35. kolo
03.05.2009 14:30 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool rozstřílel Newcastle

Domácí Liverpool reagoval na včerejší výhry svých konkurentů a v utkání s Newcastlem v pohodě dokráčel k tříbrankové výhře. Sestup Strak se naopak stává kolo od kola reálnější.

Liverpool se musel obejít opět bez kanonýra Fernanda Torrese, který si poranil koleno, a tak do dnešního duelu zasáhnout nemohl. Na hřišti se ovšem opět objevil kapitán Steven Gerrard, jenž byl několik dní mimo hru.

Newcastle domácí hráče poměrně zaskočil svou aktivitou. Hosté se již od úvodních minut tlačili do útoku a hýřili pohybem, ale až na pár náznaků šancí gólmana Reinu příliš neohrozili. Liverpool dal o sobě vědět až v 11. minutě, kdy ovšem zasáhl včas před Kuijtem gólman Harper a k míči nizozemského útočníka nepustil.

O tři minuty později si Reds připsali první přesný střelecký pokus. Z přímého kopu sice dokázal Gerrard obstřelit zeď a poslat míč k levé tyčce brány Newcastlu, dobrý zákrok ale předvedl Haper a míč ukryl do své náruče. Liverpool začínal být čím dál nebezpečnější, především hladový Gerrard, který toužil opět rozšířit své střelecké statistiky. Se svým dalekonosným pokusem však neuspěl.

V 18. minutě měl gól na hlavě Kuijt. Po centru Aurelia se sice objevil ve vápně zcela osamocen, ale nedokázal zamířit přesně. Ani Newcastle se nechal zahanbit a krátce na to měl dobrou šanci, jak otevřít gólový účet tohoto klání. Barton poslal míč na Lovenkrandse, ten si pohrál dokonce i s Reinou a snažil se zakončit do odkryté brány. Jenže jeho střele v pádu chyběla razance, a tak jí na brankové čáře zastavil Agger.

Úvodní gól, který přišel v 23. minutě, nakonec patřil podle očekávání Liverpoolu. Beyeho obral v pokutovém území o míč Kuijt, dostal prostor k zakončení a z otočky nakonec vypálil. Jeho střela byla sice nepřesná, ale míč nakonec dokázal kolenem poslat do brány záložník Benayoun. Celá situace zaváněla ofsajdem. Izraelský reprezentant mohl svůj tým zanedlouho poslat do dvougólového vedení, ale gólman Harper jej vychytal. Benayoun se tentokrát navíc při zpracování přihrávky ocitl v ofsajdu.

Na druhý gól ale stejně Liverpool příliš dlouho nečekal, v 28. minutě udeřil podruhé. Gerrardův centr z rohového kopu doletěl až k aktivnímu Kuijtovi, a ten hlavou vstřelil svůj jedenáctý ligový gól. Holandský kanonýr hostující obranu zmátl svým pohybem, díky čemuž se mu dostalo dostatku prostoru k zakončení. Kuijt byl skutečně při chuti, což potvrdil následně nepřesnou střelou.

Liverpool hrál v první půli ve velké pohodě a Newcastle téměř nepouštěl ke svému pokutovému území, natož do nějakých šancí. V 39. minutě byl blízko gólu Xabi Alonso. Jeho dalekonosná střela ale orazítkovala pouze břevno. Kuijt byl dnes k nezastavení, a tak se nebál vystřihnout ani efektivní nůžky, míč ale nakonec trefil jen obránce Bassonga. V 43. minutě vyzkoušel pozornost Harpera pro změnu Agger.

Bylo jasné, že pokud chce ještě Newcastle pomýšlet v tomto těžkém utkání na bodový zisk, bude muset začít hrát trochu jinak. Hlavně proto se rozhodnul kouč Shearer o přestávce pro změnu na hřišti. Nevýrazného Lovenkrandse nahradil Jonas Gutierrez. Liverpool na výkon z první půle v úvodu té druhé příliš nenavázal. Ovšem ani Straky nijak výrazně nezvýšili svojí aktivitu, a tak jej to zase tolik trápit nemuselo.

Až v 56. minutě se pokoušel v dosti složité situaci překonat nečekaným obloučkem Harpera záložník Riera. Jeho střela ale byla nepřesná a navíc jí hostující gólman v poklidu kontroloval. Své štěstí pokoušel také Gerrard, ale nedopadnul o moc lépe. O poznání blíže brance byl Kuijt. Po centru Benayouna ovšem hlavičkoval pouze do míst, kde stále připravený Harper, jenž míč v poklidu pokryl.

Liverpool se s postupem času rozjížděl, a tak obrana Magpies zažila místy hodně horké chvilky, při kterých se rozhodně nenudila. Jedna z nich přišla v 71. minutě, kdy opět zakončoval Gerrard, jenž ovšem narazil na jistého Harpera. Ten měl dnes skutečně dobře postavené tyče, krátce na to totiž Xabi Alonso již podruhé v zápase nastřelil břevno.

Newcastle tahal po většinu zápasu za kratší konec v provazu, a tak se snažil již hlavně neinkasovat. Jenže situaci mu ztížil záložník Joey Barton, který předvedl další ze svých zkratů. V rohu hřiště tvrdě fauloval Xabiho Alonsa a za svůj zákrok viděl červenou kartu. Liverpool to v závěrečných minutách utkání zkoušel ze všech možných pozic a třetí gól nakonec také přišel. Hlavou se prosadil střídající Lucas Leiva a stanovil tak konečný stav na 3:0.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze mas prawdu ja budu rad za remizu i kdyz si preju aby newcastle vyhral

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

6:3

Reagovat
smazaný uživatel

newcaslte musi vyhrat sice to neni pravdepodobne lae musi tip 0:1 nebo 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Lahvac-CZ

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle ziska zlaty bodik, ktery jim pomuze v zachrane

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
Devil

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele