24. kolo
22.01.2011 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Bent jediným gólem rozhodl o výhře Villans nad Citizens

V Birminghamu se možná blýská na lepší časy... Tedy alespoň v té severní části. Aston Villa nenapodobila své městské sousedy a proti týmu z Manchesteru, tentokrát City, dokázala uhrát všechny tři body. Díky debutové brance nového hrdiny Darrena Benta porazili jednoho z favoritů na zisk titulu 1:0 a vzdálili se sestupovým vodám.

Do utkání se od první minuty podívaly obě drahé zimní posily. Jak Darren Bent, tak Edin Džeko se postavili na hrot útoku svých týmů. Ze začátku mohl být spokojenější anglický kanonýr a to tak, že velmi. Ashley Young v 18.minutě převzal míč, na hranici velkého vápna vypálil a jelikož Hart jeho střelu jen vyrazil, Darren Bent mohl pohodlně zblízka zasunout balón mezi tři tyče - 1:0.

Jako by hráči obou týmů od první branky už jen čekali na poločasovou přestávku, jediný vzruch vyvolala hlavička nad bránu od Kompanyho a dalekonosná střela bývalého Villana Garetha Barryho, která skončila rovněž mimo tři tyče. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:0.

Man City po pauze zesílil presink, k čemuž měl pomoct i příchod Adama Johnsona po necelé hodině hry. Zvýšená útočná aktivita však příliš šancí nepřinesla, naopak domácím se vyskytly šance k nebezpečným protiútokům.

Spád nabrala až závěrečná pětiminutovka, v níž nejprve Nigel de Jong trefil tečovanou ranou tyč, poté netrefil v dobré pozici bránu Džeko a nakonec, když už byl Friedel překonán, zamezil Kolarovovu projektilu v cestě za brankovou čáru Cuellar. Zápas tak skončil 1:0.

Autor: Marek Ustohal / uk.eurosport.yahoo.com

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0 2 Dzeko to rozhodne

Reagovat
Mircu5

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (2x bent)

Reagovat
Devil

0:1

Reagovat
Devil

rozhodne opičák......

Reagovat
t0mmy33MCFC

si pletes s hrotem Chelsea ne? :D kdyz uz, tak Indian nebo naky jiny hnusny nazev na rudokozce :D

Reagovat
Devil

Ja nemluvim o pravekem muzi...

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak kerej opicak? :O yaya? mario je na par tydnu off

Reagovat
Devil

Yaya me nevadi,mel jsem na mysl toho joudu,kterej je lepsi nez-li Messi ,ze je off jsem nevedel. V tom pripade oprava a tip.-0:0

Reagovat
smazaný uživatel

fajn rozhovor ...... biely opicak tam je upoteny tevez :-O

Reagovat
smazaný uživatel

další překážka na cestě k výšinám... sem víceméně přesvědčen, že vyhrajeme, edin by se mohl něčím blýsknout, jde jenom o to, abychom nedali zápas na x. utd. maj doma druhý tým z birminghamu a asi těžko prohrají i když bych si to moc přál, nebo ten x!

pozn. pro devila: nevysvětluj si to jako škodolibost, je to fakt jenom přání ! na to čekají všichni fans samozřejmě vyjma vás. ale pochybuji, že by vás zítra blues nějak výrazně potrápili...

Reagovat
Devil

Jednou to prijit musi....

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

city vyhraje x)

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Je to jenom první zápas po přestupu, ale už se ten chlapec Bentův vyplácí. Jen tak dál Darrene, potřebujeme tvé góly k záchraně. Let´s go Villans!!!

Reagovat
smazaný uživatel

dnes zbytečná ztráta citizens,proč Mancini nereaguje dřív na nepříznivý stav?

je to škoda,ale pokud bude Mancini u mužstva na United mít nebudeme

Reagovat
66pepo66

Na nas nebudete mat nikdy

Reagovat
niflheim

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

ked uz rozdavaš veštby zadarmo, tak ako sa mi bude darit tento tyzden ?

Reagovat
smazaný uživatel

No ale si říkám že to trvalo vedení dlouho než pochopilo že O´Neill to myslel dobře ........Villans GO

Reagovat
smazaný uživatel

Coze?

Reagovat
smazaný uživatel

víceméně jsem přesvědčen, že o titulu je rozhodnuto. a účkaři se nám chechtají! asi právem... jak psal "rivec" správně reakce na nepříznivý stav měla být z naší lavičky dřív. podle mě i nedotknutelný carlos podal v sobotu dost průměrný výkon atd... na druhou stranu je pravda, že villans to v šestnáctce dobře zahušťovali, bylo těžké se tam prosadit.

pochybuji, že by utd. 2 x po sobě klopýtli, pokud ano, tak by nás to nechávalo ve hře za předpokladu našeho plného bodového zisku... ale je třeba stále počítat se spurs, ars i chelseou.

no a když sem si v pátečním sportu přečetl tabulku nejlépe placených fotbalistů a my jich v té padesátce máme 7 (!) včetně dlouhodobě nehrajícího adebayora (!!!), tak se akorát sám sebe ptám proč sem tam prohráváme (ever., av)? a zbytečně. tyto dva prohrané zápasy nám vzaly vítr z plachet směrem k utd. oni totiž byli 100 %!

Reagovat
smazaný uživatel

musím jenom souhlasit co napsal citizen,možná bych ještě doplnil,že mě poslední dobou

hlavně v poháru nepřesvědčil ani Hart,co mě nejvíc mrzí nekvalitní obranná hra

myslím,že by Mancini měl vybrat obranu a netočit ji,v záloze se mi taky zdá až přilišná rotace

na škodu-zkrátka naše záloha se mi vůbec nelíbí(Barry a Milner jsou za očekáváním)

a tak bych mohl pokračovat,nechci kritizovat,ale pokud chceme v budoucnu hrát o titul

nemůžeme si dovolit zbytečné ztráty,snad se nám podaří být letos do 3místa,ale bude

ještě nesmírně těžký,protože mi přijde,že máme nevyrovnané výkony.

Bohužel letos získá titul buď MU nebo Arsenál

Reagovat
smazaný uživatel

v poháru sem taky trochu čekal v bráně givena (a proč né?). obrana je celkem celistvá, ale nevyvaruje se chyb. v záloze je adam je prakticky pořád na lávce a do hry vstupuje v nějaké 60.min. osobně si myslím, že by měl hrát od začátku, vždyť co v sobotu přišel na hřiště byl prostě vidět. máme tam 3 defenzivní štíty a naše hra má manciniho rukopis. směrem dopředu postrádám výpady swp, málo vyjíždíme lajny. asi to chtělo dříve střídat i silva byl v první půli dost neviditelný. s příchodem adama se zvedla ofenziva, možná i milner by byl na hřišti znát, pak jsme av zmáčkli, ale prakticky pořád to tlačíme středem, kde to prostě prostřelit nejde! přijde mi, že to dost často tlačíme až do kasy a střelba ze střední vzdálenosti je minimální. teď už musíme hrát ve všech zápasech na 3 body a spoléhat, že účka taky ztratí. další kolo máme opět birmingham?

Reagovat
smazaný uživatel

kdo se ti z obrany zamlouvá?příští kolo máme Birmingham a pokud se chceme udržet

ještě ve hře musíme vyhrát,

co říkáš na Kolarova?podle mě hraje moc ofenz.já osobně bych se nezbavoval

Bridge a dal bych mu v City větší šanci,v záloze mi přijde,že Silva hraje hůř a hůř

a Barry je pro mě velkým zklamáním!!!

Co říkáš na Džeka?

Reagovat
t0mmy33MCFC

Podle mě, Kolarov hraje dobře a plní svou roli "Srbského Roberta Carlose! , zatím mu to tam moc nepadalo, ale střely vždycky stojí za to a je to otázka času. Na druhé straně bych nechal Micaha, oba je může točit Zabaleta... Silva myslím, že hraje kvalitně a jeden zápas, že se neprosadil do betonu.... Džeko si zvyká a myslím, že to bude lepší...

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak nějak. nebudu se dnes dalekosáhle rozepisovat a s komentářem více než méně souhlasím. nevíte, jsme v neděli v tv? hrajem fa cup s notts county...

Reagovat
smazaný uživatel

měli bychom být na nova sport,snad předvedeme výkon hodný týmu,který

usiluje o primát v premier legue

Reagovat
smazaný uživatel

Preco nehra SWP a preco ho chcu dat prec?? vsak ten Manciny je nejaky divny trener nemam ho moc v laske lebo ma nejaky divny styl hry

Reagovat
Mircu5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele