15. kolo
01.12.2008 21:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - West Ham United 0:0

Liverpool se i přes remízu osamostatnil na první pozici. Na deset dní starý domácí bezbrankový zápas s Fulhamem navázal lídr ligy stejným výsledkem. West Ham se po většinu zápasu bránil a za bod děkuje hlavně brankáři Greenovi.

Liverpool hnala ztráta Chelsea hned od prvních minut do aktivního napadání. V 6. minutě se tak po Collinsově chybě klidně mohla pískat penalta. Alonso našel Benayouna, který svým centrem do vápna zblízka trefil ruku Ilungy. První nebezpečnou střelu vyslal Riera. Dostal se k němu odražený pokus Gerrarda, Greena překonal, ale Collins míč bez větších potíží odkopl. Ale domácí nadále pokračovali v ohrožování branky. Hyypia hlavičkoval jen těsně nad po rohovém kopu.

Ve 20. minutě pálil z nebezpečné standardky Gerrard, jehož pokus více méně nechtěně tečoval Benayoun a míč skončil jen kousek nad břevnem. West Ham se k Reinovi dostával sporadicky a když už, branku domácích neohrozil. Deset minut před koncem vzal míč pod svou kontrolu opět kapitán Liverpoolu, pohrál si s dvěma obránci a z hloubi vápna rozvlnil síť, bohužel pro něj pouze z boku.

Ledová sprcha tak mohla přijít o chvilku později. Bellamy nevěděl, co s míčem, a tak vystřelil. Z dálky pak orazítkoval tyč, od které míč pokračoval podél brankové čáry až mimo vápno. V samotném závěru poločasu ještě pořádně zaměstnal Greena Kuyt, s jehož hlavičkou měl hostující brankář velké problémy, ale míč nakonec schoval do svých rukavic.

Druhý poločas začaly nepřesné střely z dobrých pozic od Kuyta a Keana. První a výtečný zásah si brankář Kladivářů připsal v desáté minutě, když Benayoun z první mířil z pár kroků pod břevno. Po hodině hry již podruhé v zápase zastavila Ilungova ruka běh míče, ale opět se pokračovalo ve hře. Na druhé straně zahrozil Cole z rohu, jenže trefil pouze boční síť.

Po změně stran výrazně ubylo brankových příležitostí a ani Gerrardovo kouzlo střel z dálky nepůsobilo. Brejky hostujících zase často končily před finální přihrávkou. Až deset minut před koncem zahrozili favorité po rohovém kopu. Hyypia prodloužil na vzdálenější tyč, kde Kuytovi chyběly centimetry k usměrnění míče do prázdné branky.

Při skryté střele z pětadvaceti metrů se zase opět pouze zastřeloval Gerrard. Lépe si vedl při skvělém pasu skoro přes polovinu hřiště, když na malém vápnu našel Kuyta. Ten si míč precizně zpracoval na prsa, ale z úhlu Greena neprostřelil. A Liverpool tlačil dál, Ryan Babel střelou zpoza vápna rozezvučel tyč za brankou. Na druhé straně mohl umlčet Anfield Road Cole, ale ze čtrnácti metrů Reinu nepřekonal, navíc byl nesprávně odmáván ofsajd. Zápas tak nakonec branku nepřinesl.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (23)

Přidat komentář
Honda

Liverpool urcite vyhraje vidim to 2:0 gerrard torres

Reagovat
smazaný uživatel

Torres asi těžko když je zraněnej

Reagovat
Honda

Jo ale ja to nevedel psla jsme to o pul4 a oni to sem dali o pul seste se mi zda

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kua nech odpočinout Carraghera aspoň jeden zápas. Hyppia - Agger.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je jasnej zápas pro WHU, 0:1 nebo 1:2 - no tak dobře spíše zbožné přání

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas 1:2 looserpool jsou lamky..

Reagovat
Devil

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Live musí vyhrát jestli chce titul ne?Nebo o todle už nikomu v Anglii nejde do píč....

Reagovat
smazaný uživatel

Idealní čas se dostat do čela tabulky

Reagovat
pavel.fotbal

Doufám že LIVE smete Kladiva a půjde do čela tabulky.Taky nevím proč by se měla porušovat statistika vzájemných zápasů, kdy v LIVE neuhráli Kladiva ani bod!!!! Snad mě LIVE nezklame a nebude to třeba 0:0.Tohle je tutovka dne.Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim si ze kdyz WH vyhrali posledni zapas tak ze se zvednou a uhrajou treba jen remizu

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel liverpool vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

A li A li A liverpool skonci to 2:0 liverpool doma nepusti gol a urcitze uhaji vihru kdyz chelsea zaváhala rikal 1 gol da gerrard a jeden kuyt torres je lama a nejvetsi simulant proc nenasadi z B tymu krisztiána Nemethe to je borec 19 letej

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim si ze westham ani nemusi nastupovat za tu ostudu jim to nestoji myslim si ze by pro ne byla lepsi kontumacni prohra

Reagovat
Devil

Reagovat
honziss

Ano, jsi největší blb, kdy chceš předat cenu?

Reagovat
Devil

Tak si na konec udelal ostudu nekdo jinej nez West Ham!

Reagovat
smazaný uživatel

do pi*i...dalsi zbytecne ztracenej zapas takle se o titul nebojuje!! vyhra s chelsea a manchesterem je k nicemu kdyz je nedokazou promenit s takovejhlema mancaftama...jinak utok marnej

Reagovat
honziss

Byl to skvělý pocit dívat se na bezradný a nemohoucí Liverpool. A můžeš být ještě rád, klidně jste mohli prohrát.

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Ahhaaaaa.. s tim West Hamem jsme dopadli skoda ze to byla plichta vyhra by byla mnohem lepsi ale co..jsem tak jako tak prvni!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele