27. kolo
12.02.2011 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenal se zastřeloval, s porážkou Vlků ale přesto neměl problémy

Arsenal se vrací do starých kolejí. Po dni otevřených dveří v zápase s Newcastlem opět udržel čisté konto, dvakrát se navíc trefil rozjetý Van Persie, a i když jeho spoluhráči jinak pálili slepými, Arsenal si pro další vítězství dokráčel v naprosté pohodě. Wolves dnes byli zcela neškodní a za odměnu zůstávají v sestupové zóně.

Celý poločas strávený na vlastní půlce - Wolves si pomalu koledovali o ponorkovou nemoc. Jen párkrát zahrozili ze standardek, jinak se celá 45minutovka odehrávala pod přísnou režií Arsenalu. Ten možná zprvu často zbrklou rozehrávkou odevzdával míče soupeři, ty však byl ihned schopen vybojovat zpátky svým dravým presinkem a celkově skvělým pohybem bez balonu. První šance na sebe navíc rovněž nedaly dlouho čekat. Hned tu první přitom proměnil Van Persie, když ho jemným centrem vyzval Fabregas a on po vzoru Rooneyho prakticky vleže a na boku zakončil při zemi do protipohybu Hennesseyho. Ten se i tak vybičoval k letmému dotyku s balonem, čímž jenom předznamenal své bezchybné představení v tomto zápase.

Po půlhodině hry totiž zblízka vyrazil Walcottův pokus, při Fabregasově dorážce ho pak na čáře zastoupil pohotový Stearman. Do přestávky pak ještě jednou vyčapal Aršavina (zakončujícího z neexistujícího ofsajdu) a v úplném závěru pak levou nohou odmítl Van Persieho druhý zásah. Jen jedinkrát měl v první půli pořádné štěstí, když výjimečně pochybil. Poté, co podskočil Holanďanův centr od rohového praporku, Aršavin z těžké pozice zakončoval levačkou hodně mimo.

V nastaveném rytmu Hennessey pokračoval i po krátké pauze. Nejprve ještě akorát radostně přihlížel, kterak Walcott po parádním průniku Wilshera nepochopitelně netrefuje odkrytou branku, posléze už sám instinktivně nechal svou levou nohu v cestě Stearmanova nechtěného projektilu do sítě. I právě tento obráncův "pokus" o vlastní gól pěkně dokumentoval skutečnost, že Hennessey celý zápas tak trochu plaval proti proudu - spoluhráči mu to vůbec neulehčovali. Takový byl i případ druhého gólu Arsenalu, který odstartovala geniální dalekonosná přihrávka Fabregase do běhu pro Walcotta. Ten pak jenom v situaci dva na nikoho přihrával Van Persiemu, jenž bez problémů vsítil. I když se patrně jednalo o ofsajd, první doopravdy povedený brejk Arsenalu zřejmě nelze neocenit.

Slovy o tom, jak se nakonec zadní linie Wolverhamptonu přeci jen chytla, nemůžeme ani uzavřít, přestože obzvlášť po trojím vystřídání, kdy šel dolů střelec Van Persie i Aršavin s Wilsherem, už Gunners nebyli tolik nebezpeční jako dřív. Pořád tu ale byly mezírky, jedné z nich využil k přihrávce Fabregas a Walcott pak kroutil míč těsně vedle. Stejný hráč si pak v úplném závěru ještě narazil s Chamakhem a po zasekávačce zacílil přímo do Hennesseyho. Toho vzápětí protáhl technickou ranou i Fabregas. Za Wolves jinak výrazněji promluvil akorát Ebanks-Blake, ani on ale Szczesného nedonutil k prvnímu zákroku.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

jasná dvojka v super kursu, kdo to nedá neumí sázet tip: 1:2(Van Perise - Fabregas vlastní, Doyle z penalty) a Aršavin nedohraje zápas

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, jasná dvojka

Reagovat
PePiG7

1-1 Rosický-Doyle

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
justcall

Reagovat
t0mmy33MCFC

2,1

Reagovat
smazaný uživatel

2 1

Reagovat
Veselac

4:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

0-0 nebo x-0; kde x>3

Reagovat
smazaný uživatel

tahle veta ---> Arsenal se vrací do starých kolejí. Po dni otevřených dveří v zápase s Newcastlem opět udržel čisté konto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele