19. kolo
26.12.2009 13:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Birmingham City - Chelsea FC 0:0

Birmigham si s Chelsea připravil pro diváky na St. Andrews skvělou podívanou, které chybělo jen jediné - branky. Výsledná bezbranková remíza je však zasloužená, absolutorium si také zaslouží brankář Joe Hart. Birmingham se stal díky němu první celkem, který letos od Chelsea neinkasoval a zároveň natáhl sérii neporazitelnosti na deset zápasů.

První poločas v Birminghamu přinesl skvělou podívanou plnou útočných kreací s šancemi na obou stranách. Nicméně gól nepadl, na jedné straně úřadoval vynikající Joey Hart, na té druhé buď Petr Čech nebo zdvižený praporek pomezního sudího.

Zápas mohl mít raketový start, v první minutě totiž ztratil míč na levé lajně Ashley Cole v domnění, že byl faulován. Nicméně píšťalka sudího Waltona zůstala němá a do útoku postupovali Brums. Míč se dostal k rozběhnutému Cameronu Jeromovi, který se odpoutal od Alexe, ale zakončení se mu nakonec úplně nevydařilo. Vzápětí se hra přesunula na druhou stranu a vše napravoval Ashley Cole, jeho rána ale trefila připraveného Harta.

Po deseti minutách se dostal k hlavičce skvělý Ivanovič, když předskočil Carra, ale míč proplachtil těsně nad brankou. Další šance Chelsea přišla opět po centru, tentokrát hlavičkoval Belletti, ale pouze do boční sítě. Tlak Blues neustával, Drogba si na hranici vápna řekl o míč a Ivanovič ho přesným pasem našel, načež Drogba z voleje ale branku netrefil. Této akci následovala ještě větší šance v podání Sturridge, kterého skvěle vychytal Hart. Uběhlo asi pět minut a Hart musel úřadovat znovu. V hostující akci měl znovu prsty Ivanovič, který vynikajícím pasem našel za obranou Lamparda, který ale nedokázal prostřelit Harta, jenž se mu postavil tváří v tvář.

Útočné snažení Chelsea poté přerušil Birmingham, kterému se dokonce povedla vstřelit branka. Závar v pokutovém území nejlépe zvládl Ridgewell, jenž ještě postrčil míč na Beniteze a ten pálil do prázdné brány. Jenže sudí odpískal hodně diskutabilní ofsajd, protože ve vápně ležel zraněný Drogba a těžko posoudit, zda v době přihrávky skutečně stál za hostujícím forvardem.

Chelsea na to odpověděla úžasnou ranou stopera Alexe, který se napřáhl z trestného kopu ze 40 metrů a Harta zachránilo břevno. V nastaveném čase prvního dějství ještě hlavičkoval Belleti, ale jen do Hartovy náruče a vzápětí ještě přišla obrovská šance hostů z Londýna. Drogba z pravé strany nacentroval na Sturridge stojícího na zadní tyč, ale mladý útočník nedokázal míč zkrotit a usměrnit ho do branky.

Po změně stran už se hra uklidnila, šancí ubývalo a bojovalo se především ve středu hřiště. O něco lepší byla Chelsea, která však nedokázala najít recept na skvěle chytajícího Harta. Po deseti minutách ho sice musel zastoupit Roger Johnson, když na branku mířil Ashley Cole, ale to byla ojedinělí situace. Jedna z největších šancí Brums se narodila po hodině hry, kdy trestný kop zahrával Larsson. Domácí záložník parádní ranou přes zeď, která mířila do horního růžku, donutil Čecha k vytažení skvělého zákroku. Český gólman si také potykal s tyčí, kterou při letu hlavičkou zasáhl. Naštěstí nešlo o nic vážného.

Na hřiště se poté dostal místo Sturridge Kalou a několikrát domácím obráncům svými přešlapovačkami zamotal hlavu. Z toho také pramenilo několik slušných příležitostí Chelsea, ale ani jedna nebyla využita, zejména díky Hartovi. Na druhé straně si na Jeroma vyšlápl Terry. V 82. minutě odflákl hlavičku Carr a nadělal Hartovi plno práce, ale domácí gólman nakonec vše vyřešil. Ze souboje s Kalouem si ale odnesl krvavý šrám. Minutu před koncem základní hrací doby předvedl naprosto nesmyslný faul Florent Malouda a po druhé žluté kartě se poroučel ze hřiště. I přes šest nastavených minut branka v Birminghamu už nepadla a zápas skončil bezbrankovou remízou.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (29)

Přidat komentář
klokan.paul

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 A JE TO

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych řek že Chelsea vyhraje 3:1

Reagovat
vanGomm

Já také,ale jen o gól,tedy HX.

Reagovat
scholes18

ja si to tak isto mylsim ale opacne teda City vyhraju ale len o gol..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to vidim ze Chelsea se zase nakopne a streli minimalne 4 branky vysledek 4-1 :D :D :P

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 :-* kiss my ass bitches

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 pro birmingham jinak to skoncit nemuze

Reagovat
smazaný uživatel

Čech bude mít výlov 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska čekám vítězství

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea je v krizi, tak by to mohl birmingham zvladnout tip: 1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dnes se z toho prosincového trápení otřepeme a s drogbou a sturridgem v útoku vyhrajeme, tip: 1-4

Reagovat
smazaný uživatel

jasna remiza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

zeminho PRESNE TAK CHELSEA se dneska predvede goly lampard,drogba,sturidge a ballack teda estli bude hrat :D

Reagovat
smazaný uživatel

to se teda předvedli,no jo,Didimu tam chyběl Nicolas

Reagovat
smazaný uživatel

teda ne zeminho ale Petercfc :D sorac sorac

Reagovat
Arbiter

Carletto GO TO HELL!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hej ten mcfadden je zatim siiiiiiilenej....neda jedinou prihravku

Reagovat
smazaný uživatel

maxwell

Reagovat
smazaný uživatel

KDYŽ TED NEDOKÁŽE CHELSEA VYHRÁT TAK JAK TO BUDE BEZ DROGBY,ESSIENA,MIKELA A KALOUA

Reagovat
smazaný uživatel

Drogba byl stejně včera neviditelný, essien nehraje už 3 kola mikela zastoupi balack a kalou? snad se uzdravi anelka a je tam Sturridge, navíc mají celkem lehký los na leden, takže by to nemusel být nějaký velký problém..

Reagovat
smazaný uživatel

v pondělí to vyjde .... CHELSEA je nej,nej,nej

Reagovat
smazaný uživatel

CHELSEA nevadi ze se nedari ja vam zustanu vernej navzdy I LOVE CHELSEA Yehaaaaaa**** Mu i tak o5 prohraje :D

Reagovat
smazaný uživatel

fanusik ako sa patri

Reagovat
vanGomm

chelsea10 nic ve zlém,ale tou angličtinou neomračuj.buď rád že se ji můžeš učit.Tak ji tedy používej v práci atp.Tady jsi na českém serveru.Tak piš česky,tedy pokud jsi ČECH.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele