4. kolo
29.08.2009 13:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Burnley FC 3:0

Dlouho dobýval pán zápasu Chelsea branku nováčka ligy. V nastavení však otevřel skóre a uklidnění hráči si už ve druhém poločase se soupeřem hráli jako kočka s myší. Burnley tak opět ukázalo, že jeho síla bude zůstávat především na Turf Moor.

V první obrovské šanci se po sedmi minutách objevil Anelka, který využil hrozivé hrubky Bikeyho, ale situaci vyřešil nejhůře, jak mohl a míč sebral brankář Jensen. Na druhé straně se nejprve individuálním průnikem dostal do dobré pozice McCann, ovšem přestřelil. Poté až příliš dlouho otálel s přihrávkou brankáři Cole, míč sebral Mears, nahrál mezi dvěma obránci na druhou stranu Pattersonovi, který si zklidnil míč a následně jen těsně minul bližší tyč.

V jednadvacáté minutě dostal dokonalou přihrávku na vápno Ballack, ten se zasekávačkou zbavil obránce a až skvělý Jensen vychytal jeho dobrý pokus. Po dobrém průniku Drogby byl jeho pokus sražen na roh, po něm střílel nezvykle nohou Terry, trefil ale pouze uprostřed brány stojícího Jensena. Ten se musel natahovat i o půlminutku později proti střele Drogby z vápna, která branku těsně minula.

Chelsea měla jasnou převahu, a i když dvě minuty před koncem Lampard ještě nedokázal ze sedmi metrů dobře trefit balon a Jensen tak ukořistil míč, dostala se ještě do poločasu do vedení. Drogba na hranici ofsajdu přebral u lajny míč, který zavezl prakticky až k brankové čáře, jeho podélnou přihrávku pak nedokázal zastavit ani brankář a Anelka ve skluzu usměrnil míč v nastaveném čase do sítě.

Jak skončil první, tak začal i druhý poločas. Už ve třetí minutě nacentroval Lampard na zadní tyč, na kterou nabíhal Ballack a hlavičkou do protipohybu pojistil vedení domácích. Brzy poté mohl dílo zkázy dokonat Drogba, ale přímý kop z výhodné pozice zamířil nad břevno.

Jenže netrvalo o moc déle a třetí gól opravdu přišel. Ashley Cole si naběhl do vápna pro lob přes obranu a střelou bez přípravy pod břevno Jensena překonal. Další trefu měl na kopačce Anelka, tísněn a z úhlu pouze olízl břevno.

V 67. minutě se zase musel pořádně natahovat Jensen kvůli přízemní střele Essiena, kterou jen taktak vytáhl na roh. Dvacet minut před koncem také potěšili oko diváka hosté, ale koncovka se Fletcherovi nepovedla, branku netrefil. Na druhé straně se opět skvěl Jensen, který vychytal jak Essiena, tak především Ballackovu střelu pod břevno.

Odevzdaní hosté mohli inkasovat i tři minuty před koncem, kdy Kalou chytře překonal vyběhnuvšího Jensena, míč ale z brankové čáry vykopl Mears. O vítězi nebylo pochyb, nezabránil tomu ani jeden z nejlepších hráčů na hřišti - Jensen, zbytek zápasu už se dohrál pouze povinně.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude to těsne, 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-1 prosiiiiiim

Reagovat
smazaný uživatel

Prosit muzes , stejne se ti to nevyplnilo , CHELSEA !!!!!!!!!!

Reagovat
Devil

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to jednoznačné 3:0 Ballack, Anelka, Anelka

Reagovat
smazaný uživatel

doufam v chelsea, jsou totiz nejlepsi 4:0-drogba,anelka,lampard,ballack

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
Lahvac-CZ

2:1 (Lampard, Drogba)

Reagovat
diastan

chelsea urcite vyhraje nevim jestli tesne nebo ne ale vyhraje.Burnley mozou byt radi za ty dve vyhry

Reagovat
smazaný uživatel

Fanousci MU jednoznacne doufaji ve vyhru Burnley , ale uklidnim je , Blues nejsou takovi chudaci jak MU , tip : 3-0

Reagovat
smazaný uživatel

loni jste s nima taky prohráli, letos bůhví jak to na Turf Moor bude..

Reagovat
mike.84

fakt debilové na te nově. to nemužou dat do televize ? misto toho nějake stupdiní auta

Reagovat
smazaný uživatel

ale ty jsi debil

Reagovat
Devil

Nauc se reagovat,jinak je to Blabol a nikdo nevi s kym mlivis...

Reagovat
peky

já si myslím že Manchester na CHelsea mít nebude, po odchodu Ronalda už Manchester nemuže konkurovat a ani Owen to nezachrání ,poněvadž jsme všichni viděli že proti Arsenalu měli velkou kliku když výhráli 2-1 a z toho 1 gol z penalty a Chelsea si v pohodě poradila s Burnley kteří pravě porazili Manchester a Everton takže si myslím že titul získá CHelsea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele