7. kolo
05.10.2008 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Chelsea FC - Aston Villa 2:0

Měl to být šlágr kola, který neměl mít favorita. Mělo se bojovat o první místo v tabulce a očekávalo se, že se Aston Villa proti vedoucí Chelsea vytáhne. Jenomže jakoby se hráči Villans soupeře zalekli a na Stamford Bridge předvedli velice průměrný výkon. Chelsea celý zápas hře jasně dominovala a pouze díky brankáři Friedelovi nepřidala další branky. Amerického gólmana v prvním poločase dokázali prostřelit "jen" Joe Cole s Anelkou.

Domácí Chelsea rozjela utkání aktivněji, když v páté minutě nabil Ballackovi Bosingwa a německý reprezentant zpoza šestnáctky volejem řádně prověřil Brada Friedela. Gólman Villans dokázal míč vyrazit na roh. O dvě minuty později pokoušel štěstí z dálky Malouda a podobně jako Ballack svojí levačkou vyslal Friedela do akce, který opět pouze vyrazil. Chelsea stále tlačila a hostující hráči nebyli schopni získat míč. Z toho pramenila další šance Blues, kterou zařídil John Carew, jenž se vrátil s Ballackem a později ho fauloval. K exekuci slibného trestného kopu se postavil sám domácí záložník s číslem 13, ale nastřelil pouze zeď.

Po deseti minutách hry vyslal přesnou kolmicí Anelku Lampard a francouzský útočník se hrnul do šance. Před brankářem Friedelem se ovšem ocitl ve velkém úhlu a raději zvolil přihrávku před branku, k níž měl, bohužel pro domácí, příliš daleko Joe Cole. Aston Villa stále nenacházela odpověď na dominantní hru Chelsea a příliš nechybělo, aby Frank Lampard rozvlnil její síť. Anelka v pokutovém území sklepl Ballackův centr a našel Lamparda, který hlavičkou jen těsně minul branku.

Gól ale nestále visel ve vzduchu, protože svěřenci trenéra Scolariho se nechtěli spokojit pouze s vytvářením šancí, ale chtěli nějakou i proměnit, což se nakonec povedlo ve 22. minutě. Aktivní Lampard se otočil na hranici šestnáctky a přihrál napravo volnému Joe Coleovi, jemuž nedělalo problém z blízka obstřelit Brada Friedela. Blues tedy zaslouženě vedli 1:0. Nepoučitelní hráči Villans si ale nedali říct a soupeři stále nechávali příliš mnoho prostoru, čehož pohotově využil Anelka. Hosté si nakonec mohli oddechnout, z uctivé vzdálenosti totiž domácí útočník napálil míč do břevna.

O chvilku později před vápnem fauloval Davies Lamparda a gólman Friedel musel opět vyhlásit stav nejvyššího ohrožení. Tentokrát se do střely opřel sám Lampard a americký brankář ve službách Aston Villy měl štěstí, že rána mířila přímo na něj. Přesto ale dokázal míč pouze vyrazit. V 41. minutě musel do hry poprvé výrazněji zasáhnout Petr Čech, když vyboxovával volný přímý kop Garetha Barryho a zažehnal tak všechno nebezpečí. Chelsea navíc dokázala bleskově odpovědět a po skvělé kombinaci vedla 2:0. Lampard z levé strany posunul míč na Ashelyho Colea, jenž před brankou našel Ballacka. Jeho střelu dokázal Friedel vyrazit a následně ještě zabránil možné vlastní brance Laursena, ale míč opět jen vyrazil a Anelka se již nemýlil, a potvrdil tak velkou převahu Blues.

Do druhého poločasu na trávník naskočily tři nové tváře. Trenér Aston Villy Martin O'Neill sáhl do sestavy hned dvakrát, když místo Daviese přišel Milner a Luka Younga nahradil Carlos Cuellar. Manažer Blues Luiz Felipe Scolari dal šanci mladému Francu Di Santovi, jemuž místo uvolnil střelec druhé branky Nicolas Anelka.

První zápis do střelecké listiny prvního poločasu si připsal střídající Milner, který využil volného prostoru, ale nezamířil přesně. Po deseti minutách musela sáhnout pro druhé střídání také domácí lavička, jelikož v zápase nemohl po souboji s Petrovem pokračovat Joe Cole. Na hřiště se tak dostal Salomon Kalou. O chvilku později nechal vzpomenout na první poločas Brada Friedela Ballack, který další dělovkou provětral jeho rukavice.

V 61. minutě se nedohodl Petr Čech s Johnem Terrym, na něhož dotíral Agbonlahor, který využil jejich zaváhání, když Čech nestihl ukrýt míč do svých rukavic. Finální přihrávka mu ale nevyšla a šance Villans skončila. Na druhé straně Chelsea vybojovala rohový kop, po kterém se v obrovské šanci ocitl v malém vápně Ballack, ale branku přestřelil. Další akci založil Blues založil parádním dalekonosným centrem na Kaloua Bosingwa, ale střídajícímu útočníkovi na poslední chvíli znemožnil přesně zakončit Shorey.

Z levé strany zahrával trestný kop poté, co byl stažen k zemi Malouda, Lampard a jeho centr našel Kaloua, kterému ovšem nebylo přáno a jeho hlavičku opět vyrazil brankář Friedel. V 72. minutě využil závěrečné střídání Martin O'Neill, když stáhl nevýrazného Carewa a dal šanci Marlonu Harewoodovi. V 78. minutě zahrávali Blues po faulu Petrova, jenž za něj obdržel žlutou kartu, další slibnou standardní situaci, jenže ani druhý pokus Ballackovi nevyšel. O minutu později se odhodlal ke střele i skvěle hrající Mikel, ale Friedel jeho střelu pouze kontroloval, jak mizí v zámezí.

Na několik posledních minut ještě v závěru vyběhl na hřiště Brazilec Juliano Belletti, jenž nahradil Florenta Maloudu a po pár sekundách na hřišti se hned dostal po rohovém kopu Lamparda do šance, ale hlavičkoval nepřesně.V první minutě nastavení opět zachyboval Terry, když nepřesvědčivě nahrával nazpět Čechovi a ve velké šanci se málem ocitl Agbonlahor, jenže český gólman mu mimo šestnáctku ukopl míč a udržel čisté konto. Zbytek utkání se již dohrál v klidném duchu a Chelsea tak zcela zaslouženě porazila Aston Villu 2:0.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (68)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výborně hrající villa potrápí chelski minule to skončilo 4:4 villa hraje nauzaj užasně spolupráce carew agbonlahor vynikající tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

remíza 2:2

Reagovat
Asics.x

jak rikas, taky bych to videl na 1:2 pro villans.

Reagovat
smazaný uživatel

jste magoři jak muze chelsea prohrat lol navic doma:D

Reagovat
Devil

Jednou to prijde neboj!

Reagovat
smazaný uživatel

dnes ještě ne!

Reagovat
smazaný uživatel

viděls marodku chelsea?Divil bych se,kdyby vyhrála..

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych to videl tip 02, chelsea ma hodně zraněných hráčů, hlavně sem zvědavej kdo nastoupí na stoperovi kdyz je Alex,Terry i Carvalho mimo...

Reagovat
smazaný uživatel

ivanovic ty trotle ten je 100 krat lepsi nez alex

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Alex a Terry nejsou mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

no a jeste ktomu... ale 100 krat bych tam radsi videl ivana nez alexe..!

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea si od tribodovych ppridelu odpocine, 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

LOL

Reagovat
Devil

Budu rad za plichtu!

1:0

Reagovat
One-Real

Dneska vyhrajeme, a Chelsea zůstanou oči pro pláč.

Tip(Přání) na výsledek 1:2

Anelka:Agbonlahor,Carew

Reagovat
Oxbow

S tim Anelkou nevim pry ma neco se svalem ... uvidime doma sice neprohravaj ale takovouhle marodku uz dlouho nemeli ... hold to se nekdy stane a jestli chtej hrat o titul tak se s tim musej poprat ( doufam v 1:0 )

Reagovat
smazaný uživatel

Takovou marodku máme každoročně...

Reagovat
$dolar$

Dneska Aston Villu porazime, ale bude to tesne. Tip: 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

jestli tohle je tesny vysledek

Reagovat
$dolar$

Presne tohle jsem cekal Vetsinu zapasu to bude 2:1 a v poslednich minutach z rychleho protiutoku dame na 3:1 uz chapes?

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
smazaný uživatel

jeste si pamatuju ten nadherny zapas z lonska 4:4 na stamford bridge ale tedka to bude jednoznace vitezstvi blues 4:1 .....anelka,malouda,bosingwa,lampard.....carew

Reagovat
smazaný uživatel

detail terry aji alex nastoupi a mame tam este ivanocice kterej muze hrat na stoperu

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je to jeste lepsi. Vis jak spatne hravaji hraci po zapasech CHL?? unaveni, bez treninku...

Vy jste hrali venku, daleko v Rumunsku, treninky zacaly az ve ctvrtek a Terry, Alex, Ashley Cole netrenovali az do vcerejska, Joe Cole dokonce dva tydny... Naopak za Villu odpocival Carew, Agbonlahor, Reo-Coker, Barry, Davies, Laursen... Muze se klidne stat, ze dneska budete litovat toho, ze mohl hrat Terry s Alexem.

Kazdopadne pokud si Aston Villa uvedomi, jak ohromnou ma sanci uspet, tak prohraje nejmin o tri goly...

Reagovat
fantomas

Kde bereš tu jistotu, že bude Alex hrát?

Reagovat
smazaný uživatel

Na ofic. i neofic. stránkách se píše že nastoupí jak Alex tak i Terry a A.Cole. Maximálně zaskočí Ivanovič.

Reagovat
fantomas

Ne, píšou že "se očekává", že nastoupí, nikde to takhle vyloženě není napsano. Myslim ted na ofiko stránkách, neoficiální mě moc nezajímají.

Reagovat
smazaný uživatel

Villa de letos na titul ae nikdo o tom este nevi po tomto zapase to vsak zacne nabyvat realne rozmery

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Takova inteligentni reakce me vubec neprekvapuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na titul vubec ne, protoze na to nemaji dostatecnou siri kadru. Ale o CHL muzou rozhodne uvazovat. City, Villa - urcite staci, aby letos jeden clen velky ctyrky padl do nejake krize a muze se ta rovnovaha konecne narusit. Skoda, ze vubec ta Big Four existuje. Bylo hezke, kdyz CHL mohl hrat Newcastle, Leeds. Pak prekvapila jednou Chelsea a Abramovich z prekvapeni udelal samozrejmost...

Reagovat
smazaný uživatel

Kadr maji dost siroky, akorat tam nemaji jmena jako tymy z Big 4. Navic v lete odesel jenom Mellberg a Maloney, jinak prislo spoustu kvalitnych hracu. Takze ja verim ze Vila ma letos na to aby ukoncila zazite pravidlo PL, ze vitezem se muze stat pouze tym z Big 4.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda mám Villu rád, ale tolik optimusmu po pár kolech Trošku přehnané, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

ten optimismus je secten z vysledky minule sezony a letosniho dobreho vstupu. Kdyz Villa byla schopna minulej rok temer s 19 hraci dokazat to co zvladla, tak letos je celkem pravdepodobne ze by meli byt este vyse

Reagovat
smazaný uživatel

Ale aj vlani mali slabsie chvilky, raz vyhrali rozdielom triedy, inokedy zas odohrali divoky zapas (s CFC) alebo prehrali rozdielom triedy... Zatial ukazuju ze sirka kadra nie je u nich podstatna ale myslim ze casom sa to predsa len prejavi... Ale prial by som im aspon boj o 4-5te miesto...

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl jsem jejich zápasy, pouze párkrát highlights, ale herně mě tolik neohromili. Výhry od nich nebývají tak přesvědčivé, což tedy nevadí pokud jim to vydrží.

Tvrdit však, že budou letos lepší než MU, AFC, CFC, i LFC, to je dost - to je pro boomparyho.

Přeju jim úspěch, ale počkej až párkrát zahrajou s Big4, uvidí se jestli můžou konkurovat. Už dneska hrají s oslabenou CFC, a přesto myslim, že neohromí.

Reagovat
smazaný uživatel

No nechame toho, ja chapu ze Chelsea, arsenal, Liverpool, Manchester oslnuje vsechny svymy jmeny v tymu a svou silou. Ae uz dneska v 16h SELC se ukaze jak to bude z Villou. Kazdopadne ja verim ze na chelsea neprohrajou ba dokonce budou blizko aby ukoncili jeji dlouholetou domaci neporazitelnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, že CFC vyhraje o gól. Ale fandit budu AV tak mě třeba překvapí.

Každopádně tento zápas sám sotva ukáže jak vysoko skončí AV po 38 kolech, nejdůležitější v lize je vyrovnanost výkonů, to z tebe udělá mistra ligy.

Tak se tu pak třeba uvidíme!

Reagovat
smazaný uživatel

Pripada mi to dost podobne Laziu v Serii A, podla mna to nemaju sancu udrzat do konca sezony. Zatial ma vsak len a len prekvapuju, a to nielen vysledkami ale najma tym, ako zvladaju taku porciu zapasov... O`neill ma zostavu prakticky nemennu, takze hraci starting 11 maju u mna respekt, hlavne Young a Agbonlahor, ktori k svojej rychlosti potrebuju byt v skvelej fyzickej kondicii to penzum prace, ktore odvadzaju ich po tolkych zapasoch musi nesmierne vycerpavat prihliadnuc aj na ich vek... Na zmienenej sirke kadra vsak nieco bude a ocakavam, ze sa to skor ci neskor prejavi (myslim ze uz tesne pred zimou). Zatial vsak mozem aspon dufat ze CFC konecne doma kapituluje... Villa by si takyto skalp za predvedene usilie rozhodne zasluzila a stiahla by nas odstup (ak ratam Fulham za povinnost)...

Reagovat
fantomas

Je fakt, že se jim zatím absolutně vyhýbají absence, vždyt zatim pokaždé hrála od začátku ta samá jedenáctka. Se zraněními se ta harmonie muže narušit a euforie zmírnit. Nicméně očekávám, že tu pátou příčku přinejmenším Villans urvou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo absence se jim vyhybaji, ae treba takovy, Milner, Harewood, Culear, Sidwell, Osbourne. Maji urcite nato nahradit hrace zakl 11. V tom je prave velky rozdil oproti Ville z minule a predminule sezony.

Reagovat
fantomas

Je to pravda no. Ale přece jen ten základ a stavební kameny spolu hrajou minimálně dva roky, takže nelze asi říct, že by je to nijak nepoznamenalo. Mě by třeba zajímalo, jak by to vypadalo, kdyby dnes opravdu Gabby s Carewem chyběli.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to urcite no ae s tim se bude muset vyporadat kazdy tym z Big 4. Ja verim ve schopnosti MON, prece jen byl hracem legendarnich Forest, kteri dobyli PMEZ, tudiz zkusenosti ma jak z trenerske tak hracske kariery na rozdavani. Kdyby chybeli zmineny Carew a Gaby, tak by nejspise hrali na jednoho hrota nebo by dostal sanci 17ti lety talent Nathan Delfouneso.

Reagovat
fantomas

To těžko, spíš jen s kaldivářem Harewoodem no...

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš si uvědomit,že na titul bylo potřeba minimálně 87 bodů(loni) za posledních 5let - to znamená 6 remíz a 5 proher. AV měla loni 60 bodů,aby vyhrála titul,musela by mít o 50% více bodů

S kádrem,který AV má může uvažovat o LM a ani tady nemá nic jistého,protože přijde nějaké zranění,výpadek a jsou problemy...Co by O´Neill dělal,kdyby měl marodku jako my teď? Essien,Drogba,Deco,J.Cole,Carvalho,Anelka, hrozilo to i u Terryho,A.Colea a Alexe... To máš 8 hráčů základní sestavy,zajímalo by mě,čím by to nahrazoval

V ideálním světě bez únavy a zranění by možná AV mohla přemýšlet nad titulem,základní jedenáctka má obrovskou kvalitu. Ale aby se dostali vůbec do LM,budou potřebovat nejen zdravé vlastní hráče,ale i problemy u soupeřů.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak PL se vyrovnava vic a vic a tech 87 bodu pujde letos este niz bych to videl tak na tech 80. ae to nne podstatne.

Urcite nema takovou sirokou zakladnu hracu jako Chelsea, ae narozdil od Vas. Se Vila neboji sazet na sve odchvance nebo hrace z nizkym vekem. Coz prave neznamena ze ti to hraci o kterych nikdo este neslysel, nejsou schopni odvezt kvalitni vykon ve prospech tymu.

Navic bych rekl ze pohar UEFA v zakl skupinach neni tak narocny jako LM u tymu z Big 4. Verim ze Vila zacne ztracet az na jaro pokud pujdou dale v evrope. Pac UEFA ma na jare o dost vic zapasu na programu nez LM.

Jinak souhlasim s tebou ze pokud se tymu vyhne zraneni a budou jim hrat do karet problemy jejich konkurentu, tak ma na to dostat se do LM.

Jinak na chelsea by zrejme v jeji nejsilnejsi sestave asi nestacila ae urcite by to nebylo predem rozhodnuty :)

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu,že 87 bodů měl mistr a prakticky i vícemistr,tak nečekám,že by to šlo o moc níže.

Ano,máte juniory... Ale myslíš,že slepená sestava bez Younga,Barryho,Rea,Petrova a Millnera by měla šanci porážet pravidelně soupeře? Ano,máte náhradu. Ale v žádném případě dostačující. Ti junioři můžou sice naskočit,ale když bude na hřišti 5 náhradníků,není šance udělat rozumnou serii vítězství. I kdyby AV vedla tabulku v lednu o 5 bodů,tak si vsadím,že titul nevyhraje...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud se nezrani vsichni zaraz tak by slo poskladat konkurence schopny tym.

S tema bodama nemuzu souhlasit, protoze PL se zacina vyrovnavat kvuli prichodum ruznych mecenasu, takze i tymy z Big 4 budou ztracet casteji nez loni a predloni.

Reagovat
smazaný uživatel

Ti mecenáši neměli ještě šanci nikoho koupit... Takže i kdyby do všech týmů přišli noví miliardáři,tak se nic nezmění,minimálně ne do zimního přestupového období. Letos ještě velké rozdíly nebudou,možná za rok,možná za dva...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak uvidime ja bych rekl ze se uz mozna letos dockame. Kazdopadne by to prospelo atraktivnosti PL.Takze cim driv tim lip.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Snad 2:1

Reagovat
matZz

Strašně fandím AV aby se do té LM dostali, dneska ale bude remíza, Chelsea doma neprohrává..

Reagovat
smazaný uživatel

no tak si myslím že chelsea vyhraje a to 1:0 a možná remizuje ale spíš vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

ano

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea vyhraje o tom není pochyb

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl bych vám říct, že kdo nemá televizní program, na němž pojede tenhle zápas, doporučuji si stáhnout program sopcast. Je to program spojeny ze všemi stanicemi internetu...zápas pojede na stanici atdhe 3. Klidně si ten program stákněte: http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia/multimedialni_prehravace/sopcast/download/?g%5bhledano%5d=&g%5boz%5d=0.9.5

Nainstalujete ho a tenhle odkaz tam vložíte v 16:00 hod. sop://broker.sopcast.com:3912/48610

A pak jenom chvili počkate a zápas vám pojede přímo na programu sopcast...takže přeji příjemnou zábavu. Ten odkaz musíte vložit do toho programu.

Reagovat
Tomanatura

Nebo si ho můžeme stáhnout na myp2p.eu... Nebo přehrát přes MediaPlayer.

tYpuj

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jenže spoustěm uživatelům to nejde přehrad přes media!!! Animě to nešlo

Reagovat
smazaný uživatel

Typuju 3:1, ale zápas se může i obrátit

Reagovat
smazaný uživatel

V případě nějakých dotazů ohledně vyslílání: love.beng@seznam.cz

Reagovat
smazaný uživatel

no já se na zápas díval bylo to v režii chelsea i když tam nenastoupili zranění hráči i tak hráli dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Vám zase Chelsea vytřela zrak se (skoro) Béčkovym týmem to jsem rád

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto zasloužená výhra. HRÁLI VÝBORNĚ. Villa může děkovat Fridelovi od většího náklepu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele