6. kolo
20.09.2009 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Tottenham Hotspur 3:0

Londýnské derby se stalo jasnou záležitostí Chelsea, která potvrdila svoji letošní suverenitu a Tottenhamu nedala šanci. V prvním poločase vystřelil domácím zasloužené vedení Ashley Cole, ve druhém přidali další branky Michael Ballack a Didier Drogba.

Chelsea má po šesti zápasech plný počet bodů a vévodí celé Premier League, Tottenham po skvělém začátku již podruhé za sebou prohrál, a to opět s celkem Big Four, a je šestý. Pro Chelsea to navíc znamená vylepšení rekordu v počtu vyhraných zápasů v řadě, kterých je aktuálně jedenáct.

O osudu utkání bylo rozhodnuto v 63. minutě, kdy Chelsea vedla už 3:0. Pak ale branky na Stamford Bridge vystřídali černé momenty. Okolo 75. minuty zůstal po souboji s Anelkou na trávníku nehybně ležet Sebastien Bassong a na hřiště musela být vedle lékařského týmu povolána také nosítka. Po několikaminutovém ošetřování nakonec Bassong hrací plochu za potlesku publika opustil a byl vystřídán Kranjčarem. Nutno podotknout, že krátce po změně stran byl střídán i věčný smolař Ledley King a Tottenham tak během jednoho poločasu přišel hned o dva stopery. Černou kaňku za jinak vydařeným zápasem Chelsea pak v 85. minutě udělal Didier Drogba, jenž si při nepovedené střele přivodil zranění a nakonec i on musel být odnesen na nosítkách, leč se snažil opustit hřiště po svých.

Co se týče samotného obrazu hry, úvod zápasu byl hodně hektický, hrálo se nahoru dolů a kupilo se plno nepřesností. Zmínit by se měla zejména střela Bosingwy, kterou překvapil asi všechny přítomné. Z pravé strany se od portugalského beka očekával centr, jenže ten se nakonec rozhodl k drzé střele a Cudiciniho zachránila spojnice. V úvodních minutách však byli aktivnější Spurs, jenže žádná střela neměla gólové parametry. Neprosadil se Defoe, ani Tom Huddlestone. V úvodu byli možná hosté z opačné strany Londýna o něco lepším celkem, ale prvotní tlak pomalu odezněl, načež se Chelsea ve 32. minutě dostala do vedení. Drogba netradičně z pravé strany odcentroval a Ashley Cole rybičkou otevřel skóre.

Další ránu Tottenhamu zasadilo zranění Ledleyho Kinga krátce po změně stran. Stoper a věčný smolař Kohoutů si pravděpodobně pochroumal koleno při pokusu dohnat Drogbu a musel střídat. Chvilku na to došlo ke kontroverznímu rozhodnutí hlavního sudího Webba. Na branku Petra Čecha se totiž řítil Robbie Keane, kterého skluzem zastavil Ricardo Carvalho. Opakovaný záznam ukázal, že portugalský stoper hostujícího kapitána nejspíše skutečně zasáhl, avšak píšťalka hlavního sudího zůstala k nelibosti Spurs němá. Chelsea na hrozbu soupeře bleskově zareagovala a z dalšího útoku vstřelila druhou branku. Drogbovu střelu sice Cudicini vyrazil, ale pouze k Lampardovi, který míč vrátil před branku, kde do prázdné branky doklepl Michael Ballack. O pět minut později to bylo už o tři branky, tentokrát se stal hlavní postavou sám Drogba. Ten v osobním souboji přetlačil Corluku, obhodil Cudiciniho a rovněž do prázdné branky pojistil výhru Blues.

Tottenham již poté rezignoval a v závěrečných minutách, které výrazně ovlivnily zranění, působil odevzdaným dojmem. Celých osm minut nastavení již nic nepřineslo a Chelsea porazila Spurs 3:0.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (12)

Přidat komentář
Devil

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
vanGomm

Kurz na 1 - 1,40 !? To je výsměch vůči Tottenhamu.Podle tohoto kurzu by to mělo skončit min. tak 4:0.Je to ale derby a bude to asi vyrovnanější tip tedy X.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ti na kurzu nelibi ? Kurz 1,40 odpovida vysledku 3-0 , nebreč

Reagovat
Lahvac-CZ

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 - Malouda, Essien

Reagovat
smazaný uživatel

To a fakt, že Spurs venku neporazili žádného soupeře z Big Four od roku 1993, znamená, že fanoušci Tottenhamu před cestou napříč Londýnem již prakticky rezignovali na možné vítězství.

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
diastan

3:1 ......na cecha zas pujdou 2 strely -.-

Reagovat
smazaný uživatel

1:0(Drogba)

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea vyhrava chalpci zatial 3:0

Reagovat
hilarious

z dnešních zápasů nemám dobrej pocit, myslim jako z toho co předvedl rozhodčí...za stavu 1:0 pro Chelsea jasná pencle pro kohouty, nevím proč to Webb nepískl, byl by to hned jinej zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele