8. kolo
18.10.2008 16:00 CET
3 : 2
(1:2)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Wigan Athletic 3:2

Na Anfield Road bylo k vidění vskutku parádní utkání. Wigan zde totiž značně potrápil favorizovaný Liverpool a až do posledních minut držel vedení. To mu zajistil dvěma brankami kanonýr Zaki. V závěru byl ovšem vyloučen Antonio Valencia a Liverpool přesilovku využil stoprocentně. Během patnácti minut dokázal díky brance Riery a druhému zásahu Kuyta otočit výsledek a potvrdil, že je mistrem posledních minut.

Aktivní Wigan v úvodních minutách trochu zaskočil domácího favorita, když měl míč častěji na svých kopačkách a Liverpool takřka k ničemu nepustil. První šanci nakonec diváci na Anfield Road viděli až po dvaceti minutách a především domácím příznivcům určitě zatrnulo. Naštěstí proti Kapovi dobře zasáhl brankář Pepé Reina. Liverpool ale stále nechával soupeři hodně prostoru a sám toho směrem dopředu příliš nepředvedl.

Ve 28. minutě byl kolmicí vyslán na zteč Robbie Keane, ale z poměrně velkého úhlu musel sám zakončit, protože v pokutovém území neměl žádného spoluhráče. Branku nakonec těsně minul. Na Anfield Road ovšem opět platilo tolik známé pořekadlo 'nedáš, dostaneš'. Brankář Reina svou rozehrávkou našel Daniela Aggera, jenž netušil, že mu na záda dýchá Amr Zaki a při otočce o míč přišel. Egyptský kanonýr se pak řítil sám na Reinu a chladnokrevně zakončil. Wigan tak potvrdil povedený vstup do utkání a ujmul se vedení 1:0.

Liverpool ale stihl poměrně rychle vyrovnat, ve 38. minutě. Hlavním strůjcem gólové akce byl Daniel Agger, který prošel z poloviny hřiště až do pokutového území a připravil přesnou přihrávkou pro Dirka Kuyta, jenž prostřelil brankáře Kirklanda. Obránce Reds Agger tak alespoň částečně napravil své předchozí zaváhání. Velký podíl na druhé brance utkání měla také obrana Wiganu, která na bránění v danou chvíli naprosto rezignovala a zaslouženě inkasovala.

Těsně před přestávkou si mohl připsat druhý zásah Dirk Kuyt, jenž z 20 metrů napálil míč do břevna. Střelu sice lehce tečoval brankář Kirkland, ale rozhodčí jeho vyražení nepostřehl a nařídil odkop od branky. V nastaveném čase se ještě do dobré pozice dostal Riera, ale hlavičkou minul. Vypadalo to, že hráči odejdou do šaten za remízového stavu 1:1, jenomže tomu udělal čáru přes rozpočet Amr Zaki, jenž nádherným akrobatickým zakončením strhl vedení opět na svoji stranu.

Druhý poločas začal hodně útočně a šance byly k vidění na obou stranách. Po více než deseti minutách hry Kuytovi příliš nechybělo, aby srovnal. Nejprve ovšem proti jeho teči skvěle zasáhl brankář Kirkland a o chvilku později po rohovém kopu hlavičkoval těsně vedle.

V 70. minutě se rýsovala slibná standardní situace pro Liverpool, když byl jeden z hráčů Reds faulován pár metrů před pokutovým územím. Hráči domácích si stále stěžovali na postavení zdi, která stála příliš blízko a nakonec kvůli tomu viděl žlutou kartu Antonio Valencia. Ke střele se nakonec postavil Steven Gerrard, ale jeho pokus o pár decimetrů minul branku. V 75. minutě přišla osudová chyba hostujícího Valencii. Ten totiž krátce po žluté kartě tvrdě zajel do Xabiho Alonsa a byl vyloučen. Pro Liverpool se tak naskytla velká příležitost vyrovnat nebo dokonce otočit skóre.

Liverpool vyvinul obrovský tlak a po sérii střídání na obou stranách se mu nakonec konečně povedlo vyrovnat. Střídající El Zhar našel na hranici pokutového území Rieru, jenž z voleje poslal míč přesně k tyči. Do další obrovské šance se v šestnáctce dral střídající Benayoun, ale nakonec míč napálil do hlavy jednoho z hráčů Wiganu. Nakonec to ale Liverpoolu přeci jenom vyšlo. V 86. minutě Reds potvrdili, že jsou mistry závěrů, když se podobně jako Zaki akrobatickým zakončením podruhé v zápase prosadil Dirk Kuyt a poslal Liverpool do vedení.

I přes pětiminutové nastavení se již domácím nepodařilo vyrovnat, spíše Liverpool měl ještě několik příležitostí ke vstřelení branky. Nakonec se již ale nic neudálo a Liverpool s notnou dávkou štěstí nedopustil překvapení a přehrál Wigan 3:2.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

LIverpool minnulý rok doma remizoval z wiganem 1 1 snad se to bude opokovat ale myslým že live vyhraje 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

liverpool by mel vyhrat tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

liverpool vyhraje 3:0 jim věřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Za Live nebude hrať Torres ani Babel, ale myslím, že by mali vyhrať. Aj ked je to citelné oslabenie.

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Devil

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to hodně těžký zápas. Bez Torrese a Babela to všechno stojí na Keanovi, který už svůj první gol za Live dal proti PSV, tak doufám že naváže. Jinak nevim jak je na tom N´gog, ale taky bych ho rád viděl někdy hrát ...

tipuju 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

ten N'gog proti někomu střídal...myslim proti aston ville nebo komu ale nejak paradne nezahral...po tom co mu to strilelo v priprave jsem od nej cekal vic, mozna by potreboval vic sanci od Rafy...sem zvedavej na duo Keane - Kuyt...kdo bude hrat pravou zalohu misto Keana? benayoun nebo pennant?

Reagovat
smazaný uživatel

Namiesto Kuyta, nie Keana, a bude tam hrať izraelita samozrejme. Jermaine je pod Benitezom odpísaný.

Reagovat
smazaný uživatel

a jo, jasny ze kuyta ...pritom ty pennantovy centry benayoun taky umi zahrat ale pennant mi prijde mnohem agresivnejsi dopredu a primocarejsi

Reagovat
smazaný uživatel

4-0 Keane 2 Gerrard, Carrager

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle co udělal Agger by se asi Škrtelovi nestalo...

Reagovat
smazaný uživatel

To mas mozna pravdu, ale Skrtel by zas podle me nepredvedl tu peknou akci jako Agger po ktery Liverpool vstrelil 1. gol. Agger mozna nedosahuje takovych kvalit co se obrany tyce jako Skrtel, ale smerem do predu je zas lepsi. Navic kdyz pripoctu fakt po jaky dobe si zas PL zahral, tak bych to jeho dnesni vystoupeni zas tak tragicky nevidel...

Reagovat
smazaný uživatel

Celkovo to bylo dobry, ja jsem reagoval jenom na tu chybu, protoze to bylo opravdu k smichu šaškovat tam před vlastním vápnem :D

Reagovat
smazaný uživatel

tak tomu řikám pěknej zápas jelikož nefandim ani jednomu tak se mi to libilo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele