29. kolo
15.03.2009 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Essienova šťastná branka setnula ManCity

Chelsea se prezentovala vcelku suverénním výkonem, přestože Manchester City ve finálovém součtu přehrála o jedinou branku. O tu se za notného přispění paní štěstěny postaral záložník Mickael Essien.

Stejně jako jiný londýnský celek se sídlem na Emirates Stadium mohla i Chelsea tento víkend střelecky načít již ve druhé minutě. To by ovšem Lampard nemohl jemný oblouček Essiena (dost možná velmi nepovedená střela) sklepávat do branky z poměrně jasného ofsajdového postavení. Každopádně tento okamžik Blues spíše povzbudil, a tak se fotbalisté City v úvodní desetiminutovce s balonem příliš nepotkali. To však neznamená, že Chelsea tvořila jednu šanci za druhou, ba naopak hosté bránili takřka bezchybně. Až ve 14. minutě dopřáli při rohovém kopu hodně místa Carvalhovi, jenž ho využil tak akorát k nepřesné hlavičce. Druhá minela v pořadí už se Manchesteru vymstila dokonale. Při bránění standardky, rozehrávané z hloubi pole Lampardem, totiž opomněli Essiena, který bokem k brance z voleje podkopl míč tak, že přeplachtil bezmocného Givena a zapadl k levé tyči jeho svatyně. Poněkud šťastný gól, na druhou stranu "lépe" to kopnout opravdu nešlo.

Citizens se pokoušeli o vyrovnání hned záhy, jenže po pasu Bridge od levé postranní čáry pálil Caicedo z otočky jen těsně vedle, přestože mu ještě dobře nabíhal Ireland. Jinak ale hrála hlavně Chelsea. Kupříkladu ve 36. minutě to mohlo být už 2:0, nebýt Ballackovy zištnosti. Toho totiž našel nádherně patičkou Drogba, jenže německý středopolař namísto přihrávky Essienovi do prázdné branky z 12 metrů přestřelil. City pak do poločasového hvizdu zahrozilo jen prostřednictvím Robinhova pasu napříč pokutovým územím soupeře, ke kterému se nikdo z jeho spoluhráčů nedostal.

Zkraje druhého dějství se divákům opět naskýtal tentýž obrázek s dominantní Chelsea. Ta neomylně pokračovala v budování respektu soupeře a v 51. minutě navíc vážně zahrozila. To když Bosingwa pronikl středem pole jako nůž máslem a vypustil kolmici pro Drogbu. Tomu stál v cestě za gólem jen bravurní Shay Given. O pár okamžiků později zase City neuhlídalo osu hřiště a dovolilo tak Essienovi z dálky vystřelit jen těsně vedle pravé tyčky. To však nebylo nic proti Bellettiho šanci z 63. minuty, leč to tak zprvu ani náhodou nevypadalo. Také Brazilec, který vystřídal ještě koncem první půle nevýrazného Deka, neodolal vábení dálnice utvořené vprostřed pole a svůj nenápadný průnik zakončil téměř na milimetry přesnou ranou levačkou. Jeho přízemní a nepříliš prudký projektil však nakonec skončil pouze na vzdálenější tyči, možná za nepatrného přispění rukavice Shaye Givena.

Od té doby se sice hrálo v docela velkém tempu, hra se přelévala z jedné strany na druhou, ovšem jako by byli všichni aktéři bez energie, jejich brejky zpravidla brzy troskotaly na různých nepřesnostech. A když už se v 80. minutě dostal po dlouhé době jeden z týmů do šance, hlavičkový pokus Ballacka byl zablokován protivníkem. Na protějším konci hřiště to zase zkoušel střídající Božinov, trefil však akorát prostor Čechovy náruče. To bylo nakonec vše, na co se ManCity zmohlo.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chelsea vyhreje 1:0 protoze Man city venku to vubec neumi a chesli pod hidinkem k neporazeni

Reagovat
smazaný uživatel

tipuju 2:1 robinho da jeden gol

Reagovat
Devil

Jasna vyhra Chelsea.

tip.-4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tohle bude remízka 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

CITY budou v tomto zápase bez šance, 3:0

Reagovat
scholes18

ja by som city az tak neodpisoval...

Reagovat
smazaný uživatel

podle me to skonci 2:2 protoze Man.City bude chybet Bellamy coz je velka ofenzivni opora Citizens.Jinak goly da Elano a bud Robinho nebo S.W.Philips

do toho MCFC

Reagovat
smazaný uživatel

podle me vyhraje chelsea 3:1

anelka,lampard,kalou-elano(z pen)

Balack-yellow,red,terry-yellow/S.W.Philips-yellow

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea 2:0 lampard, drogba

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea 3:0 Drogba HATTRICK !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

podle me jasna 1 kurz taky odpovida tipuju 2:0 , ale fandim city takze snad se stane zazrak

Reagovat
smazaný uživatel

17 minuta goooooooooooooooooool BIZOOOOOOOOOOOOON.......

Reagovat
smazaný uživatel

zase 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ballack opět jeden z nejhorších zápasů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele