36. kolo
07.05.2011 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Everton skvělou obrátkou zkomplikoval ManCity boj o Ligu mistrů

Manchester City se ještě bude klepat. Ztrátou vedení na Goodison Parku poslal Tottenhamu, potažmo liverpoolským Reds zřetelnou zprávu, že boj o Ligu mistrů ještě nemají vzdávat. Pokud totiž Spurs zvládnou dohrávku, na ManCity tři zápasy před koncem budou ztrácet pouhé čtyři body.

Hodně bídný výkon podal v první půli Everton, který už před zápasem musel tušit, že se ze sedmé příčky těžko hne. Stejně tak se dal snadno odhadovat i styl herního projevu Toffees, které nastoupily se třemi defenzivně laděnými středními záložníky - Rodwellem, Heitingou a Nevillem. Potom to ani Arteta nemohl vytrhnout, takže jsme v úvodním dějství přihlíželi fotbalové kráse pouze v podání ManCity, jestli vůbec. Karamelky se do šance protlačily všehovšudy jednou, když nepřesně hlavičkoval Rodwell. To hosté byli alespoň občas k neuhlídání. Prim hrál zejména David Silva, který si hned v deváté minutě citlivě stáhl ze vzduchu vysoký míč, jemně s ním zamanévroval a pak o chlup minul vzdálenější tyčku. Aby se však španělský šikula přičinil o první gól utkání, někoho k sobě ještě přeci jen potřeboval - a vybral si Yayu Tourého. Poté, co Silvovo sklepnutí Vieira nasměroval akorát nad bránu, dovolil Distin někdejšímu záložníkovi Valencie přebrat balon na hraně šestnáctky, předat ho rychlejšímu Tourému a ten už s přehledem prostřelil Howarda.

O přestávce to tedy s ManCity vypadalo nadějně, aby tomu tak ovšem bylo i nadále, nesměly by si oba týmy své role záhy prohodit. Totiž ačkoliv hosté dobře odstartovali, nakonec si nechali vstřelit dva góly a odjíždějí z Goodison Parku s prázdnou. K ničemu tedy nebyl Tourého sólový únik na Howarda, který americký brankář vyřešil včasným vyběhnutím, ani Džekova slušná hlavička, jež minula pravou tyč o pár centimetrů. Everton byl totiž daleko efektivnější. Zprvu sice Harta spíše trefoval, ale i tak se mohl pořád opřít o svou sílu ve vzduchu. Po Artetově standardce v 66. minutě hlavičkoval Distin a Hartův rozpačitý zákrok u pravé tyče nestačil, o pět minut později to byl zase Osman, kdo si dokonale naskočil pro Nevilleův centr a tentokrát nedal mladému golmanovi pražádnou šanci.

V závěrečné čtvrthodině už hrály hlavní roli jen dvě nevyzpytatelné teče, jinak se žádný tlak Citizens nedostavil. Pomoci jim naproti tomu ještě musel Hart, když úžasně zareagoval na sražený pokus Beckforda, a pak se Baines obětavě vrhl do dráhy Milnerova projektilu, aby ho se štěstím odvrátil mimo tři tyče.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (25)

Přidat komentář
Mircu5

Na Everton neumíme a posledně jsme měli smůlu, snad ji teď prolomíme a vyhrajeme nebo minimálně remizujeme. TIP: 0:0 nebo 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

Pokud by tohle byla posledni prohra v sezone, nebylo by to tak hrozny. Ale vyhra Citizens bude jistejsi

Reagovat
diastan

1:2 (1:1) Cahill - Mario, Silva.

Reagovat
smazaný uživatel

podle me city prohraju 2:0 ale pral bych si aby vyhrali ale kdyz vyhraji tak to bude skvely jak rikam 2:0 pro tottenham

Reagovat
t0mmy33MCFC

achjo

Reagovat
smazaný uživatel

co achjo proste everton je dobrej a venku nam to nejde

Reagovat
t0mmy33MCFC

jo ale proc sem teda pletes 2,0 pro tottenham?

Reagovat
Mircu5

Reagovat
smazaný uživatel

sry to sem si neuvedomil to melo bejt everton

Reagovat
diastan

Reagovat
smazaný uživatel

Toffees!

Reagovat
Zaschrona

Od ty doby co City koupili Arabove, tak Everton jeste s nima neprohral. - 2:2.

Reagovat
t0mmy33MCFC

Spis od doby co tam je Mancini.. na Evertonu vyhrali 2,1 Robinho daval gola tzn. ze ....

Reagovat
Zaschrona

Aj, na ten zapas jsem zapomnel, Gosling tam korigoval v nastaveni.. No kazdopadne, z poslednich 6 vzajemnych zapasu Toffees 5x vyhrali. I to je uctyhodna bilance.

Reagovat
Mircu5

A někdy z kurevskou dávkou štěstí...

Reagovat
t0mmy33MCFC

No a ted kdyz to vidim co ted nedal Vieira.. aby se to zas neopakovalo :D

Reagovat
t0mmy33MCFC

Everton vyhra z niceho, celej zapas nic pak dva povedeny centry a pak uz jen odkopy pryc.. ale je jasny ze si za to muze City samo, 3tutovky minimalne a proc Mancini snad nikdy nestrida driv jak v 75min.. to nepochopim..

Reagovat
Mircu5

Bohužel, na Everton neumíme, máme proti nim smůlu a oni proti nám zase štěstí... Minulý zápas jsme je doma přehrávali jasně, ale nevyhráli a to si ještě dali myslím vlastňáka. No se Spurs musíme remizovat aspoň, to jsou další takoví co na ně neumíme...

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel zápas jsem neviděl,nemůže mi to tady někdo zhodnotit?

mohli jsme bodovat?

díky

Reagovat
t0mmy33MCFC

Urcite mohli, o polocase to mohlo byt min. 2,0 bylo to jen 1,0, pak sel Yaya uplne sam a nedal, pak jsme se na chvilku vytratili ze hriste, kazdej mic se odrazel k nim a jak blesk z cistyho nebe dva centry dve hlavicky dva goly a pak uz Everton vicemene odkopaval nase marny snahy o utok

Ted si tak rikam, meli jsme v sezone aspon jeden jedinej zapas, kdy bysme v poslednich minutach vyobjovali vyhru/remizu??? Nejak si nevybavuju...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dle mého soudu žádný komplex everton není! chtělo to být jenom a jenom víc efektivnější v zakončování. první půle se odehrávala v naší režii, no a když nedáte tutovky pak asi těžko můžete vyhrát... po pauze jsme opět byli více na míč, opět yaya gólovka a nic. pak pěkná džekova střela, tady někde se měl lámat chleba v náš prospěch. bohužel se tak nestalo, domácí se zvedli a vyšlo jim to. u nás je problém jít do gólu dáme v zápase 1 max. dvě branky a konec. to je jaksi málo. teď vemte v potaz co nás čeká. matchday zítra se spurs a sobota je jasná... něco mi říká, že trofeje letos zůstanou v manchesteru...

škoda, arsenal nám vyšel vstříc a kohouti se taky doma nevyznamenali. tak zítra!

Reagovat
Devil

Reknu to asi takto....City hralo fotbal a Everton daval goly.....dva goly ze dvou strel za zapas!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele