15. kolo
05.12.2009 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Manchester City - Chelsea FC 2:1

Manchester City ukončil sérii ligových remíz výhrou nad Chelsea. Domácí sice brzy prohrávali, ještě do poločasu se jim ale podařilo vyrovnat a po změně stran rozhodl o výhře Citizens Carlos Tevez.

Domácí v týdnu v Carling Cupu skolili Arsenal, nyní si dělali zálusk ještě na větší sousto a hon to nakonec byl úspěšný. I když začátek tomu nenapovídal, už v osmé minutě si totiž dal vlastní branku Adebayor a poslal tak lídra tabulky do vedení - 0:1.

Shay Given měl poměrně dost práce, jako první ho zaměstnal Drogba. Africký útočník poté úspěšně nesložil reparát, lépe se nevedlo ani Ivanovičovi a Anelkovi. Citizens se snažili o vyrovnání a zaměstnávali Petra Čecha ze standardních situací. Český brankář dlouho odolával a jedinou chybu vyrobil při centru Wrighta-Phillipse, Carvalho ale osvědčil dobré čtení hry a akrobaticky odvrátil míč do bezpečí.

Vyrovnání ovšem nakonec opravdu přišlo a ve 36. minutě se do střelecké listiny znovu zapsal Adebayor. Tentokráte si vybral tu lepší branku a bylo to 1:1.

Radost mohl domácím těsně před odchodem do kabin pokazit Drogba, jeho trestný kop ale skvěle vytáhl Given.

Rozhodující okamžik poté přišel v 56. minutě, kdy Ricardo Carvalho fauloval Carlose Teveze. Ten se sám postavil k rozenrání trestného kopu a přesnou ranou poslal Citizens do vedení - 2:1.

Hráči Chelsea hodně často spílali sudímu Howardu Webbovi, jehož rozhodnutí se jim příliš často vůbec nelíbila, celkem nakonec nasbírali šest žlutých karet.

Na domácí straně zápas nedohráli obránci Richards a Bridge, i bez nich ale Citizens nakonec dokázali zápas vyhrát. Velkou zásluhu na tom měl především Given, který znovu ukázal, že patří mezi gólmanskou špičku. Po zákroku Onuohy na Drogbu nařídil sudí Webb pokutový kop, Lampard ale situaci nezvládl a hrdinou okamžiku se stal Given.

V závěru ještě mohli něco se stavem udělat Terry a především Drogba, ani jeden ovšem nepochodil.

Autor: Tomáš Pavlík / premierleague.com

Komentáře (48)

Přidat komentář
smazaný uživatel

konečně přijde výhra city, tipuju 1:0 (Robinho)

Reagovat
smazaný uživatel

Doporučuju zkouknout nahoře tabulku vzájemných zápasů za posledních 9 let:-)

Reagovat
smazaný uživatel

hah..sem, se zapsam ty vocasu..doporucuji zkouknout kadr man city z 9 minulych sezon a z letosni sezony...to je vul..

Reagovat
smazaný uživatel

sice mají City lepší kádr než během let, ale podle mě i tak nemají šanci, Chelsea má formu jak hrom...0:2 (Anelka,J. Cole)

Reagovat
smazaný uživatel

hm to mozna,ale kdyz se divas na city,hraji taky hodne dobre a urcite na ty kopace maji..vsak jim spadnou vsem hrebinky dneska..a pokud sledujes premier league,videl bys,ze nebyt golu owena 2 minuty po nastaveni(kdy mel byt podle me davno konec zapasu), city by jeste v PL neporhrali..

Reagovat
smazaný uživatel

hah máš to tady hňupe..prej statistiky...tedka budete rikat, ze to byla haluz, kvuli tomu, že zahodili penaltu,ale kdyby se nezranil richards, tak by se k ničemu nedostali..

Reagovat
Ebola SVK

dnes si dostal za pravdu nech si vraví kto chce čochce

Reagovat
smazaný uživatel

ok, dokážu uznat že sem se mýlil, měl si pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea má formu jako prase tak proto tipuju 0-2 (drogba,anelka)

Reagovat
vanGomm

Že by se Manch.City povedla další už 8 ligová remíza v řadě?To už by byla rarita.Chelsea hraje po Arsenalu další z těžších zápasů a 2x po sobě vyhrát venku to bude těžké i pro Chelsea.Tento zápas je na trojtip,ale já si dovolím tipnout 1X.

Reagovat
smazaný uživatel

jj podle me kdyby hral od zacatku misto adebayora bellamy, tak by tam naka sance byla, myslim si ze vzduchem city vubec naky sance nemaji, takze tam bude adebayor zbytecnej a bellamy je rychlej,takze s nim by mohli mit terry a spol probelmy..navic hraje robinho,tak muze zopakovat gol z predroku

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši chci vsadit 200 na chelsea co myslite??? ja myslim ze maji formu dobrou tak ze by to vyjit mohlo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

myslim,ze ne,protoze za 1. hraji venku, za druhy hraji s tymem, kterej je sice 7. v tabulce, ale nebyt stastnyho golu owena v derby proti united, tak by city jeste neprohrali..tipovalk bych teda spis dalsi remizu...ale preju si, at vyhraje city

Reagovat
smazaný uživatel

bylo by dobry, aby ballackovi, drogbovi a spol spadl hrebinek!!!

Reagovat
Deywid

Reagovat
smazaný uživatel

Hosi vsadil jsem 150 na Chelsea a Man. United jestli to nevijde v sobotu tak si obyju hlavu o zed...

Reagovat
smazaný uživatel

mel sis pockat, jestli city porazi arsenal..podle me na to city ma, tevez by se mohl rozdej svym paradnim golem!!lets go city!!

Reagovat
smazaný uživatel

tak včera jsme konečně vyhráli ! sem zvědav koho nám přidělí los semifinále. k chelsea asi tolik: můžem ji za určitých okolností porazit, koneckonců to včera předvedl blackburn, ale bude to hodně těžké. v lize má chelsea fazonu je (zatím) skoro bezkonkurenční, myslím si, že v so večer uvidíme super match, ale vůbec si netroufám tipovat výsledek. snad prolomíme ty prokleté remízy, co ? zápas bude mít i pikantní příchuť. budou nám totiž fandit i fans konkurenčního utd. proč, to je snad jasný. a ty zrovna nemusim.čus !

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem prave Fanousek Man. United jenze potrebuju prachy a tak potrebuju aby chelsea zvitezila i kdyz preju citizens aby ji nakopali prdel

Reagovat
Mimalu

toz nemuzes to tak brat, city porazili B Arsenal, blackburn to same, ze zakladu tam nehral asi nikdo, mozna ted ivanovic, a cole

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Tomtaf

2:4

Reagovat
Losinho

1:0 ( Tévez )

Reagovat
Devil

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

o : 2 drogba|":

Reagovat
smazaný uživatel

ty si ale jebnuti

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 (SWP - Drogba, Anelka, Ballack)

Reagovat
smazaný uživatel

Plychta 3:3 at je na co se divat

Reagovat
smazaný uživatel

M.City nikoho zastavovat nebude!

Reagovat
klokan.paul

0:4

Reagovat
diastan

3 - 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (Drogba,Lampard)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (Adebyor,Tevez)

Reagovat
smazaný uživatel

haha je to tady..a teď city smetou všechny..

Reagovat
smazaný uživatel

co ten zirkov???vzdyt ten cole je o nicem..

Reagovat
smazaný uživatel

co by za coleho man city dal..brigbe je pomalej, slabej v soubojich, ani neni moc utocnej..ale co bych od nej cekal,kdyz prisel z chelsea..:D:D..jinak podle me je cole 3. nejlepsi levej bek na svete po cissokhovi(lyon) a evrovi z united a to ze se me nepovedl jeden zapas nic neznamena..nakonec on minulej tyden zaridil vyhru poti arsenalu dvema super prihravkama..

Reagovat
Mindas

Bridge je pomalej a není moc útočnej? Viděl si ho vůbec někdy hrát? Maximálně s tebou souhlasím o té slabosti v soubojích. Sice dělá chyby a přes jeho stranu jde spousta útoků soupeře, ale každopádně má i jiné přednosti. ManCity jeho nákupem rozhodně neudělali špatně, sice jsem si hrozně přál Taiwa z Marseille, ale i tak spokojenost. Hodně zkušeností z PL a Angličan, takže vše ok.

Reagovat
smazaný uživatel

:D prave ze videl a utocnej tedamoc neni, nema zadny vypady do predu jako richards, jinak pomalej jak svine, napr. ted proti chelsea sem videl, ze toure i macah je stejne rychlej jak anelka,ale brigde ve sprinterskym souboji s anelkou jednoznacne pozadu..a podivej se, beka do muzstva, ktery pomysli na ligu mistru si predstavju jinak..musi byt utocnej, rychlej, a aji hlavickar by nemel byt spatnej..neco jako a. cole nebo evra..proste micah perfektni krajni bek, utocnej, rychelj, tvrdej a supr hlavickar..navic mladej..a jinak taiwo by nebyl spatnej urcite lepsi nez Bridge, ale mym snem je, aby do city prisel Aly Cissokho z Lyonu..ten splnuje vsechny pozadavky, a navic je mu 21 let..jako sorry, ale bridge je nejslabsi clanek..

Reagovat
smazaný uživatel

a jinak pokud city postoupi do LM, budou hledat v letnich nebo i v zimnich prestupech posili na slabsi mista v sestave, a pokud ty jejich vykony vidi i Hudges nebo i sam Mansur,tak takovej Bridge nebo Barry nemaji narok s takovejma vykonama hrat, i kdyz je tam treba rok nebo pul roku..a takej tvuj Taiwo, nebo Aly Cissokho ci Mousa Sissoko maji sanci...:D:D

Reagovat
smazaný uživatel

jinak zkus zkouknout toho Alyho Cissokha na nakym videu, treba na youtube..

Reagovat
smazaný uživatel

co to mluvíš? ... zapoměl jsi na Marcela s realu, sergia ramose .. atd ;)

Reagovat
smazaný uživatel

marcelo je pokud vim zaloznik a i takje to pekna sracka, furt klickuje a ztraci balony a ramos je pokud vim PRAVEJ bek..

Reagovat
smazaný uživatel

a tim "atd" si myslel co?

Reagovat
Mindas

Marcelo?

Reagovat
smazaný uživatel

super match, koukám, že už tady proběhly odborné rozbory, já sem některé hráče vůbec nepoznával (barry, de jong) formu konečně "chytá" tevez, adebayor je pro nás prakticky nepostradatelný. asi nejslabší článek v sobotu robinho ... ??? s takovou vervou hrát, tak máme na kontě o polovinu remíz míň. no prostě v sobotu manchester deklasoval londýn. pro city to byl super týden, jen doufám, že u toho nezůstane ! teď by to měl odskákat bolton a pak kohouti !

Reagovat
smazaný uživatel

v necem mas rpavdu, ale v necem s tebou nesohlasim..napr. ten barry, i kdyz hral dobre, jeste to neni to, co sem od neho ocakaval, kdyz v lete prisel..Robinho, mozna nehral nejlip, lae nejhur taky ne, takovy bridge me opet zkamal a pral bych si za neho naladu, nejlepe cissokha:D) a to ze je adebayor nepostradatelny si nemyslim, momentalne nepostradatelny je SWP a Tevez(kterymu i kdyz se nedari, tak doaze rozehrat akcio, podrzet balon atd.)..a pak nezapomenout na richardse, kterej se opet zveda, odehral famozni zapas a odufam, ze to tak bdue po celou sezonu..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele