34. kolo
23.04.2011 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea se dlouho trápila, nakonec však West Ham vyprovodila třemi góly!

Poněkud kruté s ohledem na West Ham! Ten byl celých 90 minut Chelsea vyrovnaným soupeřem, v některých pasážích dokonce i favorita zvládl přitlačit k zemi, ovšem samotný závěr se Hammers vymkl kontrole a ti tak nakonec Blues podlehli jasně 0:3. Svůj první gól v novém působišti vstřelil Fernando Torres, zrovna na totálně zmáčeném trávníku Stamford Bridge.

První poločas si Chelsea za rámeček rozhodně nedá. V deštivém počasí a na kompletně provlhlém pažitu, kde se míč jednou odrazil od země a pak už jen rovně klouzal po povrchu, se trápili právě hlavně Blues. Nerozuměli si jak pohybem mezi sebou, tak s míčem, který je mnohdy vůbec neposlouchal. Malouda takto hned ve třetí minutě zpackal sólový únik, v němž vypálil přímo do Greena. Zato West Ham si dokázal ztížené podmínky přetvořit ve vlastní výhodu. Sears například jednou pláchl Coleovi, pak jej zasekl a na zadní tyči jemně našel Spectora, který v nelehké poloze hlavičkoval přesně k tyči, kam se na poslední chvíli natáhl Čech. Ten rovněž zlikvidoval dalekonosnou pumelici Demby Ba, a když zrovna zaváhal - jako při rohu z 31. minuty - zastoupil ho při Searsově pokusu na brankové čáře Cole. Zcela proti dosavadnímu průběhu hry se proto v závěru poločasu postavil Frank Lampard a jeho gól, přestože šlo o parádní akci. Drogba uličkou nastartoval Colea, ten pak zleva po zemi našel prostor pro přihrávku do druhé vlny, odkud dobíhající Lampard nekompromisně zavěsil pod břevno.

A zkropený terén komplikoval fotbalistů život i po přestávce. Terry například v zakončení a nadějné pozici míč úplně minul, takže se jen kopalo od branky WHU, a Lampard se po výtečném náběhu na neméně skvělý pas Drogby zmohl akorát na letmé pošimrání balonu, který si to pak smířlivě šněroval do rukavic Greena. Hammers, ti se v londýnském brouzdališti prosazovali čím dál méně. Za zmínku dlouho stála snad jen Da Costova zablokovaná hlavička. Až v 70. minutě se míč náhodně odrazil ke Keanovi, ten zasekl protihráči a divže Čecha nenachytal mezi nohami. Tak se mimochodem dělo bezprostředně poté, co se David Luiz odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti a technickým projektilem orazítkoval břevno za Greenovými zády.

Více ze hry nicméně v těchto pasážích určitě měli houževnatější Kladiváři. V 74. minutě se otevřela díra v obraně Chelsea, kam si pro Spectorovu přihrávku doběhl Keane a ve vyložené pozici nepochopitelně minul. To samé platí i pro Anelku, přestože jeho promarněná šance je spíš dílem heroického zákroku obránce WHU. Přečíslení dva na jednoho totiž Torres vyřešil ideálně okamžitou předávkou svému kolegovi, který měl moře času na zakončení a Greena také prostřelil, ovšem díky jeho vyčkávání se stihl vrátit Gabbidon a na poslední chvíli odhlavičkoval míč do bezpečí.

Chelsea však stejně nemusela tolik litovat, poslední slovo měl totiž Torres, který konečně protrhl 900minutový gólový půst. Spolu s Anelkou přitom dokonale zesměšnil kompletní obranu West Hamu, když nejprve přebral spoluhráčovu kolmou přihrávku, na penaltovém puntíku zasekl míč, poslal dva hráče na unikátní skluzavku a pak levačkou z otočky nedal Greenovi žádnou šanci. Starý dobrý Torres! Mimochodem ten samý, který pak ještě prostrčil míč Maloudovi, a i když se záhy nedočkal oplátky přihrávky, mohl jít slavit gól, neboť francouzský křídelník z kroku bez debat vymetl pravou šibenici Greenovy klece.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 0-Anelka,Torres,Anelka

Reagovat
niflheim

Torres? Už?

Reagovat
niflheim

Tak jsem čuměl

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5-0 Anelka2,Torres1,Drogba2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

3:0

Reagovat
Tuxedo

6:0 Drogba 3, toress 3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Malouda,Kalou)

Reagovat
vanGomm

Je to derby zápas a navíc West Ham,který hraje o záchranu by mohl Chelsea potrápit.Tip HX.Při troše štěstí by mohl být dokonce i X.

Reagovat
Ranoth

100. ze torres neda gol doufam ze to dotahne na 1000 min bez golu

Reagovat
smazaný uživatel

Ja taky...

Reagovat
deiw

Já bych mu to naopak tak moc přál....

Reagovat
deiw

samozřejmě aby se už konečně trefil!!

Reagovat
Devil

Kdo chce vic,nema nic....

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi dobrej čurak !

Reagovat
Devil

United fandi kladivam......

Reagovat
smazaný uživatel

I Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
off-olda

Fernando Torres Konečně, kluk jeden ušatá

Reagovat
Stankovic

Torres konečně gol? Nevíte jaka byla jeho reakce?

Reagovat
semiš

"Nebyl to začátek, jaký jsem očekával, ale když přestupujete v zimě, tak to nikdy není lehké. Musím poděkovat všem mým spoluhráčům za to, že jsem skóroval. Nyní už na mě bude vyvíjen menší tlak, což si můžu užívat,"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele