10. kolo
24.10.2009 18:30 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Blackburn Rovers 5:0

Chelsea na Stamford Bridge doslova a do písmene rozválcovala slaboučký Blackburn a na cestu na severozápad Anglie mu nadělila pět branek. Vedle vynikajícího výsledku může Blues těšit i návrat Joea Colea, který předvedl skvělý výkon.

Joe Cole na sebe poprvé upoutal zraky všech diváků už po třiceti sekundách, kdy mu na malé vápno naservíroval míč Lampard, ale Joey hlavičkou minul. Poté vzal na sebe úlohu střelce sám Lampard a jeho střele z 25 metrů mnoho nechybělo, aby skončila v Robinsonově brance. Blackburn ve značně obměněné sestavě, chybějícím Di Santem a osamoceným Robertsem na hrotu, který neměl proti dvojici Carvalho, Terry žádnou šanci, jen ztěží odolával velkému tlaku Chelsea a nikdo se nemohl divit, že po dvaceti minutách prohrával.

Ballack vyslal na levém křídle rozběhnutého Anelku a francouzský útočník poslal míč před branku, kde si ho před Drogbou srazil do vlastní sítě Givet. Branka Blues nakopla k ještě většímu útočnému snažení a jen díky vlastní neschopnosti a v prvním poločase skvělému brankáři Robinsonovi nevedla větším rozdílem.

Gólová smršť přišla až ve druhém poločase. Už po třech minutách unikl Olssonovi Drogba a poslal míč před branku, kde sice stál Jacobsen, ale ten míč namazal Lampardovi, který se nemohl mýlit. Pro anglického reprezentanta to byla první ligová branka ze hry od dubna. V západním Londýně uběhlo jen pět minut a Paul Robinson opět lovil míč z branky. Essien obdržel přihrávku od Ballacka, z 35 metrů drze napřáhl a nádhernou ranou zvýšil na 3:0. Avšak nutno podotknout, že hostující brankář pravděpodobně měl na to střelu chytit.

Zkázu Blackburnu dokonal v 59. minutě Lampard, kterému připravil pokutový Drogba. Domácí útočník pronikl do pokutového území, kde byl faulován Nelsonem. Frank Lampard se ze značky pokutového kopu nemýlil. Definitivu výsledku dodal v o pět minut později sám Drogba, jenž si za svůj výkon branku rovněž zasloužil. Ballackův rohový kop do branky nasměroval právě reprezentant Pobřeží slonoviny.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chelsea vyhraje, to je jasný!

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je to jasna sprava 6-5 a ten nas kouzelnik chytne tri penalty

Reagovat
smazaný uživatel

co ty na to, lady?

Reagovat
Honda

3:6

Reagovat
smazaný uživatel

Blackburn na těžký soupeře neumí Chelsea vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

jasný výsledek blues....

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea podruhe v rade nezavaha a bezpecne vyhraje tip: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Doufejme, že udělají tatínkovi radost..

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 Drogba-3, Anelka-2

Reagovat
smazaný uživatel

SUPR TIP

Reagovat
smazaný uživatel

Držím palce... Dúfam, že to vyhrajú....

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě chelsea vyhraje Premier League

Reagovat
smazaný uživatel

pekneee posmejeme sa lebo goly daju givet do vlastnej essien 2 lampard a jeden drogba

Reagovat
smazaný uživatel

Jeffrey Bruma.... kdo to je?

Reagovat
MiraM

Bek, kapitán rezervy

Reagovat
smazaný uživatel

u mě to bylo jasni chelsea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele