25. kolo
06.02.2010 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Aston Villa 0:0

Nádherné utkání přineslo podvečerní představení na White Hart Lane. V čekání na Godota se proměnily pouze góly. Tottenhamu k úspěšnému zakončení nestačilo ani osmadvacet pokusů. Ani jeden tým tak nevyužil překvapivé ztráty Manchesteru City.

Jako první ohrozil Friedela Modrič, který po přiťuknutí od Crouche netrefil z vápna míč zrovna dle svých představ. V závěru první desetiminutovky si chytrým zpracováním položil Bentley L. Younga a pohotovou střelou jen těsně minul vzdálenější tyč. Po čtvrthodince zapomněla obrana Villans na Kinga, který však svou hlavičku nasměroval přímo do náruče Friedela.

Tottenham se rozhodně nechystal nějak zklidnit své ofenzivní chutě, jen pár momentů poté se do výborné šance dostal Crouch, Dunne však stačil střelu zblízka zblokovat a Friedel s velkým štěstím vytěsnil míč mimo tři tyče. Na druhé straně se do vápna dostal Agbonlahor a Dawson se při pádu dotkl míče rukou, rozhodčí však nechal hře volný průběh.

Byl to tak opět Friedel, kdo byl nucen vytasit parádní zákrok, aby stav zůstal bezbrankový. Huddlestone pálil z velké dálky přes Collinse, ale hostující brankář stihl míč vyrazit před sebe, kde míč uklidil na roh Cuéllar před Modričem.

Největší šanci v první půlhodince měla překvapivě Aston Villa. James Milner vypálil zpoza vápna přes hradbu těl, Gomes pouze vyrazil k volnému Agbonlahorovi, který bez přípravy mířil ke vzdálenější tyči. I s dorážkou si však domácí brankář dokázal poradit. Právě po půlhodince hry už opět hrozili hráči v bílém, po přímém kopu se z chumlu těl dostal míč jen těsně nad břevno.

Čtyři minuty před koncem první půle byli domácí už opravdu blízko k zaslouženému gólu. Crouch vrátil přetažený centr před branku Kingovi, jehož teč bravurně vychytal Friedel. Následně ještě z pár kroků dorážel v pádu Defoe, branku přestřelil.

Po změně stran se Aston Villa vymanila z neustálého zámku a úvodní dvě šance patřily Downingovi a Carewovi. Mladý záložník se opřel do balónu z nebezpečné pozice při přímém kopu, branku přestřelil. Norský velikán pak těsně před malým vápnem hrál spíše na efekt a míč nedoputoval ani k brankáři.

Po hodině hry se střelou z dálky opět ozval Huddlestone, tentokrát měl Friedel dobrý výhled a přízemní střelu stačil vyrazit na roh. Jinak byl druhý poločas o poznání klidnější a vyrovnanější. Do další šance se cpal dvacet minut před koncem Carew, držen Kingem mnoho problémů svou střelou Gomesovi nenadělal.

Na druhé straně se hlavičkou snažil ohrozit branku Crouch, ale lob, který si Friedel hlídal, skončil pouze na horní síti. Na počátku poslední čtvrthodinky se prokličkoval do vápna Bentley, jeho střelu levačkou odrazil na roh těsně před brankářem obětavý Dunne.

A domácí se opět nadechovali k náporu. Crouchova pohotová střela byla tečována jedním z bránících hráčů, Friedel na míč nedosáhl a oddechl si, když se konal pouze rohový kop. Až neuvěřitelný byl počet střel, který ztroskotal v hradbě hostujících hráčů, díky kterému i nadále zůstával stav bezbrankový. Pět minut před koncem se hlavičkou prosadil Crocuch, mezi tři tyče ale nezamířil.

V dalším momentu si celý stadion rozhněval hlavní sudí, když Petrovův zákrok na Defoeho penaltou neocenil. Domácí útočník mohl rozhodnout v 89. Minutě, jeho pohotovou střelu z hloubi vápna chytil Friedel více se štěstím, než by rozumem. Z následujícího rohu se k patičce v malém vápně dostal Crouch, míč snad lízl tyčku, kterou ještě případně chránil neviditelný Ashley Young.

Na druhé straně zabránil pohromě King, který se obětavě a úspěšně vrhl do střely z devíti metrů. Na centry v posledních dvou minutách hry naskakovali lépe pouze hráči Aston Villy, která tak odolala i závěrečnému tlaku.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bude to zajímavý zápas

Reagovat
vanGomm

Pro oba velice důležité utkání pro případnou účast o LM.Při tipování přece jen víc věřím domácímu Tottenhamu 1 (60%) X (40%).

Reagovat
Virtuos

Remíza 1:1

Reagovat
Devil

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dal sem 0 abych prakticky nemohl prohrat . 1 mi vadit rozhodne nebude

Reagovat
smazaný uživatel

plychta 2:2 a je to

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych ,že plichta docela zasloužená pro oba celky....myslím,že oba předvedli stejný výkon a ke konci přece jen sporný zákrok ve vápně na Deafoa,ale penalta asi nebyla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele