10. kolo
24.10.2009 13:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Wolverhampton Wanderers - Aston Villa 1:1

Na góly si diváci v derby střední Anglie museli počkat až do samotného závěru, který přinesl dramatickou podívanou s happy-endem pro domácí. Ani pátá ligová trefa Agbonlahora tak nepomohla navázat na vítězství proti Chelsea a Villans zůstávají těsně pod pohárovými příčkami.

Oba týmy začaly opravdu svižně. Agbonlahor mohl ve druhé minutě otevřít skóre, když míč propadl obranou do vápna, ale uspěchaná koncovka úspěch neslavila. Na druhé straně chyboval Dunne a mohl si oddechnout, když po přidržení Doyela nebyla pískána penalta. Celá akce tak skončila prudkou přízemní střelou Edwardse, kterou Friedel nohou reflexivně vyrazil.

První čtvrthodinka patřila trochu překvapivě domácím, kteří se často ocitali v nebezpečné blízkosti soupeřovy branky. Daleko od přesné trefy nebyl Berra, který po dlouhém pasu hlavičkoval jen těsně mimo. Aston Villa se postupem času dostávala do hry, snad kvůli dešti a větru ale ani na druhé straně neviděl rozhodčí penaltový zákrok, tentokráte Berry na Carewa.

Před zápasem se domácí určitě připravovali na nebezpečné standardní situace soupeře, nicméně byli to právě oni, kteří měli po rohu dvě příležitosti otevřít skóre. Deset minut před koncem poločasu mířil Doyle rukou přesně k tyči, kde stál ostražitý Milner. Po dvou minutách se zase k míči vrácenému před branku dostal Ebanks-Blake, ale zády k Friedelovi branku přestřelil.

V druhé půli začala o poznání aktivněji Aston Villa, velkou zradou však pro ni byla koncovka. Sidwellova hlavička nedoletěla ani na malé vápno, Carewova střela z pár kroků skončila za autovou čárou a Young střílel zpoza vápna před posledním obráncem taktéž hodně nepřesně. Až po více jak hodině hry přišel nebezpečný pokus Ashleyho Younga, když po brejku střílel z obdobné pozice o hodně lépe, mezi tři tyče se ale netrefil ani tentokrát.

Wolves se k brance hostů dostával minimálně, s blížícím se koncem naopak stupňovali své šance hráči Villans. Agbonlahor střílel překvapivě z těžkého úhlu a Hennessey musel rukou vyrážet nad. Po následném rohu se odkryla prázdná branka pro Sidwella, do jehož střely se smolně připletl spoluhráč Dunne a nedovolil tak ryšavému záložníkovi otevřít skóre.

Ale deset minut před koncem už hráč ve vínovo-modré mohli slavit. Heskey dostal dobrý balon na vápno, přihrávkou mezi obránce našel na malém vápně kanonýra Agbonlahora, který se zpracováním zbavil Craddocka a střelou z otočky pokořil vybíhajícího Hennesseyho.

Jenže Wolverhampton se v žádném případě nechtěl vzdát, což brzy přineslo ovoce. Sidwell se snažil v pádu ve vápně odkopnout míč, místo toho trefil pouze nohu Knightlyho a pískala se penalta. V první půli nejaktivnější hráč Ebanks-Blake tak střelou doprostřed branky bleskově vyrovnal.

Oba týmy se i nadále snažily vsítit gól, který by přinesl plný bodový zisk a o drama tak až do 95. minuty nebylo nouze, přesný zásah však už nepřišel. Zápas tak skončil cennou remízou pro domácí, naopak Aston Villa ztratila další body v boji o Evropu.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Uz se tesim jak vlci zdevastuji Aston Villu 4-1

Reagovat
smazaný uživatel

chlapce ty si videl ako hra villa a ako hraju vlci..????.. sa zobut vlci dostanu po cumaku a villans si zase odvezu 3 bodi

Reagovat
smazaný uživatel

Já doufám, že Wolves vyhrajou 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Videl a zadna slava i kdyz ten tip byl nepovedeny zert i kdyz i plychta se hodi aspon nebudou otravovat ve ctyrce

Reagovat
smazaný uživatel

0 - 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele