26. kolo
10.02.2010 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Everton zaslouženě porazil Chelsea, Saha řádil

Luis Saha potvrdil, že proti Chelsea se mu střelecky daří a přestože dnes neproměnil penaltu, dokázal vstřelit dvě branky a pro Everton zařídit zasloužené vítězství. Vedoucí Chelsea si v Goodison Parku snad ani remízu nezasloužila, když zejména v obranné fázi nepředvedla výkon hodný mistra.

Zápas nezačal v nijak zvlášť bláznivém tempu, obě mužstva se pomalu posouvala směrem k soupeřově brance a vyčkávala na svoji chvíli. První přišla po osmi minutách, když Chelsea předvedla skvělou kombinaci, na jejíž konci pálil Lampard, ale Howard mohl jen sledovat, jak míč míří do reklamních bannerů vedle branky.

Jinak tomu ale bylo o necelých deset minut později. Dlouhatánský Čechův nákop prodloužil do vápna hlavičkou Didier Drogba, souboj s jedním z obránců Toffees vzápětí vyhrál Malouda a přesnou ranou prostřelil Howarda. Kdyby se ve fotbale bodovalo jako v hokeji, Petr Čech by tak měl druhou asistenci. Francouzský křídelník Malouda tak opět potvrdil, že se mu v poslední době daří.

Po půlhodině hry poprvé vážněji zahrozil i Everton, nicméně hrozba by se dala přirovnat k nepovedenému odpalu atomové rakety. Biljaletdinov totiž sice dobře našel Bainese, ale domácí záložník mířil těsně vedle. Toffees ale touha po vyrovnání neopustila. A snad už ani nemusím pokračovat, když řeknu, že ve 33. minutě zahrával Everton rohový kop. Pokud se totiž proti Chelsea kope roh, má soupeř šanci snad 50 na 50, že dá gól. Blues jsou totiž letos při bránění standartek doslova tragičtí a potvrdili to i dnes. Na roh Donovana si na přední tyč naběhl Saha a úplně sám hlavičkoval, překonat Čecha pro něj nebyl problém.

Domácím po vyrovnávací brance okamžitě vylezly drápky. První škrábnutí ještě zlikvidoval skvělým zákrokem Petr Čech, na kterého běžel Luis Saha. Obrana Chelsea ale bylo notně rozhozená, což dokumentuje okamžik poté, kdy se po faulu Carvalha skácel ve vápně k zemi Donovan. Alan Wiley neváhal a nařídili pokutový kop. Otočit vývoj zápasu chtěl Luis Saha, jenže jeho krátký rozeběh na Čecha neplatil. Český gólman tipl stranu a jelikož Sahův pokus nebyl nijak zvlášť umístěn, střelu kryl. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Do druhého dějství měl lepší nástup Everton, který obléhal šestnáctku Chelsea, ale dost neorganizované obrany soupeře využít nedokázal. Pravda, náznaků tam bylo hned několik, ale že by musel Čech zasahovat, to ne. Po deseti minutách ze hřiště odkulhal Ashley Cole, na hřiště přišel Michael Ballack.

Fotbal ve druhém poločase ale ukázal, že umí být také spravedlivý. Everton totiž po změně stran ustavičně tlačil a Chelsea si s bráněním rady příliš nevěděla. Naštěstí pro ni vážnější ohrožení stále nepřicházelo, až do 75. minuty. To vytvořil obrovskou hrubku John Terry, jenž podběhl centrovaný míč, který tak propadl k Sahovi a ten nechytatelnou dělovkou napravil zaváhání z první půle a poslal Toffees zaslouženě do vedení.

Po zbylé minuty už se Everton uchýlil k precizní obranné hře a hlídal si, aby neinkasoval. I přes dlouhé nastavení se mu podařilo silný nápor Chelsea ubránit a zaslouženě bere tři body.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (16)

Přidat komentář
klokan.paul

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1pro everton

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já to tipuju na 0:2 pro Chelsea :-)

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 pro chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Zdar chlapi! Kde by se na ten zápas dalo podívat? Novasport bude přenášet Arsenal - Liverpool.

Reagovat
smazaný uživatel

my2p2.eu

Reagovat
smazaný uživatel

Díky moc

Reagovat
smazaný uživatel

sry špatně jsem tu stránku napsal myp2p.eu :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý, zápas ještě nezačal , díky.

Reagovat
Devil

Plichta by byla dobra!

tip.-0:2

Reagovat
smazaný uživatel

já si myslím,že tady to bude OVER

Reagovat
smazaný uživatel

ou ou ou blue goners lets go! proud to be londoner with blue heard, this is 3 points 100% zalezitost. lets go arma kill everton, beasts from south

Reagovat
smazaný uživatel

... venku hrajem nic moc a Everton je silný . Pokud tady neurveme tři body a ManU nezačne někde ztrácet, titul je fuč . Poslední tři zápasy sezóny venku máme Manchester United, Tottenham a Liverpool - tady uhrát devět bodů je neskutečná utopie. Pokud neuděláme náskok, bude to zlý . Táááákže: No fear and keep the blue flag flying high!!!

Reagovat
smazaný uživatel

naprostý souhlas ! navíc blues má s Evertonem hodně blbou bilanci (remízovou)...

Reagovat
vanGomm

Poslední vzájemné ligové výsledky zápasů Evertonu s Chelsea jsou velice vyrovnané.Tipuji,že by to tak mohlo dopadnout i dnes tedy X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele