24. kolo
30.01.2010 18:30 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Chelsea se na čele opět odpoutala, poradila si totiž s Burnley

Chelsea svým pronásledovatelům zase, alespoň nakrátko, uskakuje o čtyři body. Sice s obtížemi, ale přece totiž dnes udolala Burnley i na jeho hřišti. Vítězství Blues vystřelil jako správný kapitán John Terry, který tak rázně odrazil nedávné bulvární nálety na jeho osobu.

Nepříliš povedený první poločas odehrála na Turf Moor dosud suverénní Chelsea. Pravdou sice je, že zejména v úvodních pasážích jí nedělalo pražádný problém hbitou kombinací rozebrat defenzívu domácích a dostat se před branku, to však samo o sobě rozhodně nestačilo. Ve finální fázi totiž buď drhla vzájemná komunikace, nebo herní činnost jednotlivce. Postupem času se navíc osmělovalo i Burnley, takže chvílemi dokonce favorita očividně přehrávalo. Šance nicméně dlouho nepřicházely ani z jedné strany. Vše se změnilo až ve 27. minutě, kdy si Blues pro své příznivce přichystali lahůdkovou výjimku. Tentokráte skvěle rozběhlý brejk, vedený po levé zcela uvolněné straně Joem Colem, dotáhli do konce, a to tak, že znamenitě. Nevzrostlý záložník totiž výborně přenesl hru na druhý okraj pokutového území k Maloudovi, jenž z první elegantně našel Anelku na malém vápně, tedy ve stoprocentní palebné pozici - 0:1.

To byl hodně silný proud vody na mlýn hostí. Clarets si totiž prozatím absolutně nevěděli rady, jak překvapit tuhou obranu Chelsea. Ta doteď bránila s naprostým přehledem, takže se celkově Blues mohli uvolnit. Ani tohle dogma však neplatilo věčně. Jen celý první poločas. Krátce po startu toho druhého si totiž dlouhý míč šikovně zpracoval Fletcher, prohodil si tak zároveň Alexe, natlačil se před něj a prudkou přízemní ránou nedal Čechovi příliš šancí reagovat - 1:1. Čech to nedokázal, ale jeho spoluhráči posléze málem dokonale zareagovali na ztrátu vedení. Maloudovu hlavičku ovšem Cole tečoval ve velmi těsném ofsajdovém postavení - možná se to dalo i pustit. Nicméně Chelsea v těchto chvílích byla na koni, to bezpochyby. O tom svědčí mimo jiné i nepříjemný projektil z dílny Lamparda, který rozehrál přímý kop mazaně pod zdí a Jensen měl co dělat, aby stihl včas zasáhnout.

Postupem času však tlak Blues uvadal, až nakonec zcela utichl. Zbývalo dvacet minut do konce a Chelsea se za vítězstvím zrovna nehnala. O vyjádření této snahy nějakými šancemi radši ani nemluvě. Modrým nedbalkám utržilo přítrž až Sturridgovo dravé utržení se od svého strážce a jeho následný střílený centr vyražený na roh. Z něho totiž udeřil neobsazený Terry prudkou hlavičkou k levé tyči Jensenovy svatyně. I když přítrž - ta stará dobrá Chelsea to nebyla i nadále, ovšem měla náskok jednoho gólu a to bylo v tuhle chvíli rozhodující. Clarets už totiž odpovědět nedokázali.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
klokan.paul

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Ziisk-tiip se nyní předvádí ve svém zcela novém kabátě. Tipy na sportovní příležitosti dávají jednak admini stránek, ale nově i uživatelé. Dále máte možnost vyměňovat si názory na sázky a sportovní dění s dalšími uživateli. Stovky registrovaných návštěvníků svědčí o tom, že to skvěle funguje a výsledky jsou znát. Ziisk-tiip Stránky již navštěvuje spousta kvalitních sázkařů a my jim umožňujeme předvést své sázkařské umění. Ti nejlepší jsou (krom výher z tipů na stránkách) ještě samozřejmě navíc finančně odměňováni. Méně zdařilí sázkaři si mohou vsadit všechny tipy na stránkách. Veškeré tipy jsou zdarma.

Aktuální soutěže: Top tipy, Top analýzy, Top yield a Top borec

1. místo 200 eur

2. místo 150 eur

3. místo 100 eur

4. místo 70 eur

5. místo 40 eur

Proč své tipy postovat (vkládat) někam, kde vám za to nikdo nic nedá? U nás máte šanci být velkoryse odměněni. Vstupte s námi do světa pravidelných výher ještě dnes a přesvědčte se sami.

ZIISK-TIIP CZ

JEN JEDNO I

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea vyhraje 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 goly anelka, lampard, deco, a a cole :D

Reagovat
smazaný uživatel

0:5 Anelka 2x,Sturridge 1x,Lampard 2x

Reagovat
Virtuos

Len žeby tento zápas neskončil prekvapujúcou výhrou domácich 2:1 .

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to nééé. Chelsea musí vyhrat a pojistit si 1. přičku. Tak typuju 0:3 pro CHELSEA FC. Anelka 2. góly, Lampart 1. gól.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele