10. kolo
30.10.2010 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Blackburn doplatil na neproměněné šance a Chelsea podlehl 1:2

Blackburn mohl získat tři body, jenže nakonec si z dnešního duelu s Chelsea neodnáší vůbec nic. Přitom Rovers nepodali proti favoritovi vůbec špatný výkon, ale doplatili na vlastní neschopnost v zakončení, což Chelsea náležitě potrestala a po výhře 1:2 si upevnila vedení.

Chelsea sice zápas načala dobrou příležitostí Drogby, na kterého směřoval svůj parádní centr Ivanovič, jenže hostující kanonýr si špatně načasoval výskok. Pak už se ale probral Blackburn a začal favorizovaného soupeře mačkat. Nejprve se snažil po pravé straně prodrat Emerton, ale to ho ještě Alex zvládl zastavit. Po čtvrthodině hry pořádně zatrnulo fanouškům Blues, když střílel Mame Diouf. Čech totiž podklouzl a jen konečky prstů s vypětím všech sil dokázal míč letící do branky ještě vyrazit.

Tím ale ofenzivní nápor domácích nekončil. Benjani využil velké chyby obrany Chelsea, namířil si přímo prostředkem na Čecha a vypálil. Český brankář byl ale opět úspěšnější. Ve 22. minutě už však nezmohl nic ani on. Chelsea nedokázala odvrátit míč, Diouf poslal přesný míč na volného Benjaniho a ten hlavičkou poslal Blackburn do vedení.

Bláznivé tempo hry se posléze na chvíli uklidnilo. Z letargie fanoušky probrala až 39. minuta. To se totiž opět měnilo skóre, tentokrát ve prospěch hostí. Vše začalo u Petra Čecha, jenž milimetrovým výkopem našel Maloudu. Ten potáhl po levé straně míč, podobně přesným pasem našel Drogbu a hostující kanonýr okamžitě hlavičkou vrátil míč na penaltu, kde bezpečně zakončoval Nicolas Anelka. Parádní akce a do kabin se šlo za stavu 1:1.

Také druhá půle nabídla záživnou podívanou, šance byly na obou stranách. Gól však nakonec padl jen jeden, ale nepředbíhejme. Jako první se do análů svým pokusem zapsal Žirkov, jemuž asistoval Essien. Jen skvělý zákrok Robinsona překazil Rusovi gólovou radost. Vzápětí se hra přesunula na druhou stranu a obrovskou šanci měl Mame Diouf. Pedersen poslal napříč celým vápnem dobrý pas, ale Diouf nebyl schopen na zadní tyči usměrnit míč do branky.

Čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se dostal na hřiště Sturridge a hned se chtěl předvést. Potáhl si míč na střed a dalekonosnou ranou vylekal Robinsona. Kdyby tahle střela skončila gólem, aspirovala by minimálně na gól kola. Jenže pár centimetrů chybělo. V 83. minutě byl u míče znovu Blackburn a Roberts měl snad ještě větší šanci než předtím Diouf. Ten tentokrát přihrával, Ivanovič míč nezachytil a Roberts stál v tu chvíli úplně sám před Čechem. Jenže branku vůbec netrefil a pohrdl možností vrátit Rovers vedení. A Blues okamžitě trestali. Stačila jim pouhá minuta. Už to vypadalo, že Žirkov nadějnou akci lidově řečeno zadrbal, ale nakonec si skvěle vběhl do vápna a centrem na vzdálenější tyč našel Ivanoviče, jenž hlavičkou podobně jako v první půli Benjani zavěsil. Zároveň rozhodl o třech bodech pro Chelsea.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
PePiG7

1-1 (M.B.Diouf-Essien)

Reagovat
smazaný uživatel

mohl by Mame zavěsit

Reagovat
smazaný uživatel

jste blázni ne? 0:3 minimálně

Reagovat
smazaný uživatel

Dufam ze Chelesea strati niake body 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
cresposuper

2-1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

CHELSEA 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

to bude boj dobýt Blackburn, ale CHelsea se vrátí do předchozích sezon a jejich výsledků. Dobrých 1:0, taky výhra.

Reagovat
smazaný uživatel

hhhhh

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, Blackburn si za dnešní výkon body zasloužil... Jenom nechápu, proč Allardyce stáhnul nejlepšího hráče první půle - Benjaniho. Ale Blackburn mě hodně pozitivně překvapil, naopak od Chelsea jsem čekal víc. Jinak Terry by měl být rád, že má v obraně ještě Alexe, protože dnes mi opět dokázal, že není tak skvělý, jak to vypadá. A pochvalu zaslouží i Ashley Cole, dnes z levého beka pomalu diktoval tempo zápasu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele