30. kolo
19.03.2011 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Aston Villa - Wolverhampton Wanderers 0:1

Po jednatřiceti letech si Wolves odváží z Villa Parku tři body, připisuje si tak své teprve druhé vítězství ze hřiště soupeře v letošním ročníku. Naopak Aston Villa prohrála i druhý březnový ligový duel a znovu ji teče do bot sestupová voda.

V úvodních minutách se musel ukázat domácí brankář hned dvakrát. Nejprve po příhře Doylea kryl střelu Milijaše, aby pár momentů poté vyrazil přízemní pokus Hammilla, který na pravé straně vápna těžil z práce předchozích dvou jmenovaných.

Rozháraná hra toho pro diváky moc nenabízela. Ti, kteří přijeli podpořit svůj klub na stadion soupeře, se zase hned dvakrát radovali předčasně. Trefa Berry po přímém kopu Jarvise nemohla být uznána kvůli ofsajdu. Centr od levé lajny z kopačky stejného hráče zase podle všeho opustil na chvíli hrací plochu, aby se navrátil před branku pro povedenou hlavičku Doylea.

Jenže pasivní Villa, která se ve vápně hostí ani na chvíli neohřála, si o inkasovaný gól koledovala dál. Ve 38. minutě si tak mohla směle pogratulovat. Cuéllar nedokázal v souboji s Doylem odhlavičkovat balón do bezpečí a propadl tak za něj k volnému Jarvisovi. Diváci Downing a Walker tak mohli sledovat jeho parádní zásah bez přípravy, který ještě opřel o vzdálenější tyč bezmocného Friedela.

V poslední minutě řádné hrací doby první půle mohli Villans využít totálního zatažení se Vlků, ale po centru Downinga hlavičkoval z pár kroků Makoun vedle levé tyče. Když si v nastavení šel pro penaltu marně Bent, byli o přestávce spokojenější hosté.

Po změně stran si domácí snaha o vyrovnání příliš nerozuměla s koncovkou a Hennessey nemusel zasahovat při žádné z nebezpečných šancí, jako byl přímý kop Benta z šestnácti metrů nebo Downingova střela z první, jež mířila pouze do jednoho z obránců.

S přibývajícím časem začala defenzíva Houllierova týmu otevírat okýnka, pojistit svůj náskok tak Vlci mohli v 69. minutě. Od pravé lajny přihrál Doyle Ebanks-Blakeovi, který postrčil míč doprostřed na O’Haru. Ten mohl poslat do vápna přihrávku na zcela volného Jarvise, jenž by stál tváří v tvář brankáři. Místo toho ovšem přišla pouze střela do obětavého Herda.

Naopak deset minut poté mohl srovnat krok Ashley Young. Ten dostal parádní přihrávku od Makouna do vápna za obranu a v pádu tvrdě vypálil, nicméně rozezněl pouze břevno, od které se míč odrazil těsně před brankovou čáru.

Další velkou příležitost spálil Cuéllar, kterému sklepl centr Pirés, ale obránce domácích vyslal z první pozdrav do nebe. Místo závěrečného tlaku však přišla křeč a naopak ve třetí minutě nastaveného času mohl po chytré patičce Foleyho skórovat Doyle, síť sice rozvlnil, ovšem pouze z vnější strany.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com, eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4 1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
k0udy

3:0 (3x Bent)

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhra domacich (H)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele