žabožrout nechce postavit ani v době kdy jsi jediný zdravý útočník tak přestup a pomsti se mu!!!! Teda v případě, že na lavičce vydrží. Já doufám, že neeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

20 let (omluvenka)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele