34. kolo
13.04.2010 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Bolton Wanderers 1:0

Chelsea sice nepředvedla žádný úžasný výkon, ale proti Boltonu hrála přesně to, co potřebovala a i přes závěrečné horké minuty si těsnou výhru pohlídala. Čtyři kola před koncem tak mají Blues na čele tabulky čtyřbodový náskok a míří za titulem.

Nevyšly tak předpovědi, že pro Chelsea nebude zápas s Wanderers větším problémem. Hlásal to zejména manažer Manchesteru United Sir Alex Ferguson. Jelikož ale Blues vyhráli, je to pro United prašť jako uhoď. Bolton však nepodal v západním Londýně špatný výkon a při troše štěstí mohl klidně kopat dvě penalty. Nicméně nakonec si stejně připisuje už čtvrtou porážku v řadě a v závěru se bude ještě hodně strachovat o záchranu. Nicméně manažer Owen Coyle má na čem stavět.

V útoku Trotters se ukázal tvrďák a kapitán Kevin Davies, jenž svou hru dal pořádně pocítit Juriji Žirkovovi, se kterým se srazil v hlavičkovém souboji, ze kterého si ruský obránce odnesl pořádnou tržnou ránu. Krátké ošetření nepomohlo, ze Žirkova stále tekly proudy krve, a tak musel těsně před poločasem do kabin k sešití. Vrátil se však ve stejné formě a nadále byl nejlepším hráčem domácích. Zpět ale na začátek. Jako první vážnou šanci bychom mohli označit trestný kop Didiera Drogby, jehož střelu neudržel Jussi Jaaskelainen a poslal ho přímo na dobíhajícího Kaloua, ale od něj se míč odrazil těsně mimo branku.

Bolton byl svému velkému soupeři dlouho vyrovnaným protivníkem. Jediné, co mu chybělo, byly šance. Drogba měl podobnou příležitost z trestného kopu znovu, ale tentokrát branku vůbec netrefil. To už na tribunách pomalu začala vrcholit nervozita. Tomu ani příliš nepřidal fakt, když se hosté vehementně dožadovali penalty za Drogbovo hraní rukou. Neuspěli. Tři minuty před koncem prvního poločasu ale Chelsea uklidnil Nicolas Anelka. Celou akci začal Žirkov, poslal nalevo stojícího Drogbu, jenž levačkou okamžitě parádně odcentroval a Anelka už jen jednoduše prostřelil Jaaskelainena.

Zatímco v prvním poločase se Drogba dlouho rozehříval, v tom druhém na sebe hned v úvodu upozornil dobrou přihrávkou na Kaloua, ale jeho krajan ztroskotal na gólmanovi. Do pokutového území pak drze pronikl skvěle hrající Žirkov, ale ani nedokázal Jaaskelainena prostřelit. Bolton si sice na druhé straně nedokázal vytvořit jedinou šanci, ale pak znovu neměl štěstí, když Leeho centr se odrazil od Terryho paže, avšak penalta se ani teď nekopala. Coyle se u lajny pořádně čertil a opakovaný záběr mu dal za pravdu.

Chelsea vše přežila a okamžitě se snažila vstřelit druhou uklidňující branku. Jenže Lampard z dálky trefil tyč a Terry prostor mezi třemi tyčemi netrefil vůbec. Nakonec mohli domácí za tyto promarněné šance zaplatit, když v samém závěru hlavičkoval Elmander a pálil Klasnič, ale ani jeden nezacílil přesně, a tak si Bolton odváží porážku 1:0.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (15)

Přidat komentář
Mircu5

5:0

Reagovat
Devil

Cukotka jasna vyhra...(bohuzel)

Reagovat
smazaný uživatel

... jak ty Abramovičovi peníze furt někomu dedají spát . Který klub by nechtěl takového majitele . Mohl své peníze klidně strčit do obchodu s bílým masem nebo drogama. Místo toho je dal do sportu a díky němu mají miliony malých kluků ty své vzory, alevně ti v Africe. Abramovič je borec (mimo to jsem si nějak nevšiml, že by ostatní evrobské top kluby dřely bídu a jejich majitelé měli hluboko do kapsy)

Reagovat
Devil

A co ja s tim....

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Virtuos

Keby tak chcel Bolton prekvapiť aspoň raz v sezóne a vyhrať. Teraz má nato veľmi dobrú príležitosť, keďže Chelsea má pohároví zápas . Verím Boltonu, že vyhrajú, keď nie tak i remíza je dobrá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

TO DÁME, MUSÍME, JSME NEJLEPŠÍ!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea ukáže sílu, doufám, že 4-0 bez nervů a titul se blíží...

Reagovat
smazaný uživatel

Dufajme že bez problémov. 3:0 dva goly Lampard

Reagovat
smazaný uživatel

bylo by to fajn kdyby to bylo bez problémů 3:0

Reagovat
vanGomm

Chelsea má momentálně k titulu nejblíže a tento zápas by měla zvládnout.Tipuji 1,ale na tiket se to ani nevyplatí dávat.Pro Chelsea se bude "lámat chleba" v Tottenhamu a v Liverpoolu.

Reagovat
Lahvac-CZ

2:0 (Malouda, Lampard) a titul je náš!

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 Drogba, Drogba, Malouda, Salám.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele