3. kolo
22.08.2009 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester City - Wolverhampton Wanderers 1:0

Manchester City si za ohromné množství krásných kombinačních akcí vysloužil jediný gól. Ten i díky břevnu nakonec stačil ke třem bodům. Wolverhampton držel především brankář Hennessey, přesto nezanechal nikterak špatný dojem.

Citizens hráli od počátku velice dobrý fotbal a bylo jen otázkou času, kdy přinese sladké ovoce. A domácí fanoušci nemuseli být zase až tak dlouho trpěliví - už po sedmnácti minutách se totiž z první vážnější šance prosadili. Bridge nacentroval do vápna, sražený míč se dostal k Tevezovi, který na pravé straně našel volného Adebayora a ten poslal míč do sítě.

Stejný hráč měl obrovskou šanci i ve 25. minutě, jeho tvrdá střela ze čtrnácti metrů ztroskotala na stále se lepšícím Hennesseym. Po půlhodině hry se Adebayor přeměnil v přihrávajícího a Robinho zpoza vápna opět nechal vyniknout brankáře hostí. I následující dvě minuty patřily famóznímu Hennesseymu. Tevéz nejprve napálil zeď, na druhý pokus už sice mířil k pravé tyči, ale brankář Wolvesu byl proti. Jen o minutu později si na něm vylámal zuby i Robinho střelou opět těsně za vápnem.

Pět minut před koncem přišla chvíle, kdy se všem domácím divákům zatajil dech. Jarvis se po individuální akci dostal k technické střele z dvaadvaceti metrů a neuvěřitelným zákrokem vytěsnil levačkou Given míč jen centimetry nad břevno. V naprostém závěru mohl přinést klid do vlastních řad Tévez, ale hlavičkou branku těsně minul.

Ve druhém poločase se Wolves tlačil za vyrovnávacím gólem, k tomu však měl několikrát o dost blíže domácí tým. Ireland se po chytré akci s Adebayorem dostal za obranu, ale v souboji s brankářem raději poslal míč dva metry vedle tyče. Další dvě střely měl pak na svědomí sám tožský útočník. Nejprve z první mířil nad, za pár minut obehrál brankáře, ale z úhlu rozvlnil síť ze špatné strany.

Wolves tak bylo blízko vyrovnání dvacet minut před koncem, kdy se k míči ve vápně dostal Keogh a rozezvučel břevno. Kdyby mířil o potřebné centimetry níže, Given by nejspíše musel hledat míč ve své síti. Ke šťastnému gólu neměl daleko ani střídající Elokobi, jehož centr se snášel k bližší tyči a jen díky dokonalé pozornosti Givena se těsné vedení neměnilo.

Závěr zápasu pak patřil především hostům, kteří nenechávali diváky v Manchesteru ani minutu znuděnými, přesto se k přímému ohrožení Givenovy svatyně prakticky nedostali a připsali si letošní druhou porážku.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 Manchester City si snima pohraje goly Adebayor,Tevez,Robinho,Ireland

Reagovat
smazaný uživatel

po výhře na barcelonou očekávám výhru! včera výborně zahráli burnley když vyřachli doma našeho big rivala ! tip : 1 !

Reagovat
smazaný uživatel

To je bez debaty 1-cka vyhra city cus

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Lorcan

kurs na neprohru hostí je nesmírně lákávý.....

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 wolves prekvapi hlupaci

Reagovat
Devil

Skoda....

Reagovat
smazaný uživatel

bylo by divné, kdyby se devil neprojevil. jeho názory jsou velmi, ale velmi zajímavé...

Reagovat
Devil

Jestli se ti zda muj prizpevek jako nejakej nazor,tak je to s tebou spatny.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele