18. kolo
20.12.2009 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

West Ham United - Chelsea FC 1:1

V Upton Parku se konaly penaltové hody a přestože byly proměny všechny čtyři pokutové kopy, konečný výsledek je 1:1. A důvod? Lampardova penalta se totiž dvakrát opakovala. Záložník Chelsea ale i poslední penaltou s přehledem proměnil a odpověděl na Diamantiho penaltu z prvního poločasu.

Chelsea dnes hnala kupředu záložní dvojice Frank Lampard, Joe Cole, což se příliš nelíbilo fanouškům Hammers, kteří zejména na prvního jmenovaného často pískali. Důvody jsou zřejmé. Nicméně první vážnější situaci měl na svědomí právě Lampard, když z 25 metrů napřáhl a nechal vyniknout gólmana Greena. Další šance přišla opět po Lampardově snaze, ale Drogba branku po chytře rozehraném trestném kopu netrefil. Obrovskou šanci poté měl Branislav Ivanovič, jenž se vyšplhal nejvýše na rohový kop, ale jeho hlavičku na brankové čáře zlikvidoval Parker. To bylo vše ze strany hostů v prvním poločase, závěr byl plně v režii domácích, a to dokonce gólové. V pokutovém území totiž upadl po kontaktu s Ashleym Colem Collison a kopala se penalta. Tu proměnil Diamanti a poslal West Ham do šaten s jednobrankovým vedení.

Poločasový stav se pramálo líbil manažeru Blues Carlu Ancelottimu, který sáhl v přestávce hned ke dvou změnám. Neviditelného Kaloua s Maloudou vystřídali Mikel a Sturridge. Ani ne minutu po změně stran mohlo být vyrovnáno. Drogba si zpracoval dlouhý Čechův výkop a nečekaně prakticky z nulového úhlu vypálil a Green mohl být rád, že tato povedená rána netrefila branku. Nakonec ale stejně neuběhlo mnoho minut a Chelsea vyrovnala, ovšem za hodně kontroverzních okolností. Vše začalo už faulem nefaulem Upsona, který podle hlavního sudího Mika Deana nedovoleně zastavil Sturridge, avšak opakovaný záběr ukázal, že o faul pravděpodobně nešlo. K penaltě se nemohl postavit nikdy jiný než Frank Lampard a proměnil. Jenže mu to bylo k ničemu, protože Mike Dean nechal vše opakovat, jelikož do šestnáctky vnikli hráči ještě předtím, než Lampard kopl. Nicméně i na druhý pokus byl Lampard úspěšný, avšak ani ten neplatil, Dean totiž opět viděl prohřešek proti pravidlům, ten stejný jako v prvním příkladě. Do třetice už ale vše proběhlo v pořádku a ani Lampard se nezmýlil.

Chelsea si ale žádnou další větší šanci nevypracovala a v závěru mohla být ráda, že proti Francovi skvěle zasáhl Čech. Blues tak naplno nevyužili zaváhání Manchesteru United a před vánočním programem tak mají náskok čtyř bodů. West Ham zůstává předposlední.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
klokan.paul

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to zitra vidim celkem pozitivne.....Kladivarum se nedari a nebude ani ted ale chelsea nepredvede taky nejaky extra vykon jaky by mela 3:1 (Lampard,drogba,anelka..........c.cole)

Reagovat
smazaný uživatel

Carlton je zraneny nie?

Reagovat
vanGomm

Při pohledu na tabulku by to měla být jasná 2.Je to ale derby tak si tipnu X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 (Drogba, Lampard, Drogba)

Reagovat
smazaný uživatel

ako môže niekto fandiť štyrom týmom z toho sú tri z jednej ligy? sa preber chlpčiatko

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

osobně si myslím že dnes chelsea zabere a bude to debakl.... 0:4 (drogba,grogba,anelka,j.cole)

Reagovat
smazaný uživatel

Drogba *

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (Terry, Anelka)

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim hruza , Penalta jasna , neni co resit , faul to byl , skoda toho zakroku na KAloua , o penaltu se v zadnem pripade nejednalo , protoze hrac vystrelil , kdyby si mic zpracoval a mel u nohy , popripade si ho trochu pichnul do boku , tak jasna penalta , skoda no . Snad CHelsea zabere a vyhrajeme 1-2 . COME ON BLUES !!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele