11. kolo
31.10.2009 16:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Fulham ztrapnil Liverpool, který dohrával o devíti

Co všechno se může změnit během sedmdesáti minut! Úvodní čtvrthodina patřila výhradně Reds, ti doslova přišpendlili bojácný Fulham k jejich pokutovému území. Naproti tomu působí zcela kontrastně obraz hry z posledních pěti minut, kdy Londýňané po celém hřišti kombinují v exhibičním duchu. Důvod je prostý - Liverpool dovolil svému soupeři jít hned dvakrát do vedení.

S pouhým křečovitým svíráním vlastního pokutového území vyrukoval Fulham na slovutného soupeře. To byla celá jeho taktika. A popravdě - úspěch zrovna neslavila, neboť navzdory tomu, že Londýňané bránili klidně v osmi hráčích, každý centr liverpoolských zaváněl gólovou šancí. Nejblíže zužitkování byl nakonec ten Degenův z 21. minuty, do něhož se díky podskočení Pantsila mohl opřít a následně orazítkovat břevno soupeřovy klece Benayoun. Jakkoliv se však Cottagers dosud soustředili tak akorát na zahušťování prostoru okolo své šestnáctky, neznamenalo to, že nemohou využít vzniklé mezírky v defenzivě protivníka. Když se tedy ve 23. minutě před domácími otevřely metry prostoru, ihned vyrazili kupředu a nečekaně udeřili. Duff po Kamarově přihrávce nevystřelil zrovna povedeně, přesto mu za chvíli blahořečil všudypřítomný Zamora, jenž spoluhráčův nepřesný projektil pohotově nasměroval za Reinova záda

Liverpool se po inkasovaném gólu hodně dlouho oklepával, znovu aplikovat ten tlak zkraje zápasu pro něj byl přímo nadlidským výkonem. Jenže stačila píď volného prostoru pro Torrese a začínalo se zase odznovu. Ve 42. minutě Hughes na hraně velkého vápna ramenem odrazil balon pouze ke španělskému kanonýrovi, jenž se nerozpakoval a z první trefil přesně prostor u pravé tyče Schwarzerovy svatyně.

Druhé dějství se od počátku neslo v oboustrannějším duchu, domácí zlepšili pohyb, hráli o mnoho aktivněji než předtím a výsledkem bylo mimo jiné i více prostoru pro favorizované Reds. Přesto šancí bylo na Craven Cottage stále k vidění jen minimum. Do úvodních dvou třetin utkání už se stihla vtěsnat pouze Gerova mizerná střela, které předcházel ne úplně ideální pas Zamory a skvostné Maďarovo zpracování tak těžkého balonu. Cottagers však netruchlili dvakrát dlouho. Zhruba čtvrthodiny před koncem totiž zleva odcentroval Konchesky, Reina nešťastně prodloužil balon jen na zadní tyč, kde číhal Gera, který hlavou sklepl balon na malé vápno pro Nevlanda a ten ho už jen elegantně patičkou posunul za soupeřova golmana.

Pro Liverpool se začal celý svět rázem bortit, a to tak, že nezadržitelně. Během chvíle putovali předčasně pod sprchy Degen s Carragherem, jeden za ošklivý faul bez úmyslu trefit balon, druhý kvůli nečistému zatažení za záchrannou brzdu. Červenou rezignaci svými střídáními krásně dokumentoval i Rafa Benítez, který nechal na hrací plochu vyběhnout hned dva vyjukané mladíčky, Ayalu s Ecclestonem. V 87. minutě pak přišla definitivní kosa ze strany Fulhamu, když Nevland s Dempseym učebnicově vyučili prořídlou obranu Liverpoolu, aby záhy druhý jmenovaný hladce skóroval.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasna dvojka 0-2

Reagovat
smazaný uživatel

aby to nebyly nervy jak loni, ale dvojka jasna 0:3 (dva goly Torres a jeden stridajici Babel)

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

v kolik se to hraje?

Reagovat
smazaný uživatel

v 16.00

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat
smazaný uživatel

fulham to drtne 3 0

Reagovat
smazaný uživatel

joo chlape to by bylo krásný 1:1 COME ON YOU WHITES!

Reagovat
smazaný uživatel

to si jenom myslíš

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (2×Torres)

Reagovat
mike.84

haha není krsáné jak si ted ze sebe udělal šaška ? burak nufc to odhadl dost dobře :)

Reagovat
smazaný uživatel

a co si myslíš ty ? :D:D:D Liverpool je tento rik strašně směšnej , az na zapas s MU to sem jim fandil , toto sou smesny vysledky . prej Liverpool chce bojovat o titul :D ti budou radi kdyz budou bojovat o evropskou ligu , aby si pristi rok alespon zahraly . CHELSEA FOREVER

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro si to trefil

Reagovat
Lahvac-CZ

0:1

Reagovat
scholes18

X

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Liverpool se zas rozjel, můj tip je 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

hmm spiš Liverpool se zase zasekl diky mladikum z Arsenalu ae tady to bude boj a Fulham uhraje remizu 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

sice arsenal vyhral ale liverpool nebyl horsi, nerekl bych ze se zasekl, carling cup je naprosto zbytecna soutez a jeste k tomu hralo jenom par hracu co nastupuji pravidelne takze ta porazka nebude mit nejmensi vliv, jediny vliv muzou hrat zraneni ale jinak jasna dvojka

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Liverpool potřebuje body, Benitez je pod tlakem

Reagovat
smazaný uživatel

hele nevíte někdo přibližnou sestavu fulhamu?

Reagovat
smazaný uživatel

ze s nezkušeným Arsenalem.....

Reagovat
smazaný uživatel

na Anfield Road?Liverpool dovolil svému soupeři otočit ze stavu 0:1 na 3:1?Milý pane redaktore..za 1)hrála se na Craven Cottage,2)Fulham neotáčel,vstřelil první branku.Liverpool už jen stihl srovnat.

Reagovat
smazaný uživatel

Už opraveno,super:-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele