30. kolo
13.03.2010 16:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Chelsea FC - West Ham United 4:1

Londýnská Chelsea se vrátila na první místo a před odvetou s Interem si s chutí zastřílela do sítě West Hamu. Utkání, které skončilo 4:1, se ale nevyvíjelo tak jednoznačně. Hosté drželi po prvním poločase dokonce nerozhodný stav, pak se ale dvakrát prosadil Didier Drogba.

Domácí poprvé gólově udeřili po čtvrthodině hry, Maloudův centr do pokutového území dopravil hlavou do sítě obránce Alex - 1:0 pro Chelsea. Přesně po půlhodině hry zmrazil Stamford Bridge ukázkovou střelou Parker, Turnbull neměl žádný nárok a hosté se mohli radovat z vyrovnání - 1:1. Chelsea se pochopitelně nehodlala s remízou spokojit a vrhla síly do útoku. Tlak Chelsea ale další branku do přestávky nepřinesl, v jednom momentě byl Droga ve velké šanci, ale zastavil ho praporek pomezního. Oba celky šly do šaten za stavu 1:1.

Chelsea po přestávce na svého soupeře vlétla a brzy znovu vedla. Didier Drogba potvrdil pověst kanonýra, když nikým nehlídaný přetavil parádní centr Maloudy ve druhý gól Chelsea. Malouda si přitom připsal druhou gólovou přihrávku. Vstřelený gól domácího favorita nabudil a West Ham se musel bránit. Drogba z další šance vytěžil rohový kop a totéž platilo i po hlavičce Alexe, při které předvedl fantastický zákrok brankář Green, o dorážku se pak pokoušel kapitán Terry, jenže ani on brankáře West Hamu nepřekonal.

V 74. minutě vystrašil hosty Mikel, jeho dalekonosná pumelenice skončila jen těsně vedle. Za dvě minuty přišel důležitý třetí gól Blues, Malouda popotáhl míč, zasekl a přesnou střelou k tyči rozvlnil síť - 3:1 pro Chelsea. V tu chvíli už to měl West Ham hodně těžké. Chelsea navíc neustále hrozila, po kombinaci Maloudy s Lampardem trefil druhý jmenovaný tyč a z následné dorážky minul Drogba. Útočník z Pobřeží slonoviny se nakonec přeci jenom dočkal, když dorazil do branky dalekonosnou ránu, utkání se tak změnilo v exhibici - 4:1. Pro české fanoušky stojí zmínit ještě šanci West Hamu, do které se dostal Radoslav Kováč, Turnbull však dokázal, že je důstojným náhradníkem Petra Čecha.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (11)

Přidat komentář
klokan.paul

2:0

Reagovat
Lahvac-CZ

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-1 a jsme prvni nastalo

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

taky to tak vidím

Reagovat
66pepo66

zasrati bastardi.. chuji modri

Reagovat
smazaný uživatel

jedine kto je bastard si ty chuj jeden !!! :S

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea jsou nejvetsi kkt blues lamy liverpool a city jsou lepsi chuju jeden

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele